Felo Szerszám és az Agria-Ajtó kapott Pro- Agria szakmai díjat

2020.02.10.

Eger legnagyobb adózóit köszöntötte a HKIK és Eger Önkormányzata február 7-én a Városházán, ahol a Pro Agria Gazdasági Szakmai díjak átadására is sor került. Idén a Felo Szerszámgyár Kft. és az Agria-Ajtó Kft. részesült elismerésben. 

 

A vendégeket elsőként Mirkóczki Ádám polgármester úr üdvözölte, aki beszédében megköszönte a vállalkozásoknak, hogy adóbefizetésüknek köszönhetően tud Eger folyamatosan szépülni és élhető lenni. Eger első embere a jövő feladataként hangsúlyozta a fiatalok helyben tartását, az elvándorlás mérséklését. Együttműködéséről biztosította a vállalkozásokat és kérte, hogy keressék az ötleteikkel, kéréseikkel. 

 

 

Az ünnepség zárásaként File Sándor a HKIK főtitkára történelmi visszaemlékezést tartott a kamarai rendszerről, mely közel 170 éve szerveződött a Monarchia jelentősebb gazdasági központjaiban. Elmondta, a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara negyedévszázados megalakulását ünnepli, melynek kezdeti küldöttgyűléseinek a Városháza díszterme adott otthont. A főtitkár kiemelte, a megye gazdasági teljesítményét tekintve a hozzáadott érték, export árbevétel és nettó árbevétel tekintetében is meghaladja az országos átlagot, húzóágazat a feldolgozóipar, azon belül a járműipar.  Köszönetet mondott a városban működő cégeknek a termelékenységért, a munkahelyteremtésért és a szoros együttműködésért.

 

 

 

Eger Megyei Jogú Város Önkormányzata a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara kezdeményezésére 2008-ban alapította meg azt az elismerő díjat, melyre azon vállalkozások érdemesek, akik a város gazdasági életét fellendítő, kiemelkedő gazdasági teljesítményt nyújtottak, vagy több éves, egyenletes gazdasági teljesítményük alapján hozzájárultak a város gazdaságának fejlődéséhez. A 2019-es évben benyújtott pályázatok közül a HKIK javaslata alapján Eger Megyei Jogú Város Közgyűlése döntött a „PRO AGRIA” gazdasági szakmai díj odaítéléséről.

 

Mirkóczki Ádám Eger polgármester, Nagy Lajos HKIK általános alelnök , Tóthné Bertók Erika cégvezető, Úri Péter ügyvezető

 

 „PRO AGRIA” gazdasági szakmai díjban részesült a Felo Szerszámgyár Kft., képviseli Tóthné Bertók Erika cégvezető.

 

A Felo Szerszámgyár Kft. több mint három évtizede foglalkozik szerszámgyártással, az egri ipari szerszámgyártás meghatározó szereplőjeként, Tóthné Bertók Erika cégvezető vezetésével. Az anyavállalatot, a németországi Felo szerszámgyárat 1878-ban alapították Türingiában, majd 1950-ben építették fel gyárukat Neustadtban, s 1996-tól Egerben is termelnek. A Felo ma több mint 220 alkalmazottat foglalkoztató nemzetközi vállalat Neustadtban és Egerben, itteni telephelyén közel 50 fő munkavállalóval működve érnek el több mint 1.5 milliárd forintos árbevételt. A hagyományokon, a minőségtudatosságon és az innováción keresztül a vállalat a világ egyik vezető csavarhúzó és bitkészítőjévé vált, az Egerben készült termékek 40 országba kerülnek exportálásra.

 

 „PRO AGRIA” gazdasági szakmai díjban részül az AGRIA-AJTÓ Faipari Termelő és Szolgáltató Kft., képviseli Úri Péter Máté ügyvezető

 

Úri Péter egy olyan területen épített fel sikeres vállalkozást, amelyet tőkeerős nemzetközi konkurencia és technológiaigényes gyártás jellemez – mindezt egy kis műhelyből indulva. A vállalkozói korszak bekövetkeztekor faipari technikusként alapította meg vállalkozását Úri Péter, s ma már a legmodernebb CNC technológiájú faipari gépekkel felszerelt üzemben gyártják prémium minőségű beltéri ajtóikat. A MIADOR márkanév alatt forgalmazott ajtókat egyre többen ismerik és keresik. A sikerük titka, a minőség. A termelésirányítás ma is Péter keze alatt működik, ami biztos garancia a kompromisszumok nélküli MIADOR minőségre. Ajtóik mind műszaki megoldásokban, mind dizájn területén is élen járnak.

 

Fotó: Nemes Róber