Teltházas állásbörzék Gyöngyösön és Egerben

2019.06.14.

Álláskeresők és munkáltatók találkozhattak június 13-án Gyöngyösön és június 7-én Egerben. A programokon a nyitott pozíciók megismerés mellett különféle álláskeresési tanácsadáson is részt vehettek az érdeklődők. 

 

 

A gyöngyösi programot a Heves Megyei Kormányhivatal a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamarával, valamint a Munkaerőpiacon Maradás Egyesülettel együttműködve.

 

A rendezvény célja az volt, hogy a helyi munkaerőpiac által kínált lehetőségek bemutatkozzanak, valamint helyszínt biztosítsanak a munkaerő-piaci kereslet és kínálat találkozására. 

Az esemény sikerét támasztotta alá a teltházas érdeklődés a kánikulai hőség ellenére. 

 

A szervezők előzetesen felmérték a kiállítók által kínált álláshelyeket, és célirányosan ösztönözték a potenciális látogatói célcsoport megjelenését. 

Az érdeklődők között tartós és fiatal álláskeresők, valamint diákok is voltak. Az utóbbiak szerettek volna képet kapni a rendezvényen megjelenő vállalkozások igényeiről, lehetőségeikről, diákmunkáról. 

A nap folyamán a munkáltatók és álláskeresők személyesen találkozhattak, emellett tájékozódhattak az elhelyezkedést elősegítő képzésekről, külföldi munkavállalásról, és a vállalkozóvá válás támogatási feltételeiről is.

 

 

A Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara munkatársai pályaválasztási tanácsadással, duális képzési tájékoztatóval segítették a megjelenteket. 

Emellett a Heves megyei Család és KarrierPONT a nőknek szóló atipikus munkalehetőségekről, az iroda szolgáltatásairól, tréningjeiről tájékoztatta az érdeklődő hölgyeket. 

 

A június 7-ei egri program a Heves Megyei Foglalkoztatási Paktum szervezésében egy foglalkoztatási fórummal zárult, ahol a munkáltatók információt kaptak a projekt állásáról, a családbarát munkahely kialakításának előnyeiről és a kamara pályaorientációs tevékenységéről.