Üdvözöljük a

Motiváltak a vállalkozó kedvű fiatalokat | HKIK

honlapján!

-

Kamarai rendezvények

<< 2018 Január >>
KeSzeCsüSzoVa
1234567
891011121314
151617
18
192021
22232425262728
293031    

Motiváltak a vállalkozó kedvű fiatalokat

Szerző: Nagy Kata | 2017. november 16.

November 14-15-én az Eszterházy Károly Egyetem kápolnája adott otthont az Y Generáció Vállalkozói Egyesület szervezésében a Fiatal Vállalkozói Napoknak. A programon szakértők és vállalkozók előadásokon és pódiumbeszélgetéseken keresztül segítettek az érdeklődő fiataloknak bemutatni, milyen előnyei és hátrányai vannak egy vállalkozásnak. A programon több száz fiatal jelent meg.

A megnyitón Habis László Eger polgármestere köszöntötte az ifjúságot. Arról beszélt, milyen adókedvezményekkel, programokkal igyekeznek segíteni az induló vállalkozásokat. Kiemelte az helyi adókedvezményeket, a korábbi start-up Eger programot és az idén indított Fiatal Vállalkozói Programot, melyhez a város 15 millió Ft-tal járult hozzá. Felhívta a fiatalok figyelmét arra, hogy egy sikeres vállalkozáshoz nem csak jó ötlet és tehetség kell, de üzleti terv és vállalkozói ismeretek is.
Liptai Kálmán az Eszterházy Egyetem rektora beszédében az intézmény tudásbázisában rejlő támogatását emelte ki.


Az előadók sorát Willian Benkő nyitott meg, akinek az a hivatása, hogy az embereknek segítsen a nyilvánosság előtt beszélni. A jó kommunikációs készség azon „puha képességek” közé tartozik, melyeket az élet számos területén tudnak hasznosítani. Csontos Sándor az MKB Bank egri fiókjának vezetője a vállalkozói számlákról, a hitellehetőségekről, digitális szolgáltatásokról és a pénzügyi fogalmakról tartott előadást.


A nap folyamán több kerekasztal beszélgetésre is sor került, ahol családi vállalkozásokba, üzleti generációváltásba kaphattak betekintést az érdeklődők.

 


November 15-én folytatódott a Fiatal Vállalkozók Napja, mely már főleg a pódiumbeszélgetéseknek adott helyet. Itt téma volt Eger lehetőségeinek kiaknázása, marketing lehetőségei. Bemutatkozott Ábry Zoltán a GasztroTavasz és az Utcazenészek Versenye Egerben megálmodója, Leo Geesink Egerben élő holland vállalkozó és Dávid Zsolt üzletfejlesztési szakember, aki Egerből szervezi külföldi cégek marketingkampányait.


Hogyan induljon el egy fiatal, ha vállalkozni akar? – ez volt a témája annak a beszélgetésnek, melyen File Sándor a HKIK gazdaságfejlesztési igazgatója is részt vett. A szakember legfontosabb tanácsa az volt: legyen egy jó könyvelőd, és egy jó ügyvéded. Kiemelte, egy szakmunkás is lehet sikeres vállalkozó, hisz manapság a lakosság körében is nagy a kereslet a jó szakemberekre. Lepres Dávid az Y Vállalkozói Egyesület elnöke a szervezetük által működtetett mentorprogramot mutatta be, és a tanulás, a szakértelem fontosságát hangsúlyozta.


Az est fénypontja dr. Csisztu Zsuzsanna újságíró és Mányoki Attila hosszútávúszó volt, akik a kitartásról, az álmok megvalósulásáról, a kudarcok feldolgozásáról és a kimagasló sikerekről beszélgettek.

 

Fotók: Nemes Róbert