ZÖLD HÍREK ÖSSZEFOGLALÓJA

Pályázati kiírás elektromos kerékpárra

2021.02.26.

1 milliárd forintos keretösszegű állami támogatást lehet igénybe venni elektromos rásegítésű kerékpárok megvásárlására.

 

Mitől passzív a passzívház?

2021.02.19.

Nap, tégla, szigetelés – a gázon túl. Ezzel lehet elérni, hogy a ház ökológiai lábnyoma a lehető legkisebb legyen, nemcsak a teljes üzemelési időben, hanem már a kivitelezés közben is.

 

Környezetbarát tisztítószerek kiválasztásában segít egy telefonos alkalmazás

2021.02.17.

A Tudatos Vásárlók Egyesülete egy mobilos applikációt készített, hogy segítse a vásárlókat a környezetbarát tisztítószerek kiválasztásában. Az alkalmazásban három színű pontrendszer, termékinformációk, tippek és kihívások segítenek abban, hogy az egészségileg és környezetileg legbiztonságosabb háztartási vegyszereket használjuk.

 

Állami támogatás otthonfelújításhoz

2021.02.16.

Óriási az érdeklődés az otthonfelújítási támogatás iránt, amelyet a kormány a gazdasági újraindítási akcióterv részeként indított el januárban – közölte a családokért felelős tárca nélküli miniszter, Novák Katalin.

 

Egy telefonos alkalmazás, mely fenntartható és takarékos gazdálkodásra ösztönzi a fiatalokat

2021.02.12.

A középiskolás korosztály számára hiánypótló, öko- és pénzügyi tudatosságot fejlesztő mobilalkalmazást készített a Pénziránytű Alapítvány.

 

A TV Eger riportot készített a Zöldségben az erő projektről

2021.02.09. 

A TV Eger riportot készített Becskei Márkkal, a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara projektiroda vezetőjével a ZÖLDségben az erő projekttel kapcsolatban.

 

A családok vissza nem térítendő támogatást igényelhetnek napelemre

2021.02.08. 

Ennél a kivételes lakossági lehetőségnél igen nagy az érdeklődés a napelemes rendszer kiépítésével, cseréjével és bővítésével kapcsolatban. Ez a fejlesztés azonban sok mindenben eltér a többi felújítási munkálattól, ezért vannak olyan részletek, amelyekre érdemes odafigyelni!

 

Fontos határidő a napelem telepítéséhez

2021.02.04.

2021 nyarán egy új, egyelőre részleteiben nem ismert elszámolási rendszert vezetnek be, amely jelentősen drágíthatja a napelemes projekteket, áprilistól ráadásul az elosztói szabályzat is módosul. Éppen ezért érdemes lehet minél előbb belevágni a munkálatokba.

 

Fölösleges tárgyak kerülnek bele a szemétbe

2021.02.04.

Emberré válásunk fontos evolúciós állomása volt az eszközhasználat kifejlődése: mire agytérfogatunk még a fele sem volt a mainak, már képesek voltunk eszközöket használni – bár még máig vita folyik arról, hogy a homo erectus marokkövei valóban használati eszközök lettek volna. Az evolúció azonban egy megszakítatlan folyamat, még ma is tart. Így juthattunk el mostanra odáig, hogy eszközeink többségét nem is mi, hanem gépek készítik, arról nem is beszélve, hogy olyan teljesen értelmetlen használati tárgyakat hozzunk létre tonnaszámra, mint a gyerekpóráz vagy a hagymapucoló szemüveg. Tényleg annyira egészségmániásak lettünk, hogy diétás vízre van szükségünk? Mi értelme a banánalakú banántartónak, amikor a gyümölcs eleve tökéletes védőrésszel, értsd héjjal van ellátva a természetnek hála?

 

Egyre több csomagolásmentes bolt nyílik itthon

2021.02.02.
És nem csak a fővárosban, de vidéken is. De vajon megéri saját szütyőben, üvegben, zacsiban vásárolni? Fontos kérdés, és a válasz nem egyszerű: hol igen, hol nem.

 

Mit gondolnak a fiatalok a klímaváltozásról?

2020.03.17. 
Az Energiaklub öt alkalommal látogatott el óbudai középiskolákba, hogy megismerje a gimnazista korosztály hozzáállását, tettrekészségét és aggályait az éghajlatváltozással kapcsolatban.

 

EU-hírek az MKIK brüsszeli képviseletétől (2020/4. hírlevél)

2020.02.28.

A tartalomból: Egyelőre megállapodás és költségvetés nélküli a következő hét év; Nyugat-balkáni EU-bővítés; Szabadkereskedelmi megállapodás Vietnámmal; Trükköző műanyagipar; Beteljesületlen energetikai célok; Uniós gázprojekt vizsgálata; Hogyan áll az unió a mesterséges intelligencia terén a globális versenyben?...

 

Radiátorcsere pályázat – Otthon melege program

2019.09.23.
Indulása óta már 310 ezer család kapott támogatást az Otthon melege programban, a program újabb kiírással folytatódik. A pályázatok benyújtására 2019.09.24. 10.00 órától van lehetőség

 

2019-ben várható EU-s gazdaságfejlesztési pályázatok

2019.08.30.

A beadott pályázatok felgyorsuló elbírálása mellett, idén még számos gazdaságfejlesztést ösztönző pályázat várható. Különösen a kisebb KKV-k számára nyílnak meg pályázati források, iparágtól függetlenül.