Széchenyi Kártya MAX

 

A Széchenyi Kártya Program MAX konstrukciói a rendkívüli inflációs környezetben a piacon elérhető legkedvezőbb kamatok mellett, célzott módon biztosítják a vállalati működés fenntartásához, fejlődéséhez szükséges forrásokat, lehetővé teszik a vállalkozások beruházási elképzeléseinek megvalósítását, segítik a cégek likviditási helyzetének stabilizálását, továbbá segítenek a normál üzletmenet fenntartásában, és a jövőbeli növekedés lehetőségeinek biztosításában. 

A Programon belül érhető el a Széchenyi Mikrohitel MAX, amely kifejezetten a hazai mikro-, és kisvállalkozások fejlődését segítő állami kamat-, kezelési költség- és kezességi díj támogatásban részesített beruházási hitel, amely szinte minden beruházási hitelcél finanszírozására alkalmas.

 

Finanszírozható főbb hitelcélok: klasszikus beruházási célok (mint pl. új és használt gép, berendezés, ingatlan, egyéb, jármű kategóriába nem tartozó tárgyi eszköz beszerzés akár az agrárszektorban is), illetve forgóeszköz beszerzés a hitelösszeg 20%-a erejéig, valamint a feltételeknek megfelelő korábbi beruházási hitelek kiváltása is megengedett.

 

A Széchenyi Mikrohitel MAX a teljes futamidő alatt fix kamatozással, évi 1% nettó kamatszinten, a konstrukció szabályzatában rögzített egyéb díjtételek mellett érhető el. 

-    Az igényelhető hitelösszeg legfeljebb 50 millió forint.
-    A hitel maximális futamideje 120 hónap.
-    Kezdő vállalkozások is igényelhetik.

 

A Széchenyi Kártya Program MAX többi konstrukciója - a Széchenyi Kártya Folyószámlahitel MAX, a Széchenyi Likviditási Hitel MAX, a Széchenyi Beruházási Hitel MAX és a Széchenyi Lízing MAX - is folyamatosan elérhető a vállalkozások számára. 

 

Széchenyi Kártya Folyószámlahitel MAX

A vállalkozások átmeneti likviditási problémáinak áthidalására szolgáló szabad felhasználású folyószámlahitel. A vállalkozás napi működésével kapcsolatos valamennyi kiadás finanszírozására fordítható. A lehívott összeg a visszatöltés után ismételten igénybe vehető.
A Vállalkozások ukrán válság miatt megnövekedett villamosenergia-, gáz- és távfűtés kapcsán jelentkező energiaköltségeinek finanszírozására jelenthet megoldást a Széchenyi Kártya Folyószámlahitel MAX többlettámogatott, szabad felhasználású folyószámlahitelrésze, a Széchenyi Energiakártya, amely nettó ügyleti kamata csak fix 1%/év.*

IGÉNYLÉSI FELTÉTELEK
Minden olyan kkv igényelheti, amelynek
•    nincs lejárt köztartozása, sem lejárt hiteltartozása,
•    rendelkezik egy – 150 millió Ft felett két* – teljes lezárt éves működési múlttal

A HITELKERET ÖSSZEGE
•    1 milliótól akár 250 millió forint
Részletek: https://www.kavosz.hu/hitelek/szechenyi-kartya-folyoszamlahitel-max/

 

Széchenyi Likviditási Hitel MAX

Szabad felhasználású forgóeszközhitel, számla nélküli finanszírozással, igénybe vehető a vállalkozás működéséhez kapcsolódó kiadások fedezésére, mint pl. forgóeszköz beszerzések, egyéb igénybe vett szolgáltatások finanszírozására korlátozás nélkül használható. A hitel fordítható a Vállalkozás fennálló hiteltartozásának kiváltásra is.

A hitel tehát fordítható pl. készletek beszerzésére, vagy olyan szolgáltatások igénybevételének finanszírozására, mint például szállítás-rakodás, raktározás, csomagolás, eszközök karbantartása, továbbképzés, hirdetés, reklám és propaganda, tervezés és lebonyolítás, könyvvizsgálat, könyvviteli szolgáltatás stb.

 

IGÉNYLÉSI FELTÉTELEK
Minden olyan kkv igényelheti, amelynek
•    nincs lejárt köztartozása, sem lejárt hiteltartozása,
•    rendelkezik egy – 150 millió Ft feletti hitelösszeg igénylése esetén két* – teljes lezárt éves működési múlttal, *

 

HITELÖSSZEG
1 milliótól akár 250 millió forint

Részletek: https://www.kavosz.hu/hitelek/szechenyi-likviditasi-hitel-max/

 

Széchenyi Beruházási Hitel MAX

Széles körben felhasználható beruházási hitelcélok, illetve hozzá kapcsolódó forgóeszköz beszerzésére vállalkozások számára egyaránt. A hitel elősegítheti a vállalkozások fejlesztési elképzeléseinek megvalósítását, így különösen a meglevő kapacitások bővítését, új kapacitások kiépítésének finanszírozását, energiahatékonyság javítását és technológiaváltást.
A hitel segítségével megvalósítható lehetséges hitelcélok például: ingatlan vásárlás, építés, fejlesztés, új vagy használt kis- és nagyhaszon gépjárművek (vontatmányaik) beszerzése, egyéb gépek, berendezések vásárlása, a beruházáshoz kapcsolódó forgóeszköz-beszerzés (legfeljebb a hitelösszeg 20%-áig).

