Üdvözöljük a

Közgyűlést tartott a Gyöngyös-Mátra Turisztikai Közhasznú Egyesület | HKIK

honlapján!

-

Kamarai rendezvények

<< 2018 Január >>
KeSzeCsüSzoVa
1234567
891011121314
151617
18
192021
22232425262728
293031    

Közgyűlést tartott a Gyöngyös-Mátra Turisztikai Közhasznú Egyesület

Szerző: Nagyné Telek Brigitta | 2017. november 17.

Gyöngyösön november 15-én megtartották a Gyöngyös-Mátra Turisztikai Közhasznú Egyesület közgyűlését, melyen bemutatásra kerültek az új elnökségi tagok, Babiczki László és Jaros Péter.

A rendezvényen részt vett Horváth László országgyűlési képviselő is, aki a Mátra jelentőségét méltatta, ami fontos turisztikai helyszín, tovább és folyamatosan fejleszthető. A projekteket térségi szinten valósítják meg, nem szigetszerűen. A turisztikai térségek között erős a verseny, ehhez alkalmazkodni szükséges.

Dr. Bujdosó Zoltán az EKE Gyöngyösi Károly Róbert Campusának főigazgatója elmondta, hogy a Mátra kiemelt és biztonságos desztináció, hiszen az elmúlt időszak szélsőséges időjárása megmutatta, hogy a személy- és vagyonvédelem elsődleges fontosságú, a megközelíthetőségnek és az áramellátásnak biztosítottnak kell lenni.

Nagy Róbert elnök beszámolót tartott az elnökség két közgyűlés között végzett munkájáról és elmondta, hogy elkészült a 2018-as üzleti terv, melyet valamennyi tag megismert.

A TDM tavalyi tevékenységének középpontjában a Mátra állt. Pozitív eredmények jellemzik munkájukat, ami az erősödő kapcsolatokban és fejlesztésekben is megmutatkozik. Folyamatosan emelkedik a vendégéjszakák száma, egyre nagyobb az érdeklődés a térség iránt, ami a fejlődő attrakcióknak köszönhető. 2017. augusztusáig teljesítették a 2015-ös év teljes forgalmát. Ami a jó eredmények eléréséhez vezet az az új partnerek bevonása, valamint a szolgáltatók közti jó együttműködés. Erre példa a TDM és a HKIK közti folyamatos együttműködés, főként Lengyelország irányába, ami érezhető a Mátra iránt érdeklődők tekintetében is.

Nagy Róbert elmondta, hogy kiemelten kezelik a termékfejlesztéseket és a programfejlesztéseket is. Pl.. Múzeumok Éjszakája, Gyöngyösi Advent, Tepertősütő verseny, Városnap a Gyöngyös Város Barátainak Körével, Szüreti Napok, stb.

Újdonságnak számít az új webkamerák kihelyezése, amelyek Gyöngyöst és a Mátrát mutatják és időjárásjelző állomást is takar egyben.

Újdonság a diákoknak meghirdetett városnéző túrák és a Mátrai Borpiknik Kékesen.

Próbálnak megyén kívül is együttműködni, így Nógrád megyei helyszínekkel, hiszen a Mátra megkívánja a megyén túlnyúló attrakciók helybéli erősítését is.

Terveik közt szerepel az útjelző táblák megújítása, turisztikai installációk elhelyezése a városba érkezők részére.

Erősítik a Mátrát, mint brand-et: kiadványokkal, saját márkás helyi termékekkel.

A szervezet tagsága stabilnak mondható, hiszen egyre többen ismerik fel, hogy számost előnyt jelent a tagság.