Munkajogi kérdéseket tárgyaltak a HR klubon

2019.05.30.

A gyorsan változó munkaerőpiac a kifeszített termelési tempó folyamatos kérdéseket vet fel, megoldandó feladatok elé állítja a HR osztály munkatársait. A május 28-án tartott HR klubom ezeket a kérdésekre keresték a válaszokat a megye humánerőforrás területen dolgozó munkatársai dr. Halmos András ügyvéd, munkajogi szakjogász segítségével.

A „home offiice” – távmunka - egyre népszerűbb terület hazánkban is, hiszen amellett, hogy a dolgozó maga ossza be az idejét, a munkáltató is sokat tud spórolni az irodabérleten. A résztvevők többsége már alkalmazza ezt a munkavégzési formát, de többekben kérdéseket vetett fel a dolgozó ellenőrizhetősége. A szakjogász részletesen ismertette, milyen fontos, hogy otthoni munkavégzés esetén pontosan rögzítsük a munkavégzés helyét és időpontját, hiszen munkavédelmi szempontból ezek kockázatosak. A munkáltatónak kell biztosítani a szükséges informatikai eszközökön kívül az irodabútort is, melyeknek szintén meg kell felelniük a munkavédelmi előírásoknak. 

 


Kérdés volt még, hogy mit kell vezetni a jelenléti íven, és a dolgozónak alá kell-e írnia. Elhangzott, a rendes és rendkívüli munkavégzést, a szabadságot és az ügyeletet kell feltüntetni, nem kötelező aláírni, de ajánlott. Többen megjegyezték, hogy a vállalatok beléptető rendszerei már úgy vannak kialakítva, hogy a pihenőidőket is kezelik. 
 
A foglalkozáson témaként merült fel a munkaidőkeret meghatározása, módosítási lehetőségei, és a rendkívüli munkavégzés elrendelésének a lehetősége, az ünnepnapokon történő műszakbeosztás alakulása, a rugalmas munkaidő nyilvántartása. 

Többen érdeklődtek a munkába visszatérő kismamák foglalkoztatási lehetőségeiről. A szakjogász kifejtette, hogy a gyedről visszatérő anyuka a gyerek 3 éves koráig kérheti a részmunkaidős foglalkoztatást, melyet a munkáltatónak kötelessége biztosítani, illetve nem lehet éjszakás műszakra beosztani, vagy pihenő napról behívni dolgozni.

Hogyan lehet ellenőrizni egy munkavállalót, hogy valóban beteg-e, ha TÁPPÉNZ-en van? A HR szakemberek javaslatokat adtak egymásnak arra, hogyan motiválják dolgozóikat a táppénz visszaszorítására. 

Szóba került még a végkielégítés, a tanulmányi szerződés szükségessége munkahelyi képzés esetén is, a munkaruha és a kártérítés megfizetése és az ittas dolgozók szankciója is. A résztvevők a bevált gyakorlataikat osztották meg egymással.

Nagy érdeklődésre adott számot a minimálbér és a garantált bérminimum megfizetése betanított munka esetén, a vasárnapi pótlék kifizetése a vendéglátó egységekben és a tanulószerződéses tanulók étkeztetésének biztosítása.

 

a_kotelezo_legkisebb_munkaber_a_garantalt_berminimum.pdf

 

 

Munkajogi kérdésekkel kapcsolatban további kérdésekre ad választ 

Dr. Halmos András
   Telefonszám: (36) 311-685
   Mobiltelefonszám: (30) 239-7373
   E-mail:  ugyved@drhalmosandras.hu
   Web:  www.drhalmosandras.hu