Sikeres kamarai gyakorlati oktató vizsga Hevesen

2019.06.14.

Egri és gyöngyösi csoportokat követően június 7-én Hevesen is véget ért a kamarai gyakorlati oktatói képzés: a hatnapos kurzus lezárásaként 24 gyakorlati oktató vehette át a sikeres vizsgát igazoló tanúsítványt a hevesi térségben is. 

2019. szeptember 1-jétől – a szakképzési törvényben részletezett feltételek hiányában – csak kamarai gyakorlati oktatói tanúsítvánnyal rendelkező szakemberek foglalkozhatnak a tanulókkal az iskolai rendszerű szakképzésben, az iskolán kívüli gyakorlati képzőhelyeken. 
Az 50 órás – elméleti és gyakorlati tréning részből álló – képzéseken olyan ismeretekkel, életszerű helyzetekkel találkoznak a résztvevők, amelyek segítenek a gyakorlati oktatás során felmerülő – nevelési, érzelmi, kommunikációs, pszichológiai és adminisztrációs – kihívásokat megfelelően kezelni.
Hevesen a vizsgát övező izgatottság hasztalannak bizonyult: a 20 kiválóan megfelelt eredmény között 100%-os teljesítmény is volt. A résztvevők jól elfáradtak a tanfolyam végére, azonban a kivétel nélküli pozitív visszajelzések azt is tükrözik: amellett, hogy „kötelezettség” a tanúsítvány megszerzése, a résztvevőket nagy lelkesedéssel töltötte el az ott tanult és tapasztalt új, és a „helyére került” régi ismeret.
Az oktatások folytatódnak tovább: a júniusi hónapban egy újabb csoport fog vizsgázni, és további négy kezdi meg a képzést Lőrinciben, Egerben, Hatvanban, majd Visontán.