Üdvözöljük a

HKIK

honlapján!

-

Kamarai rendezvények

<< 2017 Október >>
KeSzeCsüSzoVa
      1
2345678
9101112131415
1617
18
19202122
23242526272829
3031     

Őszi tudásdélután

2017. október 18.
dr. Parragh László
dr. Parragh László

A Magyar Jogász Egylet Heves Megyei Szervezete és a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara október 12-én tartotta „Őszi tudásdélután” című szakmai rendezvényét, amelynek témája a jog és a gazdaság kapcsolata volt.

Kamarai Beszállítói Fórum

2017. október 16.

A Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara idén ősszel is megrendezi a Kamarai Beszállítói Fórumot, melyen 6 Heves megyei nagyvállalat keresi jövőbeli üzleti partnereit! Várjuk Önt is a fórumra, ahol lehetősége van személyes üzleti tárgyalásokra a lenti nagyvállalatokkal és más cégekkel is.

Újra meghirdetik a nagy sikerű innovációs eszközbeszerzési pályázatot

2017. október 13.

Újra meghirdetésre kerül a nagy sikerű innovációs eszközbeszerzési pályázat (GINOP-2.1.8-17). Ebben a pályázatban 5-15 millió forint összegű, legfeljebb 50 %-os vissza nem térítendő támogatás vehető igénybe új termékek, eljárások és technológiák kifejlesztéséhez, bevezetéséhez szükséges eszközök és immateriális javak beszerzésére. A pályázat várhatóan 2017. november 30. napjától lesz benyújtható, kizárólag a Közép-Magyarországi Régión kívül megvalósuló fejlesztésékhez.

 

 

Megújul a választottbíróság

2017. október 11.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) mellett működő Választottbíróság megújulásának szervezeti és jogi elemeit bemutató szakmai konferenciát rendezett október 10-én Budapesten.

A hazai építőipar kihívásai és lehetőségei

2017. október 10.
Lepsényi István gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért felelős államtitkár
Lepsényi István gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért felelős államtitkár

Országos építőipari konfeneciát szervezett Egerben az Építési Válllalkozók Országos Szakszövetsége október 6-án, ahol az iparág kivívásai mellett számos javaslat is megfogalmazásra került. Lepsényi István államtitkár és Bartal Tamás helyettes államtitkár urak előadásai az állami ezközöket és az eddigi eredményeket foglalták össze, majd a szakmai előadások során további javaslatok, kérések kerültek megfogalmazásra.

Külpiaci roadshow - Ausztria, Szlovákia és Lengyelország

2017. október 6.

Az MNKH Zrt. szervezésében idén is folytatódik nagysikerű Külpiaci lehetőségek a Közép-európai régióban c. programsorozat, melyen ezúttal Ausztria, Szlovákia és Lengyelország üzleti környezetével és lehetőségeivel ismerkedhetnek meg a résztvevők.  A szervezők nevében ezúton tisztelettel meghívjuk Önt a 2017. október 12.-én Egerben megrendezésre kerülő Üzleti Fórumra és az annak keretében megvalósuló B2B találkozókra.

Vállalkozásindító Klubsorozat az EKE-n

2017. október 5.
Dr. Liptai Kálmán, rektor, EKE
Dr. Liptai Kálmán, rektor, EKE

Az Eszterházy Károly Egyetemen 2017. október 11-től Vállalkozásindító Klubsorozatot indul, melynek célja, hogy egy gyakorlatorientált, innovatív szemléletű képzésen keresztül az ötleteléstől a megvalósításig juttassa el a vállalkozó kedvű résztvevőket.

Gépipari szakmákkal ismerkedtek a Kutatók éjszakája

2017. október 3.

Az idei évben immár negyedik alkalommal az országos Kutatók Éjszakája programsorozathoz kapcsolódóan interaktív elemekkel színesített pályaválasztási programra invitáltuk főképp a pályaválasztás előtt állókat és szüleiket. A rendezvény Egerben az Aventics Hungary Kft, és a ZF Hungária Kft, Hatvanban a Johnson Electric Hatvan Kft, Gyöngyösön a Seissenschmidt Precision Components Kft és a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara közös szervezésében valósult meg 

Éttermi szolgáltatások áfa csökkentése

2017. szeptember 28.
Némethné Fülöp Ágnes a NAV Heves Megyei Adó- és Vámigazgatóság Ügyfélkapcsolati Osztályának vezetője
Némethné Fülöp Ágnes a NAV Heves Megyei Adó- és Vámigazgatóság Ügyfélkapcsolati Osztályának vezetője

A tegnapi nap folyamán a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében, Némethné Fülöp Ágnes a NAV Heves Megyei Adó- és Vámigazgatóság Ügyfélkapcsolati Osztályának vezetője tartott tájékoztató előadást az „Éttermi szolgáltatások áfa kulcsának csökkentéséről”.

Középiskolások ismerkednek a Miskolci Egyetemmel

2017. szeptember 25.

A Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara  szeptember 26-án már második alkalommal szervezi meg a Miskolci Egyetemmel közösen „Heves Megye Napja” című interaktív egyetem-bemutató napját, a Miskolci Egyetemen. A program azért jött létre, mert megyénkben sok nagyvállalat küzd mérnökhiánnyal, a megyében viszont nincs ilyen jellegű képzés.  

Átadták a Magyar Kézműves Remek Díjakat

2017. szeptember 22.
Szontaghné Demeter Ágnes, Katrics Krisztina, Torba Ildikó
Szontaghné Demeter Ágnes, Katrics Krisztina, Torba Ildikó

 Ünnepélyes keretek között adták át a Magyar Kézműves Remek díjakat a 2017-es évben is. Megyénkből Katrics Krisztina a HKIK kézműipari alelnöke vehette át gyapjúszállal hímzett kabátjáért, és Szontaghné Demeter Ágnes lószőrből készült ékeszerszettjéért, illetve Torba Ildikó (Eger) és Szombati Klára (Gödöllő) közös alkotásban szűrrátétes kollekciójukért.

 

 

„Tájoló nap” a Tinódiban

2017. szeptember 20.

Az Egri Foglalkoztatási Paktum keretében a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara első ízben tartotta meg az EduNet Alapítvány által kidolgozott „Tájoló Nap” című pályaorientációs programját szeptember 20-án, melyen az Egri Balassi Bálint Általános Iskola Tinódi Sebestyén Tagiskolájának nyolcadik osztályos diákjai vettek részt. 

Töltse ki kérdőívünket a szélessávú internet hozzáférésről!

2017. szeptember 19.

A Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara felmérést készít a vállalkozások által használt Internet csatlakozások típusairól, a jellemző sávszélességekről és a szolgáltatások használata során tapasztalt színvonalakról. 

Szeptember 18-tól (hétfőtől) Egerben az Almagyar utcát lezárják!

2017. szeptember 15.

Az Almagyar- és Kossuth utca felújításával folytatódik az egymilliárd forintos közterület fejlesztési program első üteme Egerben. Az említett útszakaszok felújítása szeptember 18-án, hétfőn reggel nyolc órakor kezdődik, és várhatóan idén decemberig számos helyen útlezárás, forgalomelterelés lesz várható a környéken – közölte Habis László polgármester csütörtöki sajtótájékoztatón.

Helyi termelők fóruma

2017. szeptember 13.

A helyi élelmiszertermelők együttműködési lehetőségeiről egyeztettek a termelők és több szervezet képviselői a HKIK-ban szeptember 11-én. A fórumon szó volt többek között az Eger Civil Ünnepén történő kitelepülésről, képzésekről, hatósági tájékoztatókról, kóstoló nap szervezéséről, valamint olyan helyi termékeket kínáló üzlet létrehozásáról, ahol folyamatosan elérhetőek lesznek a termékek a lakosság és a turisták számára.

Bizlounge - vendég Fürjes Balázs

2017. október 17.

A BizLounge est egy pódiumbeszélgetés és kötetlen networking, mely már számtalan sikeres rendezvényt tud maga mögött. A kötetlen beszélgetéssel egybekötött rendezvény október 18-ai vendége Fürjes Balázs kormánybiztos.

Pályázat panziók fejlesztésének támogatására

2017. október 18.

Vállalkozások, intézmények, önkormányzatok, nonprofit szervezetek, szövetkezetek és egyházi jogi személyek pályázhatnak panziók fejlesztésének támogatására, 5-42 millió forint elnyerésére. Célok: szolgáltatási színvonal emelése; tematikus szolgáltatások kapacitásának növelése, valamint új szolgáltatások bevezetéséhez kapcsolódó infrastrukturális beruházások; kapacitásbővítés; kereskedelmi szálláshelyek üzemeltetési hatékonyságának, kapacitáskihasználtságának javítását szolgáló fejlesztések megvalósítása; folyamatos, éves működésének biztosítása.

Tetőfedések és szigetelés aktuális kérdései

2017. október 12.

Az ÉMSZ Épület-szigetelők, Tetőfedők és Bádogosok Magyarországi Szövetsége Gödöllőn, 2017. október 26-án szervez konferenciát a fenti címmel, melyre várják az érdeklődőket.

Szekciók:

  • Fémlemez fedések szekciója
  • Lapostetők és szigetelések szekciója
  • Magastetők fedésének szekciója

Újra teljes hosszban járható lesz az egri K2-es út október 17-től

2017. október 10.

A HKIK a kivitelezőktől kapott információk alapján ezúton is tájékoztatja a déli iparterületen működő, vagy erre közlekedő vállalkozásokat, hogy október 17-től újra teljes hosszban járható lesz a K2 néven ismert Kőlyuk út a város déli részén.

