Segédlet az egyéni vállalkozás indítását, működését segítő kamarai tájékoztató szolgáltatáshoz

Az egyéni vállalkozóról és az egyéni cégről szóló 2009. évi CXV. törvény módosításnak megfelelően 2020. július 1-jétől a gazdasági kamarák feladata, hogy az egyéni vállalkozási tevékenységet indítani szándékozókat tájékoztassák az általuk végezni kívánt tevékenységek képesítési követelményeiről, az engedélyezési, bejelentési kötelezettségekről.

 

Tájékoztatás kéréséhez, kérjük töltse ki űrlapunkat! A megadott válaszai alapján tudunk pontos választ adni a felmerülő kérdésére. A megkeresésére nyújtott tájékoztatásunkat, nyolc napon belül, elektronikus formában küldjük meg a megadott e-mail címre.

Az űrlap elérhető: IDE KATTINTVA
 

Egy egyéni vállalkozó több tevékenységet is folytathat. A tevékenységek azonosítására szolgáló, KSH által vezetett 6 számjegyből álló ÖVTJ (Önálló Vállalkozók Tevékenységi Jegyzéke) kód kiválasztását, és így a tájékoztatás adását is nagy mértékben megkönnyíti a KSH oldalán található keresőprogram. Javasoljuk ennek felkeresését. 
 

KSH keresőprogram: IDE KATTINTVA 

 

Amennyiben nem találja meg az Ön számára megfelelő tevékenységet, akkor kérheti a KSH besorolási állásfoglalását. Ennek elkészítése térítési díj ellenében történik, mely 7 000 Ft + ÁFA.  
Besorolási állásfoglalás kérése: IDE KATTINTVA