 

IGÉNYLÉSI FELTÉTELEK
Minden olyan kkv igényelheti, amelynek
•    nincs lejárt köztartozása, sem lejárt hiteltartozása,
•    rendelkezik legalább egy teljes lezárt éves működési múlttal

SAJÁT ERŐ
•    A Vállalkozásnak rendelkeznie kell a beruházás tervezett (bruttó vagy nettó, attól függően, hogy a finanszírozásnál bruttó, vagy nettó költségek vehetőek figyelembe) költsége min. 10 %-ának megfelelő saját erővel.

HITELÖSSZEG
•    1 milliótól akár 400 millió forint.

Részletek: https://www.kavosz.hu/hitelek/szechenyi-beruhazasi-hitel-max/

 

Széchenyi Mikrohitel MAX 
Kifejezetten a hazai mikro-, és kisvállalkozások fejlődését segítő állami kamat-, kezelési költség- és garantőrintézményi kezesség bevonása esetén kezességi díj támogatásban részesített beruházási hitel, amely felhasználható agrár és nem agár beruházási célok finanszírozására (például ingatlan vásárlás, építés, fejlesztés, új vagy használt gépek, berendezések, egyéb (jármű kategóriába nem tartozó) tárgyi eszközök vásárlása, beszerzése is).

 

ELŐNYEI
•    széles körű beruházási célok megvalósíthatósága,
•    forgóeszköz beszerzés legfeljebb a hitelösszeg 20%-áig,
•    akár kezdő vállalkozások is igényelhetik,
•    kiemelt mértékű állami kamat-, kezelési költség- és garantőrintézményi kezesség bevonása esetén kezességi díj támogatás,
•    akár 10 éves futamidő.

 

IGÉNYLÉSI FELTÉTELEK
•    mikro- vagy kisvállalkozás,
•    nincs lejárt hiteltartozása, vagy köztartozása

HITELÖSSZEG
•    Minimum 1 millió, maximum 50 millió forint.

Részletek: https://www.kavosz.hu/hitelek/szechenyi-mikrohitel-max/

 

Agrár Széchenyi Beruházási Hitel MAX

Széles körben felhasználható agrár beruházási hitelcélok, illetve hozzá kapcsolódó forgóeszköz beszerzésre. A hitel elősegíti az agrár vállalkozások fejlesztési elképzeléseinek megvalósítását, így különösen a meglevő kapacitások bővítését, új kapacitások kiépítésének finanszírozását.

A hitel segítségével megvalósítható lehetséges hitelcélok például: immateriális javak beszerzése, ingatlan építése, vásárlása, – beleértve a termőföld vásárlást – fejlesztése, ültetvény telepítése, új vagy használt gép, berendezés, jármű, egyéb tárgyi eszköz beszerzése, fejlesztése tenyészállat beszerzése, tulajdonrész (üzletrész) vásárlása.
Amennyiben a beruházás mezőgazdasági termeléshez vagy erdőgazdálkodáshoz kapcsolódik (tehát amennyiben a hitelcél szerinti TEÁOR 011-015 vagy 02), akkor a hitel fenti hitelcélokon belül kizárólag az Üzletszabályzatban meghatározott korlátozottabb hitelcélokra igényelhető.
Továbbá, ha egy beruházás valamennyi elszámolni kívánt költsége megfelel az Üzletszabályzatban felsorolt, energiahatékonyság javítására, illetve technológiaváltást segítésére vonatkozó feltételeknek, magasabb támogatási mértékkel is igényelhető a hitel.

Részletek: https://www.kavosz.hu/hitelek/agrar-szechenyi-beruhazasi-hitel-max/

 

Széchenyi Lízing MAX

A hazai mikro-, kis- és középvállalkozások újraindítását segítő lízing konstrukció, amely felhasználható agrár célú és nem agár célú lízingügyletek, így például új vagy használt haszongépjármű, gép, berendezés, immateriális javak és ingatlan finanszírozására is.

 

ELŐNYEI
•    kiemelt mértékű állami kamat- és kezelési költség támogatás,
•    kérelemtervezetét online is elindíthatja,
•    akár 400 millió forint finanszírozott összeg is igényelhető,
•    akár 10 éves futamidő is választható.

 

IGÉNYLÉSI FELTÉTELEK
Minden olyan KKV jogosult igényelni, amely
•    rendelkezik legalább egy teljes lezárt éves működési múlttal
•    nem rendelkezik lejárt köztartozással, sem lejárt hiteltartozással.

További részletek és üzletszabályzat: www.kavosz.hu

 

Hitelígénylés

 

Kása-Polonkai Éva

Munkahely: 
Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara
Beosztás: 
Széchenyi Kártya Ügyintéző
Cím: 
3300 Eger, Hadnagy utca 6. (6-os kapucsengő)
Telefonszám: 
+36 36 429-612 112-as, vagy 125-ös mellék
+36 20/402-9986
E-mail cím: 
eva.kpolonkai@hkik.hu

Telek Brigitta

Munkahely: 
Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara
Beosztás: 
pályaorientációs adminisztrátor, gyakorlati képzőhely ellenőrzési referens
Cím: 
3200 Gyöngyös, Katona József u. 6.
Telefonszám: 
(36) (37) 600-075
(20) 286-4542
E-mail cím: 
brigitta.telek@hkik.hu

Tamás Írisz Rita

Munkahely: 
Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara
Beosztás: 
Széchenyi Kártya Ügyintéző
Cím: 
3000 Hatvan, Balassi Bálint út 3.
Telefonszám: 
+36 37 540 969
+36 20 403 0617
E-mail cím: 
irisz.tamas@hkik.hu