Üdvözöljük a

Példaértékű hiányosságokkal szemléltet honlapján a NAV | HKIK

honlapján!

-

Kamarai rendezvények

<< 2018 Január >>
KeSzeCsüSzoVa
1234567
891011121314
151617
18
192021
22232425262728
293031    

Példaértékű hiányosságokkal szemléltet honlapján a NAV

Szerző: Nagy Kata | 2017. július 7.

Tudjon róla! Segíthet címmel új rovatot indított honlapján a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV). Itt minden hónapban közzéteszik azokat az eseteket, ahol az ellenőrzéseknél hibákat tapasztaltak, és amelyek segíthetnek a vállalkozásoknak a szabályok betartásában. 

A www.nav.gov.hu honlap közlendője szerint ebben a rovatban olyan adóellenőrzéssel kapcsolatos tudnivalókat, ellenőrzési eseteket mutatunk be, amelyek segítik a szabályok betartását.

 

Júniusban az alábbi cikkek kerültek fel a honlapra:

Ellenőrzési adatexport teljesítése során jelentkező jellemző hibák
Ez a dokumentum a számlázó programok felhasználói és fejlesztői számára foglalja össze, hogy a NAV ellenőrzési tapasztalatai milyen tipikus hibákat azonosítottak a számlázó programok adatexport funkciója kapcsán.


A tanfolyamot, oktatást, képzést szervezők ellenőrzése
A NAV Fejér Megyei Adó- és Vámigazgatósága ellenőrzési szakterületének Operatív Ellenőrzési Osztálya tematikus ellenőrzési akciót szervezett különféle tanfolyamokat tartó adózók körében. Az adózók kiválasztására az interneten, a különféle újságokban és szórólapokon magukat hirdetők körében végeztek kutatást az ellenőrök. Az akcióban az adózók kivétel nélkül meglepődtek azon, hogy az adóhatóság a tanfolyamokon is végez ellenőrzéseket, nem is számítottak ebben a körben az adóhatóság jelenlétére.


Gyógyszerismertető alkalmazottak ki-bejelentése
A NAV Kelet-budapesti Adó- és Vámigazgatósága által feltárt ellenőrzési megállapítás – és a Kúria ezzel egyező ítélete – szerint egy gyógyszeripari vállalkozás nem teljes körűen tett eleget a gyógyszerismertetés utáni fizetési kötelezettségének. Az adózói magatartás nyomon követésének eredményeként az adózó a szükséges önrevíziókkal összesen mintegy 156 millió forint fizetésikötelezettség-többletet vallott és teljesített. A gyógyszeriparban előforduló hasonló esetekben, az adózók célzott központi kiválasztása után a NAV ellenőrzéseket indít, melyek megkezdéséig még lehetőség van az önellenőrzésre.