Lezárások a kerékpáros verseny miatt

2019.06.12.

Nagy öröm a gyöngyösiek és a Mátrában élők számára, hogy 2019. június 15-én Kékestetőt is érinti a Tour de Hongrie kerékpárverseny, melynek a Kékest is érintő szakasza a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara támogatásával valósul meg. 

 

A megyében több kerékpáros egyesület működik, ezért is a nagy lelkesedés és ennek kapcsán kiszélesítésre és felújításra kerül a Gyöngyösről Mátrafüredre vezető kerékpárút, illetőleg meghosszabbításra is kerül a jövőben.

 

Korábban 1929-ben is érintette Kékest a verseny és most újra! Komoly próbatétel elé állítja a hegyi útszakasz a versenyzőket, akik a parádi oldal felől érkeznek majd. 

Az esemény számos országba eljut a médián keresztül és ezáltal tömegek ismerik meg Kékest, a Mátrát, illetve az ország legmagasabb pontját, mely az itt élő vállalkozások érdekét szolgálja.

 

Tények a versennyel kapcsolatban:
•    A sajtó és a szervező csapat a környék minden szállását elfoglalta.
•    Jó marketing a térségnek!
•    A versenyt egész héten minden nap 2 órán keresztül élőben közvetítik (hétköznap 16.00-18.00 / hétvégén 13.00-15.00 között): 
o    - M4 Sportcsatorna 
o    - l'Equipe TV (Franciaország) 
o    - Sport5 (Izrael) 
o    - Eurosport: szombat-vasárnap az 13.30-15.00 között élőben, a többi napon esti egyórás összefoglaló (21-22.00 óra magasságában) 
•    Ezen kívül több mint 150 országban veszik át a műsor napi összefoglalóját. 
•    Rádiós partner a Petőfi és Kossuth Rádió, illetve a helyi rádiók.

 

A verseny 2019. június 11-16. között kerül megrendezésre.

 

https://www.tourdehongrie.hu/

 

Útlezárások

Eger belvárosán is áthalad idén az országos bringaverseny, a tour de Hongrie mezőnye. A körverseny június 13-15. között több Heves megyei útszakaszt is érint.
 
A rendőrség friss tájékoztatása szerint a mezőny áthaladásának idejére, rendőri biztosítás mellett ideiglenes forgalomkorlátozásra kell számítani a gépjárművezetőknek az alábbi útvonalakon és várhatóan a következő időszakokban:
 

  • 2019. június 13-án 14 óra és 16 óra között Pétervására – Bükkszenterzsébet – Tarnalelesz – Szúcs – Egercsehi – Szarvaskő – Eger – Felsőtárkány.
  • 2019. június 14-én 10 óra és 12 óra 45 perc között Nagyvisnyó ¬– Szilvásvárad ¬– Bélapátfalva – Mónosbél – Szarvaskő – Egerben a 25. sz. főúton a II. Rákóczi Ferenc út és Vörösmarty út - Törvényház utca - Eszterházy tér - Hatvani kapu tér - Deák Ferenc utca - Mátyás király út (25. sz. főútvonal) - Kőlyuk út - Kistályai út – Andornaktálya – Maklár – Dormánd – Besenyőtelek¬ – Poroszló.
  • 2019. június 14-én várhatóan 10 óra 30 perc és 11 óra 30 perc között az Eger felé közlekedők számítsanak forgalomkorlátozásra a 25-ös számú főúton, Eger és Kerecsend között, valamint az egri Mátyás király út – Kőlyuk úti körforgalom és az Egerszalók közötti bekötőúton.
  • 2019. június 15-én 12 óra és 15 óra 15 perc között Poroszló – Besenyőtelek – Dormánd – Kerecsend – Demjén – Egerszalók – Verpelét – Tarnaszentmária – Sirok-Kőkútpuszta – Recsk – Parádfürdő – Parád – Parádsasvár – Mátraháza – Kékestető.

A Heves Megyei Rendőr-főkapitányság arra kéri a járművezetőket, gyalogosokat, hogy a kerékpárversennyel érintett útszakaszokon fokozott figyelemmel, türelemmel és óvatossággal közlekedjenek!