HKIK az európai gazdaságdiplomáciában - 2018. október 10-11. között újra ülésezik a Vállalkozók Európai Parlamentje

2018.10.08.

2 évente ül össze a Vállalkozók Európai Parlamentje, hogy megvitassa a közösség vállalkozásai számára releváns kérdéseket, globális problémaköröket. A HKIK az Európai Kamarák Szövetsége révén teljes jogú tagként vesz részt a tanácskozáson. Az idei évben File Sándor Gazdaságfejlesztési igazgató képviseli a HKIK-t. 

3 nagy kérdéskör mentén folyik a parlamenti munka a 2 nap folyamán:
- szaktudás és szakképzettség
- európai kereskedelem
- Európa jövője

Az első témakör a rendelkezésre álló szakképzett munkaerő hiányát boncolgatja, mely európai szintű probléma a vállalkozások működtetésében.
Keresi a válaszokat a tekintetben hogyan lehet a képzési rendeszereket átalakítani, hogy a kereslet vezérelt piac minél gyorsabban és jobb minőségben kaphasson választ felvetéseire.

A második témakör a mikro kis- és közepes vállalkozások piaci problémáira fókuszál, illetve érinti az EU-USA közötti kereskedelmi megállapodás hatásait, valamint foglalkozik a BREXIT 
piaci hatásaival, kereskedelmre gyakorolt változásokkal.

A harmadik szekció középpontjában Európa és az EU jövője áll, olyan témaköröket taglalva mint a "közös piac" értékei, előnyei, bővüljön-e tovább az EU, hogyan és mennyire kell növelni az innovációs, kutatási ráfordításokat annak érdekében, hogy az EU vezető gazdasági szereplő legyen a világban.

A parlamenti munka eredményeiről jelentkezük kövötkező írásunkban. 
További információ: 

File Sándor

Munkahely: 
Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara
Beosztás: 
főtitkár
Cím: 
3300 Eger, Faiskola u. 15.
Telefonszám: 
+ (36) (36) 429 - 612 104-es mellék
+ (36) (30) 749-5381
E-mail cím: 
sandor.file{#}hkik.hu