Megjelent az azonnal cselekszünk munkahelymegőrző program (ACS_MEGŐRZŐ)

2021.06.29.

Azonnal cselekszünk program keretében meghirdetett „Munkahelymegőrző támogatás – átmeneti nehézséggel küzdő vállalkozások foglalkoztatási kapacitásának megőrzése érdekében” (ACS_MEGŐRZŐ) elnevezésű pályázati program

Az OFA Nonprofit Kft. a 163/2021.(06.01.) ügyvezetői határozatával az „Azonnal cselekszünk” program keretében meghirdetett „Munkahelymegőrző támogatás – átmeneti nehézséggel küzdő vállalkozások foglalkoztatási kapacitásának megőrzése érdekében” (ACS_MEGŐRZŐ) pályázati program ismételt meghirdetéséről döntött. 

 

 

A pályázatok benyújtására 2021. december 31-ig folyamatosan, illetve visszavonásig (felfüggesztésig) van lehetőség. Pályázatot kizárólag postai úton lehet benyújtani a pályázati dokumentációban előírt módon és feltételekkel.  

 

A nemzetgazdaság alapját képező vállalkozások napjainkban egyre több szállal kapcsolódnak termékeik gyártása, értékesítése során a világpiachoz, ami ahhoz vezet, hogy tevékenységük volumenében átmeneti visszaesés következhet be, rajtuk kívül álló okok miatt. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a piaci szereplők leggyakrabban a termelésük visszafogásával reagálnak erre, aminek egyenes következménye a munkaerő számának vagy a ledolgozandó munkaórák mennyiségének csökkentése. Az emiatt bekövetkező létszámcsökkentések károsak mind a gazdaság, mind a társadalom szempontjából.

Fontos, hogy ezen átmeneti időszak alatt segítséget kapjon a vállalkozás, hogy meglévő munkaerejét meg tudja tartani, tekintve hogy az átmeneti visszaesést követően újra növekedési pályára állhat a vállalkozás, amikor a munkaerő újbóli toborzása, betanítása nehézkes lassan megvalósuló folyamat.

2. Program célja

A program alapvető célja a munkaerő folyamatos foglalkoztatásának biztosítása, a létszámcsökkentésben érintett munkavállalók foglalkoztatásának támogatásával.

3. Program keretében nyújtott támogatások

Munkahelymegőrző támogatás – átmeneti nehézséggel küzdő vállalkozások foglalkoztatási kapacitásának megőrzése érdekében.

 

Támogatás formája

Vissza nem térítendő támogatás. A támogatás kifizetése utólagos formában, a kifizetési bizonylatok, átutalási igazolás, illetve alátámasztó dokumentumok Támogatott általi benyújtását és elfogadását követően történik, közvetlenül a Támogatott fizetési számlájára.
A támogatási összeg kifizetése havi elszámolás alapján történik. Az elfogadott elszámolások alapján járó támogatás összegének 10%-a, a foglalkoztatási kötelezettség teljesítését követően kerül átutalásra.

 

A pályázati felhívás olvasható: 01_palyazati_felhivas_acs_megorzo_2021_vii.pdf

 

A hatályos pályázati dokumentáció itt érhető el: https://ofa.hu/files/palyazat/ACSMEGORZO_20210601.zip