Pont Ott Party Egerben is

2021.07.07.

2021. július 22-én este hirdetik ki a felsőoktatási felvételi ponthatárokat. Az eseményhez kapcsolódóan Egerben is egy belvárosi szórakozóhelyen, kivetítőn követhetik nyomon a leendő hallgatók, sikerült-e bejutniuk a kiszemelt intézménybe. A rendezvényen a HKIK és több egri pályaorientációval foglalkozó szervezet tájékoztatja majd a fiatalokat a vállalati kapcsolatokról, duális képzésről és egyéb karrierlehetőségekről.

 

A Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara az idei évben is csatlakozik a felvételi pontok kihirdetéséhez kapcsolódó PONT OTT PARTY országos rendezvényhez, melynek Egerben a Club Café & Bar elnevezésű, fiatalok által közkedvelt szórakozóhely ad otthont. Az est folyamán a nemrégiben érettségizett fiatalok közösen izgulhatnak a ponthatárokon.

 

A kamara munkatársai a helyszínen pályakövetési és karrier tanácsadási céllal mérik majd a fiatalok érdeklődési köreit, majd célirányosan tájékoztatást adnak a megyei vállalati lehetőségekről. Információs csatornát nyitva olyan fontos témáknak, mint a szakmai gyakorlatok, a nyári munkák, az ösztöndíjak, és a duális felsőoktatással kapcsolatos tudnivalók. 

 

 

A PARTY-n az eredmények kihirdetése előtt már tapintható volt a feszültség a levegőben. A helyszín megtelt egymás kezét fogó fiatalokkal, akik félve pillantottak a hatalmas kivetítőre. Este 8 órakor megérkeztek az eredmények, amelyet követve a csendet sorra örömsikoltások törték meg. Egymás után érkeztek a résztvevők mobiljaira a sikeres felvételt közlő SMS-ek, amelyek elhozták a végső megnyugvást a leendő főiskolások és egyetemisták körében. Tavaly is a helyszínen történt beszélgetésekből jellemzően kiderült, hogy Eger környékének szinte minden gimnáziumából érkeztek résztvevők az eseményre. A jövőjüket nagyon bizakodóan látják a volt gimnazisták, szeretnének sok új élményt megtapasztalni az egyetemeken/főiskolákon és kapcsolatokat építeni. A végzést követően, friss diplomával a zsebükben szeretnének majd Heves megyében munkát vállalni. A megkérdezettek csupán egyharmada tervezi a külföldi munkavégzést.  

 

Az idén is nagyon reméljük, hogy hasonló jó hangulatú és eredményes délutánnak nézünk elébe. Mindenkit szeretettel várunk 2021. július 22-én Egerben a Frank Tivadar u. 5. szám alatt a Club Café & Bar teraszán.

 

Kun Krisztina

Munkahely: 
Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara
Beosztás: 
Pályaorientációs tanácsadó
Cím: 
Eger, Faiskola út 15.
Telefonszám: 
(36) (36) 429 - 612 118-es mellék
(30) 328-3529
E-mail cím: 
krisztina.kun@hkik.hu