Üzemlátogatások Hatvanban

2017. október 9.
Prémium Autóház Kft
Prémium Autóház Kft

A Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara minden évben megszervezi a kkv-hét keretében az üzemlátogatásokat Hatvanban is. Ennek keretében látogatást tettünk a Robert Bosch Elektronika Kft-nél, a Johnson Electric Kft-nél, a Prémium Autóház Kft-nél , a Forma Kft-nél. A pályaválasztást elősegítő üzemlátogatásokon eddig 120 tanuló vett részt.

A mennyiségi problémák uralják a munkaerőpiacot

2017. október 5.

A Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, a Heves Megyei Fejlesztési és Képzési Bizottság és az Egri Szakképzési Centrum október 4-én szakképzési évnyitót szervezett Egerben a Megyeházán. A nagyszámú résztvevő között a szakképzésben érintett valamennyi közreműködő, a szakképző intézmények, a duális gyakorlati képzőhelyek, a Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztálya, az Oktatási Hivatal Egri Pedagógiai Oktatási Központja, a KLIK és a Heves Megyei Pedagógiai Szakszolgálat vezetői képviseltették magukat.

43 vállalat nyitja ki kapuit

2017. október 4.

Immár hatodik éve szervezi meg a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara október hónapban a Heves megyei vállalkozói napokat, melyhez évről-évre egyre több megyei vállalkozás csatlakozik. A program során főleg pályaválasztás előtt álló iskolások vesznek részt csoportos üzemlátogatásokon.

Munkavédelmi célvizsgálatok eredménye az építőiparban

2017. október 3.

Nincs elég motivált, szakképzett munkaerő, így a munkavédelmi előírások betartása nehézkes – derül ki a Nemzetgazdasági Minisztérium Munkavédelmi Főosztálya által írt építőipari kivitelezési tevékenységek munkavédelmi szabályok betartására irányuló célvizsgálat jelentéséből.

Véleményezhető Eger Fenntartható Mobilitási Tervének II. üteme

2017. szeptember 28.

A fenntartható városi mobilitástervezés az Európai Unió megbízásából kidolgozott, az embert – a városlakót – középpontba állító közlekedéstervezési szemlélet, amelynek alkalmazásával új közlekedési stratégia készül a város számára.

Mondja el véleményét! - Az Európai Bizottság nyilvános konzultációja a kiskereskedelmet érintő szabályozásról

2017. szeptember 25.

Az Európai Bizottság nyilvános konzultációt indított a kiskereskedelmet érintő szabályozásról. A konzultáció témája: „A kiskereskedelemre vonatkozó szabályozás egy többcsatornás környezetben”

Továbbra is keresettek a magyar kézművesek termékei Besztercebányán

2017. szeptember 20.
Tóthné Bagi Éva standja a 2017-es vásáron
Tóthné Bagi Éva standja a 2017-es vásáron

2017. szeptember 8-10. között 360. alkalommal került megrendezésre Besztercebányán a Radványi Kézműves Vásár, melyen hat magyar kézműves vállalkozás képviselt hazánkat ezen a rangos nemzetközi eseményen, ami a hagyományok, a népművészet és a kultúrák találkozása is egyben.

Tájékoztató a gyakorlati képzés elszámolásáról

2017. szeptember 19.

Lászlóné Szép Györgyi ismételten figyelemfelkeltő előadást tarott a gyakorlati képzés elszámolhatóságáról a szakképzési hozzájárulás terhére.A tájékoztató során kivetített anyagot az alábbiakban tekinthetik meg.

 

 

Állami támogatásból fejleszthetik fizetési rendszereiket a kis- és középvállalkozások

2017. szeptember 18.

Összesen 2,4 milliárd forintos keretösszegből támogatja az állam a bankkártya-elfogadó helyek számának bővítését, amivel a jelenleginél 30 százalékkal több helyen válik lehetővé a kártyás fizetés. A bankkártyás tranzakciók száma és a bankkártyával bonyolított fizetési forgalom évek óta töretlenül nő, a kártyabirtokosok egyre szívesebben használják ezt a gyors, egyszerű, kényelmes fizetési módot. A POS terminálok telepítésével tehát állami támogatás mellett növelhetik versenyképességüket is a hazai vállalkozások – emelik ki az OTP Bank szakértői.

Kutatók Éjszakája 2017. Pályára fel!

2017. szeptember 14.

Az idei évben immár 4. alkalommal, az országos Kutatók Éjszakája programsorozathoz kapcsolódóan interaktív elemekkel színesített pályaválasztási programra invitáljunk, a főképp pályaválasztás előtt álló diákokat és szüleiket. A rendezvényt a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Egerben, az Aventics Hungary Kft.-vel és a ZF Hungária Kft.-vel, Hatvanban pedig a Johnson Electric Hatvan Kft.-vel közös szervezésben valósítja meg. 

Tájékoztató gyakorlati képzőhelyeknek az elszámolás feltételeiről

2017. szeptember 13.

A Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara a Gyakorlati képzés megszervezéséről, szakképzési hozzájárulás terhére történő elszámolásának feltételeiről előadást szervez a gyakorlati képzésben érintett szervezetek részére szeptember 19-én Egerben.