Elkészült a Mátra libegője

2019.05.10.

Május 10-én adták át az Oxigén Adrenalin Parkot és Mátrafüred –Sástót összekötő libegőt. A létesítmény rendkívül látványos, 438 méter hosszú, 13-17 m magas és 50 m szintkülönbséget hidal át. 

 

Palik Tibor, a Mátra Adrenalin Park Kft. ügyvezetője az átadón elmondta, hogy közel 4 évvel ezelőtt kezdődött el a tervezés és egy fél évvel ezelőtt az építkezés. A beruházás közel 200 millió Ft saját tőkéből valósult meg, mely várhatóan 8-10 éven belül megtérül. Az ügyvezető elvárásai szerint a libegő hatására a kalandpark látogatottsága is megnő. 

Hiesz György Gyöngyös polgármester köszönetet mondott a vállalkozói beruházásnak, melynek köszönhetően újabb élményekkel gazdagodhatnak a térségbe látogató családok. Visszaemlékezett a Mátra idegenforgalmi korszakaira, mely a kilencvenes évek mélypontja után a sípálya fejlesztésével, majd a szálloda felújításokat követően kezdett újra fellendülni. Kiemelte, hogy nagy szükség lenne útfelújításra és arra, hogy kiemelt turisztikai régiónak nyilvánítsák a Mátrát, mely jelentős forrásokat juttatna a térségbe.

Az átadón részt vett Horváth László országgyűlési képviselő is, aki példamutatónak találta Palik Tibor Mátra iránti elkötelezettségét és kitartását.  

 

A libegő a mai naptól használható: https://adrenalin-park.hu/libego