Szakmák Vetélkedője

2019.05.13.

Az idei évben is megrendezésre került az Aventics Hungary Kft-vel közös szerevezésben a PNEUMOBIL-hoz kapcsolódóan, a Szakmák Vetélkedője. A pályaorientációs célzatú programon a vállalathoz kapcsolódó szakmák, tevékenységek kerülnek előtérbe játékos formában történő ismertetéssel.

Ezen rendezvényünk minden szempontból eltér a hagyományos értelemben vett vetélkedőktől, hiszen már az első esemény is más, mint a megszokott, mert a délelőttöt az Aventics Hungary Kft-nél szerevezett indítjuk. A látogatás során felhívjuk a fiatalok figyelmét arra, hogy a vetélkedő során visszatérhetnek azoknak az információknak a visszakérdezései, amiket a céggel való ismerkedés során hallanak. Az előző években hat darab 3 fős csapat indult a megmérettetésen, az idén viszont 8 csapat versengett egymással, a noszvaji és két egri általános iskolából. A feladványok között szerepelt szerelési feladat játékosan LEGO összerakással, de valós pneumatikus alkatrészek összerakásával is, vagyis a játék mellett megjelent a valóság is. Igyekszünk olyan tevékenységeket játszani a gyerekekkel, amihez nem toll és papír szükségeltetik, hanem a képzelőerejük, a szakmákról összegyűjtött tudásuk.

Az eredményhirdetéskor a diákok nemcsak tárgyi jutalmat, hanem élményeket is kaptak, egyrészt a nap folyamán a játék alkalmával szerzett élményeket, másrészt pedig belépőt kaptak a másnap megrendezésre kerülő PNEUMOBIL versenyre. A HKIK szintén megtalálható volt ezen a programon is. A LEARN VIRTUAL jóvoltából szimulátorok segítségével ismerkedhettek a hegesztő és a járműfényező szakmával, valamint játékos fizikai kísérleteket is kipróbálhattak a kedves érdeklődő kicsik és nagyok.

 

Zahoreczné Kun Krisztina

Munkahely: 
Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara
Beosztás: 
Pályaorientációs tanácsadó
Cím: 
Eger, Faiskola út 15.
Telefonszám: 
(36) (36) 429 - 612 118-es mellék
(30) 328-3529
E-mail cím: 
krisztina.zahorecz@hkik.hu