Pontatlanok és hiányosak a munkaügyi nyilvántartások a cégeknél

2019.07.09.

A munkaügyi hatóság és a Nemzeti Adó-és Vámhivatal 2019. február 11. és március 1. között, rendkívüli akcióellenőrzést végzett a kötelező legkisebb munkabérre és garantált bérminimumra irányadó szabályok érvényesülésére vonatkozóan. Az ellenőrzött vállalkozásoknál kiemelkedő volt a nyilvántartási kötelezettség megszegése (hiányos, hamis nyilvántartás) illetve a munkaidőre, pihenőidőre, rendkívüli munkavégzésre vonatkozó szabályok, megszegése is. 

 

 

Az akcióellenőrzés célja, a 2019. január 1-jén hatályba lépett, a kötelező legkisebb munkabér (minimálbér) és a garantált bérminimum 2019. évi megállapításáról szóló 324/2018. (XII. 30.) Korm. rendeletben meghatározott 2019. évre vonatkozó előírások érvényesülésének vizsgálata volt, annak érdekében, hogy a munkavállalók alapvető garanciális joga, a munkabérhez való jog minél szélesebb körben érvényesüljön. 
A munkaügyi hatóság célja a foglalkoztatók által elkövetett legsúlyosabb jogsértések feltárása volt.

 

Az akcióellenőrzés 1 037 vállalkozás - 3 316 munkavállalóját érintő - foglalkoztatási gyakorlatát vizsgálta.

 

   

 

Az ellenőrzések a munkáltatók 83 %-nál tártak fel a vizsgálatba vont munkavállalók 74%-át érintő valamilyen munkaügyi jogsértést. 
A tavalyi hasonló tárgyú célellenőrzésekhez képest ez a vizsgálatsorozat magasabb jogsértési arányt tárt fel, mind a szabálytalan munkáltatók, mind a szabálytalansággal érintett munkavállalók vonatkozásában.

 

 

   

 

 

A minimálbérrel és garantált bérminimummal kapcsolatos jogsértések az intézkedések kevesebb, mint 4,5 %-át tették ki.
Ez a szabálytalanság az ellenőrzött 3316 főből 93 munkavállalót érintett, mely az összes jogsértéssel érintett munkavállaló 3 %-a. Elmondható tehát, hogy a szabálytalanság továbbra sem jellemző és a 2018. évi rendkívüli akcióellenőrzéssel összehasonlítva arányában és az abszolút számot tekintve is csökkenés történt, mivel akkor 4251 munkavállalóból 150 munkavállalót érintett ez a szabálytalanság. 

 

A feketén foglalkoztatott munkavállalók száma az építőiparban növekedett, ugyanakkor a kereskedelem és vendéglátás területén lényegesen kevesebb feketén foglalkoztatott munkavállaló fordult elő.
A hatóság az építőiparban ellenőrzéssel érintett munkavállalókhoz viszonyítva a munkavállalók 44,7%-át (433 fő) találta bejelentés nélkül (ez az összes feketefoglalkoztatással érintett munkavállaló [620 fő] ugyancsak 70 %-a). Összességében ez az ágazat „adta” a legtöbb bejelentés nélkül dolgozó munkavállalót.

 

 

                        

 

 

Kiemelkedő volt a nyilvántartási kötelezettség megszegése (hiányos, hamis nyilvántartás, illetve nyilvántartás hiánya) illetve a munkaidőre, pihenőidőre, rendkívüli munkavégzésre vonatkozó szabályok ,megszegése is. 

 

 

                                         
A rendkívüli akcióellenőrzés főbb adatai, tapasztalatai: 

 

  • Az ellenőrzések a munkáltatók 83 %-nál tártak fel a vizsgálatba vont munkavállalók 74%-át érintő valamilyen munkaügyi jogsértést. A tavalyi hasonló tárgyú célellenőrzésekhez képest tehát ez a vizsgálatsorozat magasabb jogsértési arányt tárt fel, mind a szabálytalan munkáltatók, mind a szabálytalansággal érintett munkavállalók vonatkozásában.
  • Minimálbérrel és garantált bérminimummal kapcsolatos szabálytalanság továbbra sem meghatározó arányú
  • A szakképzett munkaerőhiány miatt sokszor a jogszabályban előírtnál magasabb összegű bért fizetnek a munkáltatók. 
  • A munkabérrel kapcsolatos egyéb jogsértésekkel összefüggően felemás a tapasztalat. Az érintett munkavállalói létszám ezen az akcióellenőrzésen volt a legkevesebb, de az intézkedések száma magasabb volt a 2018. évi áprilisi tervezett ellenőrzéshez képest. Elmondható tehát, hogy jelen akcióellenőrzés során nagyobb, több száz munkavállalót érintő munkabérrel kapcsolatos szabálytalanság nem került feltárásra egy adott munkáltatónál, de továbbra is jelen vannak a munkabérrel kapcsolatos jogsértések
  • A feketefoglalkoztatás az építőiparban továbbra is kiemelkedő szabálytalanság. A feketén foglalkoztatott munkavállalók száma az építőiparban növekedett, ugyanakkor a kereskedelem és vendéglátás területén lényegesen kevesebb feketén foglalkoztatott munkavállaló fordult elő a 2019. évi rendkívüli akcióellenőrzésen.

 

A munkaidő és pihenőidő szabályainak alkalmazásáról IDE KATTINTVA olvashat.

 

A teljes jelentés letölthető IDE kattintva.

 

Pappné Ambrus Katalin

Munkahely: 
Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara
Beosztás: 
Pályaorientációs adminisztrátor, Mestervizsga referens
Cím: 
3300 Eger, Faiskola u. 15.
Telefonszám: 
+ (36) (36) 429 - 612 122-es mellék
E-mail cím: 
katalin.ambrus{#}hkik.hu