Építőipari képzések építőiparban működő vállalkozásoknak

2023.02.14.

A 34/2021. ITM rendelet előírásai szerint kamaránkhoz számos jelzés érkezett az építőipari kivitelezői regisztráció kapcsán végezhető építőipari tevékenységekről, mert sokaknak jelent gondot, hogy bizonyos szakmák esetében az építőipari regisztrációs rendszerben csak szakképesítést igazoló bizonyítvány birtokában lehet rögzíteni, illetve tevékenységként végezni, a tevékenységről számlát kiállítani.

A probléma megoldása érdekében a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara kezdeményezésére a Heves Megyei Szakképzési Centrum kellő számú jelentkező esetében a következő képzéseket tervezi indítani, felnőttek szakmai oktatása keretében, szakképzési felnőttképzési jogviszonyban:

 

• Ács-Állványozó

• Burkoló

· Bádogos

· Kőműves

• Szigetelő

• Tetőfedő

• Szárazépítő

· Szobafestő-mázoló

 

Az új szakképzési törvény szerint iskolarendszerben, de szakképzési felnőttképzési jogviszony keretében ingyenesen, állami finanszírozással meg lehet szerezni az első és a második szakképesítést nagyobb rugalmassággal, átjárhatóság biztosításával. Az előírt képzési idő érettségi vagy másik építőipari szakma megléte esetén akár negyedére is csökkenhet, ha valaki hasonló munkakörben megszerzett szakmai tudását a szakmai tudásról szóló munkavégzés igazolásával és ismeretei beszámításával igazolja.

A képzést szervező szakképző iskola igazgatója dönt a képzésben részt vevő személy foglalkozáson való részvétel alóli felmentéséről, ill. egyes tantárgyak és azok tudásmérése alóli mentesítéséről, az előzetesen megszerzett tudás, illetve gyakorlat beszámításáról (2019. évi szakképzési törvény végrehajtási rendelet 124. §).

 

A fentieknek megfelelően amennyiben megfelelő számú jelentkező van, megyénkben is megszervezzük a Heves Megyei Szakképzési Centrum szakképző iskoláiban a fent felsorolt szakmákban a felnőttek szakmai oktatását.

 

A képzés tervezett indulása: 2023. március

VÁRJUK JELENTKEZÉSI SZÁNDÉKUKAT az alábbiakban letölthető JELENTKEZÉSI LAP kitöltésével és visszaküldésével a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamarába!

 

JELENTKEZÉSI LAP ÉPÍTŐIPARI KÉPZÉSEKRE - 2023 tavasz

IGAZOLÁS SZAKMAI GYAKROLATI IDŐRŐL

 

 

További információ:

Turiné Szanyi Kinga

Munkahely: 
Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara
Beosztás: 
duális képzési tanácsadó
Cím: 
3000 Hatvan, Balassi B. u 3.
Telefonszám: 
+ (36) (37) 540 - 969
+ (36) (20) 494-6695
E-mail cím: 
kinga.szanyi{#}hkik.hu

Vitkóczi Marianna

Munkahely: 
Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara
Beosztás: 
Stratégiai koordinátor
Cím: 
Eger, Faiskola út 15.
Telefonszám: 
+(36) (36) 429 - 612 116-os mellék
+ (36) (20) 494 - 2318
E-mail cím: 
marianna.vitkoczi@hkik.hu

 

indexkép: pixabay