Az Egri malom és a schoen + sandt Kft. kapott Pro Agria gazdasági elismerést

2021.03.08.

Hagyományos új évi rendezvény Eger MJV Önkormányzata és a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara életében a Pro Agria gazdasági díjak átadása, ahol évről-évre megköszönik a vállalkozásoknak, hogy befizetett adójuk segítségével Eger folyamatosan fejlődik, valamint szakmai díjakkal jutalmaznak két olyan meghatározó helyi céget, akik sokat tettek Eger gazdaságáért. Az átadóra idén szűk körben került sor március 4-én. 

 

Eger Megyei Jogú Város Önkormányzata a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara kezdeményezésére 2008-ban alapította meg azt az elismerő díjat, melyre azon vállalkozások érdemesek, akik a város gazdasági életét fellendítő, kiemelkedő gazdasági teljesítményt nyújtottak, vagy több éves, egyenletes gazdasági teljesítményük alapján hozzájárultak a város gazdaságának fejlődéséhez. A 2020-es évben a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara felterjesztése alapján Eger Megyei Jogú Város döntött a „PRO AGRIA” gazdasági szakmai díj odaítéléséről.

 

 „PRO AGRIA” gazdasági szakmai díjban részesült a Schoen + Sandt Hungary Kft.  

 

 

A schoen + sandt Hungary Kft. közel 130 éves múltjával, Eger meghatározó iparvállalata. A város iparosodása a XIX. század végén kezdődött két jelentősebb iparvállalat megalakulásával, melyből az egyik a társaság elődje: az 1891-ben alakult Épület-és Bútorvasalási Gyár. 1964 óta gyártanak komplett gépeket az egri üzemben, mely jelenleg a német Schoen+Sandt Machinery GmbH gépgyártó csoporthoz tartozik. A vállalat fő tevékenységei a stancoló gépek, valamint egyedi célgépek tervezése és gyártása, és az alkatrészgyártás. Munkáltatóként 120 egri és Eger környéki család megélhetését biztosítja, stabil, évszázados háttérrel.
Erősségeik: gépek fejlesztésével és tervezésével foglalkozó mérnökcsapat; kiváló szakemberek; gyors szervizszolgáltatás; az alkatrészgyártás 98%-át lefedő géppark; erős külső és belső szabványrendszer. Mindennap keresik az újabb kihívásokat. Újabbnál újabb gépeket terveznek és építenek, szem előtt tartva a megrendelőik igényeit.

 

A cég képviseletében Németh János ügyvezető vette át a díjat.

 

„PRO AGRIA” gazdasági szakmai díjban részül az Egri Malom Zrt. 

 

 

Az Egri Malom egy hagyományos technológiával dolgozó üzem, mely már 1910-ben Egri Gőzmalom Részvénytársaságként működött. Az Egri Malom Zrt. 1992-ben kiválással jött létre a Heves Megyei Gabonaforgalmi és Malomipari Vállalatból. 2005-ben egy átfogó technológiai rekonstrukciót hajtottak végre, korszerű szitaberendezést, pneumatikus anyagszállítást, PLC vezérlésű üzemet szereltek be, melynek köszönhetően teljesítménynövekedést tudtak elérni.  Alkalmazottainak száma 21 fő. A vállalat éves nettó árbevétele megközelíti az egymilliárd forintot, mely folyamatos növekedést mutat. 

Rendszeresen támogatják az egri kórházat, az uszodát és évek óta a Magyarok kenyere program részeként az Egri Malom őrlik meg a Heves megyei adománybúzát. 
Vezérigazgatója Előházi Irén, aki a pandémia ideje alatt is az egri Sas úti lisztmintaboltban a vásárlók folyamatos ellátását és a megbízható, kiegyensúlyozott minőségű termékek gyártását tartotta szem előtt. 

 

A cég képviseletében Előházi Irén jelenlegi ügyvezető és Veliczky József korábbi ügyvezető vette át a díjat. 

 

 

A vállalkozásokat Minczér Gábor Eger alpolgármestere és dr. Bánhidy Péter HKIK elnök köszöntötte.