Üdvözöljük a

Mondja el véleményét! - Az Európai Bizottság nyilvános konzultációja a kiskereskedelmet érintő szabályozásról | HKIK

honlapján!

-

Kamarai rendezvények

<< 2018 Január >>
KeSzeCsüSzoVa
1234567
891011121314
151617
18
192021
22232425262728
293031    

Mondja el véleményét! - Az Európai Bizottság nyilvános konzultációja a kiskereskedelmet érintő szabályozásról

Szerző: Pappné Ambrus Katalin | 2017. szeptember 25.

Az Európai Bizottság nyilvános konzultációt indított a kiskereskedelmet érintő szabályozásról. A konzultáció témája: „A kiskereskedelemre vonatkozó szabályozás egy többcsatornás környezetben”

A kiskereskedelem jelenleg alapvető változásokon megy keresztül: a gyorsan fejlődő e-kereskedelem nem csupán a fogyasztók vásárlási szokásait befolyásolja (a fogyasztók bármikor vásárolhatnak online, gyakran olyan honlapokról, amelyek lakhelyüktől távol működnek), de az egész szektor képét is átformálja. A trendek alapján a jövőben a kiskereskedők tevékenységüket több csatornán keresztül, offline és online is folytatják (utóbbit akár saját weboldalukon, akár platformokon keresztül). E platformok némelyike nemcsak virtuális bevásárlóközpontokat biztosít, hanem saját termékskálát is piacra dob, amellyel közvetlenül versenyeznek kiskereskedő ügyfeleikkel.

 

Többek között a fent említett témákkal kapcsolatban az Európai Bizottság érdeklődve fogadja valamennyi érdekelt fél, de különösen a kiskereskedők, az illetékes hatóságok és a fogyasztók meglátásait. A nyilvános konzultáció eredményeit és a válaszokat a Bizottság a minőségi jogalkotás elveivel összhangban megfelelő módon közzéteszi, amennyiben a válaszadók hozzájárultak válaszaik nyilvánossá tételéhez.

Az Európai Bizottság „A kiskereskedelemre vonatkozó szabályozás egy többcsatornás környezetben” c. magyar nyelvű kérdőívének kitöltésére október 8-ig van lehetőség.

A nyilvános konzultáció célja, hogy az egységes piaci stratégia fent említett nyomonkövetési intézkedéseivel kapcsolatos bevált módszerek azonosítása érdekében kikérje az érdekelt felek véleményét, különösen az alábbiak tekintetében:

 


– Az e-kereskedelem növekvő jelentőségének és a fogyasztói szokások változásának a kiskereskedelmi ágazatra és annak szabályozási keretére gyakorolt hatásai;


– Az uniós kiskereskedelmi piac integrációját elősegítő és hátráltató tényezők.

 

 

A konzultációs kérdőív letölthető: ITT