Könyvelőkkel a duális képzésért 2020

2020.10.15.

2020.10.15-én harmadik alkalommal került megrendezésre a “Könyvelőkkel a duális képzésért” elnevezésű programunk. A rendezvény célja a gyakorlati képzőhelyek, illetve a leendő gyakorlati képzőhelyek jogi és pénzügyi tájékoztatása a duális képzésről. Az idei éven különösen fontos az informáltság, hiszen a 2019. évi Szakképzési törvény számos változást hozott mind szakmai, mind gazdasági téren.

A rendezvényen előadott Greskóné Koller Krisztina a Saldo Zrt. gazdasági tanácsadója, aki kiemelten foglalkozott a Szakképzési munkaszerződés alapján járó munkabérrel és járulékaival, összehasonlítva a Tanulószerződés alapján adott tanulói juttatással. Külön kitért a pénzbeli juttatás számításának módjára betegszabadság és táppénz esetében, továbbá a hamarosan esedékes beruházási kiegészítő csökkentő tétel kerekítési szabályaira.

 

Matlné Kisari Erika a NAV Ügyfélkapcsolati és Tájékoztatási Főosztályának tájékoztatási kiemelt szakreferense az elszámolható normatívákra helyezte a fókuszt. Felhívta a figyelmet előadásában arra, hogy az Együttműködési megállapodás finnanszírozása megszűnik az év végével. Fontos változás továbbá, hogy 2021 januárjától a Tanulószerződéssel foglalkoztatott tanulók esetében 1.200.000 Ft. a számításba vehető önköltség (régi nevén alapnormatíva), azonban a kiegészítő csökkentő tételek kivezetésre kerülnek a rendszerből.

A rendezvénnyel és a szakképzési változásokkal kapcsolatos további tájékoztatásért keresse a HKIK Szakképzési Irodájának munkatársait.

Udvari B. Boglárka

Munkahely: 
Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara
Beosztás: 
duális képzési tanácsadó
Cím: 
Eger, Faiskola út 15.
Telefonszám: 
36/429-612 119-es mellék
(36) (20) 286-4330
E-mail cím: 
boglarka.b@hkik.hu