Mesterségek Ünnepe-2019.Augusztus 17-20.

Dátum: 
08.17 szombat 10:00 to 08.20 kedd 21:00
Helyszín: 
Budavári Palota és környéke

A NÉPMŰVÉSZETI EGYESÜLETEK SZÖVETSÉGE (NESZ) idén 33. alkalommal rendezi meg a Mesterségek Ünnepe rendezvényényt Budapesten a Budavári Palotában és környékén.

 

 

Mint minden évben, a XXXIII. MESTERSÉGEK ÜNNEPE célja a hagyományőrző népi kézműves mesterségek reprezentatív bemutatása mellett egy nívós népművészeti fesztivál megrendezése. A működő kézműves műhelyek és a kirakodóvásár mellett népzenei és néptánc programok, valamint gyermekfoglalkozások színesítik a rendezvény négy napos programját.  

 

 
A rendezvény kiemelt témája a lábbeli, fókuszban a szegedi papucs. A témát illetően kiállítások, divatbemutatók és műhelyek várják az érdeklődőket, meg lehet ismerni a cipész mesterek titkait és az is kiderül, hogyan értelmezik újjá a hagyományos lábbeliket kortárs, magyar cipőtervezők. 

 
A Fesztivál idei díszvendége Japán, de számos érdekes mester érkezik még Üzbegisztánból, Kirgizisztánból, Kazahsztánból, Tadzsikisztánból, Törökországból, Spanyolországból és Kínából. 

 
Az idei Fesztivál kézműves programjára, olyan alkotókat várnak, akik a hagyományőrző népi kézművesség képviselői, népi iparművészek, kortárs iparművészek, előnyt élveznek azok az alkotók, akik alkotásai zsűrizettek.  

 
Amennyiben szeretne kiállítóként részt venni a fesztiválon a 06-1-214-31-47 telefonszámon érdeklődjön.

 

 

A fesztiválon keresse  a Heves Megyei Keredkedelmi és Iparkamara kézműipari tagozatának képviselőit.

 

A további programokról a fesztivál oldalán IDE KATTINTVA tájékozódhat.