Előadóművészek bevonásával folytatódik az Újra Eger! turisztikai kampány

2021.05.03.

A sikeres fotó- és videópályázatot követően újabb felhívással folytatódik a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, valamint az Eger Városi Turisztikai Nonprofit Kft. közös újranyitási kampánya. Az Újra Eger! kampány most előadóművészek, programgazdák bevonásával folytatódik. A szervezők ezúttal olyan önkéntes egri felajánlásokat várnak kisléptékű produkciókra, melyek a lakosság és az idelátogató turisták számára is vonzóak lehetnek.

 

A Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, valamint az Eger Városi Turisztikai Nonprofit Kft. reményei szerint a jelentkezők produkcióival az újranyitást követően villámgyorsan, akár napok alatt ismét felpezsdülhet Eger. Az így létrejövő szabadtéri, ingyenes programok rugalmasan egészítik majd ki Eger amúgy is színes programkínálatát.

 

Április elején vette kezdetét az Újra Eger! turisztikai újranyitási kampány, mely Eger turizmusának fellendítésében játszik fontos szerepet. A szervezők első körben fotókat és videókat vártak az egriektől, valamint az Eger városát kedvelő vendégektől. A felhívás nagyon népszerűnek bizonyult, a megadott határidőig közel 50 pályázótól több mint 160 pályamunka érkezett. A beküldött képek és videók közül a közönség és a szakmai zsűri is kiválasztotta a legjobbakat, melyeket a turistákat megszólító újranyitási kampányban használ fel a turisztikai szervezet.

 

 

 

 

A kampány most induló második szakaszában kiválasztott előadóművészek, programgazdák nagyszerű bemutatkozási lehetőséget kapnak és hozzájárulnak városuk turisztikai-kulturális életéhez, úgy, hogy egyedi elbírálás alapján bekerülhetnek Eger 2021. évi nyári programkínálatába is. A produkciókhoz szükséges infrastruktúrát a szervezők biztosítják.

Jelentkezni május 20-ig lehetséges Eger turisztikai honlapján, a visiteger.com-on. 

 

 

FELHÍVÁS
 
Most mutasd meg, mit tudsz!
Hozzuk vissza a nyüzsgést Egerbe!

 

 

Zenélsz? Szavalsz? Bűvészkedsz? Vagy valami mással nyűgöznéd le az egri közönséget? Csak színpad kell és te nyomod a rizsát? Csoportos jógát tervezel a parkban? Vagy kvízműsort a focipályán? Akkor jelentkezz!

 

Legyen újra pezsgő turisztikai és kulturális élet Egerben!

 

Eger turizmusának újraindításához pro bono előadó-művészeti pályázatot hirdetünk.
Tedd oda magad és vegyél Te is részt a város turisztikai-kulturális életének újraindításában!

 

A felhívás célja, hogy az újranyitást követően Eger több ikonikus pontját tegyük izgalmassá, nyüzsgővé, a város műsorkínálatába beilleszthető változatos programelemekkel. Ehhez keressük azokat az önkéntes egri felajánlásokat kisléptékű produkciókra, melyek vonzóak lehetnek a lakosság és az idelátogató turisták számára.

 

Mi adjuk az infrastruktúrát, te hozd a showt!

 

A felhívásra olyan kulturális-művészeti programelemeket várunk, melyek megfelelnek az alábbi kritériumoknak:

•    a produkció nyilvános és kislétszámú közönséget céloz meg;
•    minimális eszköz- és technikai igényű;
•    kulturális-művészeti tartalmat valósít meg akár összművészeti témában, akár az alábbi kategóriák bármelyikében: képzőművészet, iparművészet és design, zene, tánc és performance, digitális művészet, színház és bábszínház, irodalom, cirkusz, népművészet, néptánc és folklór, népi kézművesség, helytörténet és helyi jelentőségű régészet, közművelődés, sport és rekreáció;
•    a megvalósítás helyszíne Eger;
•    a nyári rendezvényidőszakban kerül bemutatásra;
•    szakmai színvonala okán érdeklődésre tarthat számot;
•    a kulturális és turisztikai életet élénkítő hatása meghatározó;
•    közösségteremtő hatással bír, a helyi közösség igényeire is reagál.

 

A produkció nem sérthet politikai, vallási, társadalmi, faji, nemi identitást vagy meggyőződést. 

 

A programok szervezése során a rendezők kiemelten figyelnek a biztonsági előírások betartására.

 

A felhívásra elsősorban egri vagy Eger környéki önkéntes előadók jelentkezését várjuk. A kiírásnak nincs korosztályi vagy létszámkorlátja.  

 

A felhívás nem profitorientált gazdasági tevékenyégre irányul, a megvalósuló rendezvények ingyenesek. 

 

A jelentkezők lehetőséget kapnak arra, hogy egyedi elbírálás alapján bekerüljenek Eger 2021. évi nyári programkínálatába.

 

Jelentkezés: 2021. május 1. és május 20. között a visiteger.com honlapon. 

Kapcsolat: ujraeger@visiteger.com

 

A pályázat kiírója a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, valamint az Eger Városi Turisztikai Nonprofit Kft.