Országos Szakmai Vizsgafelügyelői és Országos Ágazati alapvizsga vizsgaelnöki kinevezések

2021.03.22.

Elbírálásra kerültek az országos ágazati alapvizsga vizsgaelnöki és országos szakmai vizsgafelügyelői névjegyzékre beérkezett pályázatok.
 

A Szakképzési törvény változásának következtében az elmúlt év végén szükségessé vált a szakmai vizsgák új rendszeréhez igazodó, területi kamarák által delegált vizsgafelügyelői feladatok ellátásához kapcsolódó, valamint az ágazati alapoktatást záró Ágazati alapvizsga vizsgaelnöki pályázatok kiírása.

 

A pályázatok benyújtásának folyamata 2020. novemberében és decemberében zajlott, 128 Vizsgafelügyelői és 87 Ágazati alapvizsga vizsgaelnöki pályázat érkezett be a HKIK-hoz. A pályázatokat a kiíró Magyar Kereskedelmi és Iparkamara bírálta el. A bíráló bizottsági döntés eredményeképpen valamennyi heves megyei pályázó felvételre került az Országos Névjegyzékekre. A pályázók számára a döntés eredményéről, névjegyzékre kerülésről az elkövetkező napokban a HKIK küldi ki az MKIK hivatalos értesítését.

 

A kinevezettek részére a közeljövőben felkészítő tájékoztatást szervezünk az MKIK-tól kapott tájékoztató anyag alapján szakértő meghívásával.

 

További jelentkezések benyújtására mindkét területre biztosított a lehetőség, a pályázati felhívás és benyújtandó adatlapok a HKIK weboldaláról letölthetők.
 

A pályázati kiírások az alábbi linkekről elérhetők:

Ágazati alapvizsga vizsgaelnöki pályázati kiírása

Vizsgafelügyelői pályázati kiírás
 

 

Bakos- Ács Lili

Munkahely: 
Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara
Beosztás: 
Vizsgadelegáló referens
Cím: 
3000 Hatvan, Balassi B. u 3.
Telefonszám: 
+ 36 37/540-699
+36 20/403-0617.
E-mail cím: 
lili.acs@hkik.hu