Felhívás Heves megyei Dekarbonizációs díjra

2022.07.07.

A Heves Megyei Kereskedelmi Iparkamara pályázatot hirdet Heves Megyei Dekarbonizációs díjra. A díj célja, hogy elismerje és a lehető legszélesebb körben megismertesse a megyei vállalatok példaértékű, hatékony környezeti és fenntarthatósági programjait, elősegítve a nagyvállalati, a kkv- és mikro vállalkozások fenntarthatósági kezdeményezéseinek erősítését és a vállalati döntéshozók ilyen irányú szakmai munkájának inspirálását, személyes szerepvállalásuk növelését.

 

A díjra, olyan Heves megyei telephellyel rendelkező vállalkozások jelentekéseit várjuk, akik 2021-ben vagy 2022-ben olyan beruházást, fejlesztést, programot valósítottak meg, mely hozzájárul az zéró kibocsátás eléréséhez. 
Azon vállalkozások pályázatát is várjuk, akik termelési-működési folyamataik, vagy szolgáltatásaik, rendezvényeik révén járulnak hozzá a klímaváltozás okozta negatív hatások csökkentéséhez.

 

2022-ben Dekarbonizációs díja Birincsik András ev. és az EXXOIL Bt. kapta

Fotó: Szántó György

 

 

 DÍJRÓL:
A változó gazdasági körülményekhez és környezeti hatásokhoz igazodva, a gazdaság és a társadalom figyelmét szükséges új kihívások, jövőt meghatározó folyamatok felé irányítani. A globális klímaváltozás okozta negatív hatások csökkentése érdekében elkerülhetetlen, hogy a termelési-működési folyamatokban, úgy, mint az előállított termékekben, szolgáltatásokban egyaránt törekedni szükséges a karbonlábnyom csökkentésére, a zéró kibocsátás elérésére. Ezen elv mentén fontos, hogy a kamara, mint a helyi gazdasági ökoszisztéma fejlesztésének fontos tényezője elismerje azokat a projekteket, melyek évről-évre utat mutatnak a helyi gazdaság szereplői számára ezen célok elérésében. Ezen elvek mentén alapította kamaránk a LIFE-IP North-HU-Trans projekt célkitűzéseivel összhangban a Heves megyei Dekarbonizációs díjat.
A díj egy gravírozott dísztárgy és egy oklevél. 

 

ÁTADÓ:
A Dekarbonizációs díjakat a Heves Megyei Kereskedelemi és Iparkamara minden év elején a gazdasági évnyitóján adja át. 2023 januárjában 9 db díj kerül átadásra, kategóriánkként 3 db.   

 

PÁLYÁZAT:
Pályázni bármely Heves megyei székhellyel vagy telephellyel rendelkező vállalkozással lehet.
A pályázaton való részvétel díjmentes. 

 
Kategóriák: 
-    mikrovállalkozás
-    KKV
-    Nagyvállalkozás

 

A pályázathoz alábbi adatokat kérjük megadni: 

1.    A pályázó adatai: 
Pályázó cég neve: 
Pályázó cég székhelye: 
Pályázó cég telephelye (ha nem Heves megyei a székhely): 
Kapcsolattartó neve:
Kapcsolattartó beosztása:
Kapcsolattartó e-mail címe: 
Kapcsolattartó telefonszáma:

 

2.    Cégbemutatás (max 1500 karakter):

 

3.    Pályázat szövege (max 2500 karakter)
Kérjük, ide írja le, mi az a 2021-ben vagy 2022-ben megvalósított beruházás, fejlesztés, program, mely elősegíti a klímacélok elérését, vagy ismertesse a vállalkozás azon termelési-működési folyamatait, vagy szolgáltatását, mely révén hozzájárul a klímaváltozás okozta negatív hatások csökkentéséhez.

 

A pályázatokat e-maileben várjuk a hkik@hkik.hu címre. 

 

A pályázat benyújtási határideje: 2022. szeptember 30.