Elindult a beszállító-és külpiaci mentoráltak kiválasztása

2019.09.18.

Nagy érdeklődés kísérte az Országos Vállalkozói Mentorprogram Heves megyei nyitórendezvényét, 2019. szeptember 12-én Egerben a HKIK székházában. A tájékoztató rendezvényen pályázat részletei mellett a mentorcégekkel is meg lehetett ismerkedni. 

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara, az Innovációs és Technológiai Minisztérium, a SEED Kisvállalkozás-fejlesztési Alapítvány, valamint a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében megvalósuló Országos Vállalkozói Mentorprogram nyitórendezvényén részletesen bemutatásra került a külpiaci és a beszállítói projekt tejes folyamata és a részvételi lehetőségek. 

 

A beszállító alpogram célja, hogy a kkv-k be tudjanak lépni a hazai és nemzetközi beszállítói láncolatba. A megyében az Aventics Kft, a Seissenschmidt Kft. és az SBS Kft. csatlakozott, mint mentoráló. Ezekhez a cégekhez kapcsolódó mentorált vállalkozások segítséget kapnak majd abban, hogy vállalkozásukat fejlesszék és olyan szintre emeljék a termelésüket, hogy a magas követelményeknek megfeleljenek, ami szükséges ahhoz, hogy sikeres beszállítóvá válhassanak. A 3 beszállítói mentor mellé 4-4 mentorálandó cég jelentkezését várják.

 

A külpiaci alprogramban a magyar tulajdonú kkv-k exportképességének kialakítása, illetve annak növelése, továbbfejlesztése a cél. A megyében a Sanatmetal Kft. és a Mátrametál Kft. külpiaci mentorcégek mellé várják 6-6 db mentorálandó kkv jelentkezését. 

 

Fotón a mentorok képviselői:: 

  • MÁTRAMETÁL Kft., Szabó Gábor, kiemelt ügyfél manager
  • Sanatmetal Kft., Kellei-Krucsay Edina, Kereskedelmi Igazgató,
  • SBS Kft., Kerezsi Ákos, stratégiai koordinátor
  • AVENTICS Hungary Kft., Túrmezei Zoltán, beszerzési igazgató,
  • Seissencshmidt Kft., - Szél Zoltán, beszerzési vezető
  • Dr. Surányi Róbert MKIK 
  • Nagy Lajos - HKIK általános alelnök

 

A már megerősödött, minőségileg magasabb szintet elért kkv-k képesek lesznek önállóan bekapcsolódni a nemzetközi munkamegosztásba akár beszállítóként, akár közvetlen exportőrként. Az Országos Vállalkozói Mentorprogram e célok eléréséhez Heves megyében is csoportos, szakmai mentorálással nyújt segítséget a fenti 3 beszállítói és 2 külpiaci mentorcég közreműködésével és külső szakértők bevonásával.

 

A programra október 9-ig várják a mentorálandó cégek jelentkezését. A pályázati felhívásokról és a jelentkezésről bővebb információt a projekt honlapjáról - www.vallalkozztudatosan.hu - és a megyei programkoordinátoroktól lehet megtudni.

 

Czagány Melinda

Munkahely: 
Magyar Kereskedelmi és Iparkamara
Beosztás: 
Heves megyei programkoordinátor
Cím: 
3300 Eger, Faiskola út 15.
Telefonszám: 
+ (36) 20-372-9397
E-mail cím: 
czagany.melinda@mkik.hu