INDUL AZ MKIK GVI 2021. ÁPRILISI ONLINE KONJUNKTÚRA FELVÉTELE

2021.04.09.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Gazdaság- és Vállalkozáskutató Nonprofit Kft. (MKIK GVI) 1998 óta évente kétszer rendszeresen felméri a magyar vállalkozások üzleti helyzetét és várakozásait. 

 

A mostani adatfelvétel témakörei között sajnos továbbra is fontos téma a koronavírus-járvány gazdaságra gyakorolt hatása. 

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Gazdaság- és Vállalkozáskutató Nonprofit Kft. (MKIK GVI) 1998 óta évente kétszer rendszeresen felméri a magyar vállalkozások üzleti helyzetét és várakozásait. Az MKIK GVI e vizsgálattal képviseli Magyarországot az Eurochambres éves európai konjunktúra vizsgálatában, amely az EU országaiban ad előrejelzést az európai gazdasági konjunktúra várható alakulásáról. Eredményeinket többek között felhasználja az OECD, a Nemzetközi Valutaalap (IMF) és a magyar kormányzat a magyar gazdaságra vonatkozó előrejelzései és elemzései során.
 
Kérjük, hogy szakítson időt kérdőívünk kitöltésére, mely 10-15 percet vesz igénybe.
 
Az MKIK GVI rendszeres konjunktúra-adatfelvétele már 23 éve szolgáltat információkat a Magyarországon működő vállalatok üzleti helyzetéről és várakozásairól. Az áprilisi felmérés során az általános gazdasági klímára vonatkozó kérdések mellett jelentős figyelmet fordítunk a koronavírus-járvány vállalkozásokat érintő hatásaira, a járványhelyzet kezelésével kapcsolatos tapasztalataikra, problémáikra és terveikre, valamint pénzügyi helyzetükre is. Annak érdekében, hogy minél részletesebb és pontosabb képet alkothassunk a járvány vállalkozásokat érintő gazdasági következményeiről, a válságkezeléshez szükséges lépésekről és a kilábalás lehetséges üteméről, nagyon fontos, hogy minél több cég véleményét megismerjük. Segítségét, együttműködését előre is köszönjük!

 

Kérjük, hogy szakítson időt kérdőívünk kitöltésére, mely körülbelül 10-15 percet vesz igénybe.

A kérdőív a https://kutatas.gvi.hu/index.php/592367 címen érhető el.

 

A kitöltött kérdőíveket 2021. április 30-ig várjuk!