Újabb lehetőség az informatikai fejlesztések megvalósítására

2019.03.14.

Az informatikai fejlesztésekere, digitalizációra vidéki mikro- kis és közepes vállalkozások számára kiírt pályázatok beadási határideje 2019. március 8-ról szeptember 10-re változott. Így, ha még van fejlesztendő terület a vállalkozása digitalizálása terén, újabb lehetősége van ezek megvalósítására vissza nem térítendő támogatás igénybevételével.

A GINOP-3.2.2-8.2.4-16 kódjelű, „Vállalati komplex infokommunikációs és mobilfejlesztések, felhőalapú online üzleti szolgáltatások terjesztésének támogatása” című pályázatban a mikro-, kis- és középvállalkozások 1-16 millió Ft közötti vissza nem térítendő támogatást, valamint 1,25-25 millió Ft közötti visszatérítendő támogatást (kedvezményes, 1 % kamatozású hitelt) igényelhetnek infokommunikációs fejlesztésekre 10%-os önerő biztosítása mellett.

 

A projektérték 20%-áig van lehetőség hardverek pl. szerver, asztali számítógép, laptop, tablet, mobiltelefon, nyomtató, router, stb.  beszerzésre, a fennmaradó részből szoftverek pl. integrált vállalatirányítási rendszer – ERP (gyártástámogatás, beszerzés-logisztika, pénzügy-számvitel, kontrolling, stb.), vállalati ügyfélmenedzsment rendszer - CRM, weboldal, webáruház, elektronikus iratkezelési rendszer, stb. szerezhetők be, ill. tanácsadási és betanítási szolgáltatás vehető igénybe. Ez az első olyan pályázati konstrukció, ahol felhőalapú szoftverbérlésre is van lehetőség. Szintén engedi a pályázat a vállalkozások GDPR-nak (Európai Uniós Adatvédelmi Rendelet) való megfelelésre történő felkészülés költségeinek elszámolását is. Ez a most elfogadásra kerülő újabb jogszabályváltozások miatt újra aktuális lesz.

 
A pályázati kiírás és mellékletei ezen a linken találhatók.  

 

A pályázaton olyan, vidéken (Közép-Magyarországi Régión kívül) székhellyel vagy telephellyel rendelkező kkv-k vehetnek részt, akik rendelkeznek legalább egy teljes lezárt üzleti évvel, és abban az évben min. 2 fős átlagos statisztikai állományi létszámmal. 
 

A pályázás folyamata:

 
•    informatikai audit és tanácsadás – A Modern Vállalkozások Programja keretében díjmentes szolgáltatás a vállalkozás székhelyén, telephelyén
•    írásbeli javaslat és fejlesztési koncepció - az IKT tanácsadó készíti az auditot követően
•    Digitálisan Felkészült Vállalkozás minősítés megszerzése – amint a szükséges kritériumoknak megfelelnek, kiállításra kerül a tanúsítvány. K.O. kritérium: weboldal és vállalati (saját domain neves) levelezés megléte
•    Pályázat beadása, határidő: 2019. szeptember 10. 12:00 óra

 

A maximális projektméretet egy - a pályázati kiírás mellékletét képező - kalkulátor segítségével lehet kiszámolni, a fejlesztési koncepcióval együtt a tanácsadó elkészít az Ön részére.

Például egy 300 millió Ft éves forgalmú 20 főt foglalkoztató szálláshely szolgáltató a következő fejlesztésre akár 25 millió Ft-os projektet is megvalósíthat, melyből az önerő 2,5 millió Ft, a vissza nem térítendő támogatás közel 10 millió Ft, a fennmaradó 12,5 millió Ft-ot pedig 8 év alatt kell visszafizetni, évi 1%-os kamat mellett.

 

Projektben bevezetendő funkcionális területek:

1.    Vállalati CRM, értékesítés terület; 
2.    Kontrolling és döntéstámogatás; 
3.    Beszerzési, logisztikai terület; 
4.    Táv- és csoportmunka támogatás; 
5.    Internetes megjelenés (Vállalati portál); 
6.    Elektronikus iratkezelési megoldás; 
7.    Adott funkcionális területhez kapcsolódó mobil technikát használó rendszer/megoldás; 
8.    RFID technológiát alkalmazó specializált rendszer; 
9.    Online (elektronikus) fizetési megoldás; 

 

Azaz egy olyan integrált informatikai rendszert tud bevezetni a szálloda, mely kezeli az ügyfélkapcsolatokat, a vezetői lekérdezéseket, nyilvántarthatók vele az anyag- és árukészletek, távolról is elérhető, tartalmaz egy korszerű weboldalt 360 fokos körpanorámás belső nézettel a szobákról, wellnessről, stb., foglalási lehetőséggel, online fizetési megoldással, kezeli az RFID-s beléptető kártyákat (szobába, wellnessbe, étterembe, stb.), gondoskodik a dokumentumok elektronikus tárolásáról, könnyebb visszakereshetőségéről. S mindezekhez még mobil applikáció is társulhat, s az egész rendszer már a GDPR követelményeknek megfelelően építhető ki, felkészülve a július 1-től bevezetendő online adatszolgáltatásra.

 

 Regisztráció: www.vallalkozzdigitalisan.hu

Kaló Erika

Munkahely: 
Magyar Kereskedelmi és Iparkamara
Beosztás: 
Heves megyei IKT tanácsadó
Cím: 
3300 Eger, Faiskola út 15.
Telefonszám: 
30/207-4999
E-mail cím: 
kalo.erika@ginop-mkik.hu
https://vallalkozzdigitalisan.hu