Robotok versenyeztek az Érsekkertben_ VIDEÓVAL!

2018.05.14.

A Pneumobil verseny kísérőrendezvényeként, május 12-én zajlott a Lego Robotverseny döntője, melyet a HKIK szervezett általános iskolás diákok részére. A 7-8. évfolyamos diákok egy-egy prezentáció beküldésével nevezhettek, meéynek témája: Mire használnak a vállalkozások robotokat a jövőben, amire ma még nem is gondolunk?

A döntőbe jutott 5 csapatnak biztosított a HKIK egy-egy Lego Boost robotot, mellyel programozási és ügyességi feladatokban mérték össze saját maguk - és a robotok - rátermettségét, tudását.

A látványos és izgalmas döbtőben 3 feladat várt a csapatokra: elsőként egy terepasztalon kellett átvezetniük a robotot, majd ugyanitt kellett végigmenniük előre megírt program szerint, emberi beavatkozás nélkül. E két feladatnál az óra volt az ellenfél, illetve a terepasztal falai. Ezt követte a látványos robotszumó, ahol két-két robot küzdött meg egymással: a kijelölt körből kellett kitolni-, vagy felborítani az ellenfél robotját.

 

 

A szoros küzdelemben az Eszterházy Károly Egyetem Gyakorlóiskolájának 'Infalits' csapata diadalmaskodott, a csapattagok 50.000 Ft értékű Lego váyárlási utalványt nyertek. Mind az öt döntős csapat nyert továbbá 100-100 gombóc fagyit, illetve a döntőn használt robotokat is megtarthatták az iskolák.

Becskei Márk

Munkahely: 
Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara
Beosztás: 
Tanácsadó és Projektiroda irodavezető
Cím: 
3300 Eger, Faiskola u. 15.
Telefonszám: 
+ (36) (36) 429 - 612 121-es mellék
+ (36) (20) 517-9290
E-mail cím: 
mark.becskei{#}hkik.hu