Megjelent a KKV KAPACITÁSBŐVÍTŐ TÁMOGATÁS” CÍMŰ (GINOP-5.3.17-21 kódszámú felhívás

2021.07.06.

A felhívás célja a vállalkozások számára vissza nem térítendő támogatás nyújtása létszámbővítéshez kapcsolódó költségeik finanszírozására. A Széchenyi 2020 keretében megjelent a „KKV kapacitásbővítő támogatás” című (GINOP-5.3.17-21kódszámú) felhívás. A felhívás meghirdetésekor a támogatásra rendelkezésre álló tervezett keretösszeg összesen 15,867 milliárd Ft.

 

A felhívás célja a vállalkozások számára vissza nem térítendő támogatás nyújtása létszámbővítéshez kapcsolódó költségeik finanszírozására. A kiemelt projekt kedvezményezettje által, a végső kedvezményezett vállalkozás részére továbbadott támogatásként a létszámbővítés személyi költségei (bruttó bérköltség és a szociális hozzájárulási adó), valamint a munkahely létrehozásához kapcsolódó eszközbeszerzés, immateriális javak beszerzése és kötelező tájékoztatás és nyilvánosság tevékenységekre (a támogatott bérköltség maximum 40%-a) számolhatók el egyszerűsített költségelszámolás keretében.

 

A cél elérését a Kormány a Magyar Államkincstár, az Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft., a Kincsinfó Kincstári Informatikai Nonprofit Kft. együttműködésével tervezi megvalósítani a felhívásban foglalt feltételek mentén.

 

A kitöltő program a későbbiekben készül el, megjelenését, kérjük, kísérje figyelemmel az EPTK felületen.

 

FELHÍVÁS LETÖLTHETŐ: felhivas_ginop-5.3.17-21.pdf

 

Magyarország Kormányának felhívása a mikro-, kis- és középvállalkozások munkahelyteremtésének célzott megvalósítása érdekében.

A Kormány a Partnerségi Megállapodásban célul tűzte ki a kis- és középvállalkozások az egészségügyi járvány okozta első sokk utáni alkalmazkodásának segítését. A cél elérését a Kormány a Magyar Államkincstár, az Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft (továbbiakban OFA Nkft.)., a Kincsinfó Kincstári Informatikai Nonprofit Kft (továbbiakban: KINCSINFO Nonprofit Kft.) együttműködésével tervezi megvalósítani jelen Felhívásban foglalt feltételek mentén. 

 

Az a KKV nyújthat be pályázatot, amely vállalja, hogy működő vagy újonnan létrehozott telephelyén legalább 3 fő (15-64 év közötti) munkavállalóval bővíti a foglalkoztatottak számát úgy, hogy annak a jelen felhívás megjelenését megelőző hónap átlagos statisztikai állományi létszámához képest a vállalkozás által foglalkoztatottak számának nettó növekedését kell eredményeznie.

 

ab) Támogatás minimum 3 fő, maximum 25 fő foglalkoztatásához igényelhető. A maximum 25 fő foglalkoztatása az átmeneti támogatási jocíment nyújtott támogatás esetében igényelhető. Csekély összegű támogatási jogcímen nyújtott támogatás maximum 17 fő foglalkoztatásához igényelhető.

ac) Az egy főre jutó támogatás maximális mértéke új munkavállalónként 4. 000 000 Ft. 

 

 

Részletek a felhívásban: felhivas_ginop-5.3.17-21.pdf

 

Részletek: IDE KATTINTVA

 

palyazat.gov.hu