Heves megyei nők a gazdaságért és a tudományért

2020.10.01.

A nők társadalmi, közéleti és gazdasági szerepvállalásában rejlő lehetőségekeit, a tudományban, üzleti életben, művészetben és a helyi politikában tevékenykedő hölgyeket mutatja be a Nők fókuszban Heves megyében 2020 című magazin, melynek bemutatójára október 1-jén került sor a HKIK székházában. 

A Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamaránál immár három éve fut a Nők a munka világában Heves megyében című projekt, melynek egyik célkitűzése, hogy lebontsa a nemi sztereotípiákat helyben mintaként szolgáló nők példájáénak bemutatásával és ösztönözze a nők közéleti szerepvállalását. 

Ennek egyik eszközeként jött létre egy kapcsolat a Heves Megyei Hírlap kiadója és a kamara között azzal a céllal, hogy platformot teremtsen a tudományban, üzleti életben, művészetben és a helyi politikában tevékenykedő Heves megyei hölgyeknek. Így jött létre a Nők fókuszban kiadvány ötlete.

A közös kiadványában 22 sikeres hölgy számol be hivatásáról, pályafutásáról, a munka-magánélet egyensúlyának megteremtéséről és arról, női vezetőként, hogyan tud érvényesülni a világban. 

 

 A résztvevők között megyei polgármesterek, gazdasági vezetők, egészségügyi szakemberek, jogászok, ügyvezetők, vállalkozók, a kultúra, a kézművesség és szociális terület kiemelkedő egyéniségeit ismerhetjük meg. 
 

A programon köszöntőt mondott Dr. Tóth Andrea a Heves Megyei Hírlap megyei értékesítési vezetője. Elmondta, édesanyaként és vezetőként ő is átérzi, milyen nehéz többfelé koncentrálni, és megfelelően teljesíteni, döntéseket hozni. Ezért is öröm számára, hogy létrejöhetett ez a hiánypótló kiadvány, melyben a hölgyek megnyíltak, őszintén beszéltek sikereikről és örömeikről egyaránt. 

Katrics Krisztina a HKIK kézműipari alelnöke visszaemlékezett arra a pillanatra, amikor erre a köztestületi pozícióra megválasztották, így lehetősége nyílik arra, hogy más női vállalkozásokat is motiváljon és támogasson. 

 


 

A Nők a 21. században képzés trénere, Dósa Csilla tartott előadást a női személyiségekről, az önismeret fontosságáról és a társadalomban betöltött szerepükről. 

A Nők fókuszban kiadvány díjmentesen elérhető a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara székházában ( Eger, Faiskola út 15.) és a Heves Megyei Hírlap szerkesztőségében ( Eger, Trinitárius út 1.)

A kiadvány digitálisan olvasható: IDE KATTINTVA

 

 

 

 

„Nők a munka világában Heves megyében ” (EFOP-1.2.9-17-2017-00046)”