Hatékony kapcsolattartás a könyvelő és a vállalkozó között

2019.02.19.

A Modern Vállalkozások Programja – Digitális KKV nap rendezvénysorozat idei első hatvani eseményére 2019. február 13-án került sor. A rendezvény fókuszában azok a digitális megoldások álltak, melyek a könyvelők számára nyújtanak segítséget a vállalkozásokkal és a hivatali szervekkel való kapcsolattartásban, emellett a cégkapu használatát és az e-ügyintézést is segítik. A tájékozató napon a 2019-es adóváltozásokról is beszámoltak. 

A programot Fülöp Gábor a HKIK főtitkára nyitotta meg, majd Daróczi István a MKIK Szolnok megyei IKT tanácsadója köszöntötte a hallgatóságot, illetve technológiai érdekességekkel szórakoztatta a jelenlévőket, valamint beszámolt a Modern Vállalkozások Programjáról és az arra épülő pályázati lehetőségekről. Kiemelte, a pályázat már csak alig egy hónapig van nyitva, így arra biztatott mindenkit, hogy időben kezdje el a pályázat elkészítését.  

 

A szakmai program első előadója Hortobágyi Ágoston -  DO-Q-MENT Kft. ügyvezetője volt, aki a papírmentes iratkezelést és az ehhez kapcsolódó adatvédelmi szabályokat ismertette, emellett kitért az elektronikus számlázás előnyeire is. Őt követte Szabó Dénes a Taylorsoft Magyarország Kft. ügyvezetője, aki bemutatta a Billcity programot, mellyel egy szkennelő segítségével töredékére csökkenthető a bejövő számlák feldolgozása, könyvelése. 

 

Majd Nagy Ádám az Adriana Accounting. munkatársa következett. Az ismertető alkalmával olyan jövőbe mutató programot mutatott be, mely gyorsítja és egyszerűsíti a kapcsolattartást a könyvelők és a vállalkozások között, megelőzve a határidő előtti tűzoltást, automatizálhatóak a  könyvelési folyamatok. 

 

 

A program második felében Antal Tünde a Heves Megyei Kormányhivatal Hatvani Járási Hivatal hivatalvezető-helyettese a hatósággal történő elektronikus ügyintézés menetére hívta fel a figyelmet, emellett interaktív módon bemutatta az e-papír működését. 

Ezután Munkácsi Márta könyvvizsgáló, adószakértő a 2019-es adóváltozásokról tartott részletes tájékoztatást, bemutatta a TB változásokat, a SZJA és KATA változásokat és a lényegesebb 2018-19-es számvitelei eltéréseket. 
 

Letölthető előadások:

  1. adriana_accounting_automata_kontirozas.pdf

  2. billcity_a_jovo_konyvelese.pdf

  3. hatakony_kapcsolattartas_a_hivatallal_antal_tunde.pdf

  4. afa_valtozasok_2019.ppt

  5. szamviteli_valtozasok_2018_2019.pptx

  6. szja_es_kata_valtozasok_2019.ppt

  7. tao_es_kiva_valtozasok_2019.ppt

  8. tb_valtozasok_2019.ppt

  9. digitaliskonyvelo2.0.pdf

 

Kaló Erika

Workplace: 
Magyar Kereskedelmi és Iparkamara
Position: 
Heves megyei IKT tanácsadó
Address: 
3300 Eger, Faiskola út 15.
Phone number: 
30/207-4999
E-mail address: 
kalo.erika@ginop-mkik.hu
https://vallalkozzdigitalisan.hu