Fontos! Közép- és felsőfokú oktatási intézménybe való jelentkezéshez kapcsolódó információk

2018.12.21.

Továbbtanuló diákok akár közép- akár felsőfokú oktatási intézménybe tanulnak tovább, közeledik mindenki számára a döntésük meghozatalának időpontja.

Az egyik igen fontos információ és dátum, a középfokú oktatási intézménybe való jelentkezéshez kapcsolódó központi írásbeli felvételi, melynek időpontja 2019. január 19. 10:00 Mindenkit kérnek a pontos megjelenésre, senki ne hiányozzon, mert csak igazán indokolt estben lehet pótfelvételit írni. Időtartama kétszer 45 perc, matematika és magyar témakörben. Ez az időszak az általános felvételi eljárás kezdete. Központi írásbeli felvételi vizsgák napja, az érintett 6 és 8 évfolyamos gimnáziumokban, a kilencedik évfolyamra és az Arany János Tehetséggondozó Programba jelentkezők számára az érintett intézményekben.

Pótló központi írásbeli felvételi vizsgák a 6 és 8 évfolyamos gimnáziumokban, továbbá a kilencedik évfolyamra. 2019. január 24., 14.00

A szóbeli meghallgatások az általános felvételi eljárás keretében 2019. február 21.– március 14. között történnek. Pontos időpontjukról fontos, hogy mindenki saját maga érdeklődjön, kísérje figyelemmel a iskolák honlapját.

A felsőfokú oktatási intézményekbe történő jelentkezések időpontja a szeptemberben induló alap-, osztatlan mester- és mesterképzésekre, valamint felsőoktatási szakképzésekre 2019. február 15., az E-felvételi felületen.

A Felvin elérhető Felvételi tájékoztató tartalmazza a meghirdetéseket, az aktuális szabályokat, a pontszámítási módszereket és egyéb, az érvényes jelentkezéshez szükséges tudnivalókat. Az intézmények által meghirdetett szakok az Egyetemek, főiskolák vagy a Szakkereső menüpontokban böngészhetők. A Szakleírásokban a keresett képzésekről számos hasznos információ található. Érdemes feliratkozni a Felvi hírlevelére.

Január végéig érkezhet a kiegészítés

Az online Tájékoztató január végéig várhatóan frissül a hivatalos kiegészítéssel, amely tartalmazza a megjelenés után történt esetleges változásokat. A jelentkezés benyújtása előtt tehát elengedhetetlen a kiegészítés során módosított információkat is átnézni, hiszen hatással lehetnek a korábban kialakított felvételi stratégiára.

Jelentkezési határidő: 2019. február 15.

Jelentkezni kizárólag a E-felvételi rendszerén keresztül lehet. A felsőoktatásba történő jelentkezés online felülete a jelentkezési határidőig folyamatosan a jelentkezők rendelkezésére áll. A rendszerben az adatok elmenthetők, így nem szükséges egyszerre minden információt megadni, mert az űrlapok kitöltése bármikor folytatható. Az E-felvételi használata egyszerű és gyors, a szükséges dokumentumok csatolása egyszerűbb. Az E-felvételi használatához első lépésként regisztrálni kell a Felvin.

A végleges jelentkezéseket legkésőbb 2019. február 15-én éjfélig kell rögzíteni. A jelentkezés hitelesítésének határideje öt nappal később, február 20-án van. A hitelesítés legegyszerűbb módja az Ügyfélkapuval történő hitelesítés.

Forrás: Felvi.hu