Üdvözöljük a

Szeptember 18-tól (hétfőtől) Egerben az Almagyar utcát lezárják! | HKIK

honlapján!

-

Kamarai rendezvények

<< 2017 December >>
KeSzeCsüSzoVa
    123
45678910
11
121314151617
18192021222324
25262728293031

Szeptember 18-tól (hétfőtől) Egerben az Almagyar utcát lezárják!

Szerző: dr. Erdélyi Zoltán | 2017. szeptember 15.

Az Almagyar- és Kossuth utca felújításával folytatódik az egymilliárd forintos közterület fejlesztési program első üteme Egerben. Az említett útszakaszok felújítása szeptember 18-án, hétfőn reggel nyolc órakor kezdődik, és várhatóan idén decemberig számos helyen útlezárás, forgalomelterelés lesz várható a környéken – közölte Habis László polgármester csütörtöki sajtótájékoztatón.

A kiemelt jelentőségű fejlesztés keretein belül a teljes Almagyar utca, és a Kossuth utca Almagyar- és Egészségház utca közti szakasza újul meg, valamint a beruházási programhoz kapcsolódóan a Heves Megyei Vízmű Zrt. is elvégzi a területen már régóta esedékes vezetékcseréket, és egyéb szükséges beavatkozásokat. Elsőként a vízmű munkálatai valósulnak majd meg, ezt követi majd az önkormányzati program keretében megrendelt út- és járdafelújítás, amely várhatóan decemberben érhet véget a teljes, 22 utcát érintő területen. A nagyszabású közterület fejlesztési program szeptember 7-én kezdődött az Arany János-, a Tittel Pál- és az Olasz utca felújításával.

 

Az Almagyar és Kossuth utca felújítása a beruházás-sorozat első ütemének egyik legkomplexebb szakasza lesz, hiszen nem csak útfelújítás, hanem vízvezetékcsere is történik. Puhl Zoltán, a Heves Megyei Vízmű Zrt. beruházási osztályvezetője kifejtette: a munkálatok négy ütemre oszlanak, előbb a Szarvas tér és az Almagyar köz között, majd folytatva szakaszosan a Tinódi térig, innen a Hibay Károly utcáig, végül az utolsó, negyedik etap során a Hibay Károly és az Egészségház utca között dolgoznak.

 

(ábra: Heves Megyei Vízmű Zrt.)
(ábra: Heves Megyei Vízmű Zrt.)

 

Habis László polgármester felhívta a figyelmet: a kivitelezés során jelentős változások lesznek az autós, valamint a közösségi közlekedésben is. A hétfőn kezdődő első ütem során a Szarvas tér és az Almagyar köz közötti útszakaszon nem lehet majd gépjárművel közlekedni, az autósoknak azt tanácsolják, hogy csak a legszükségesebb esetben vegyék célba környéket, és tájékozódjanak előzetesen az útlezárásokról.

 

A buszos, közösségi közlekedésben is fontos változások várhatók, ezekről a Középkelet-magyarországi Közlekedési Központ Zrt. honlapján, valamint a megállókban lehet majd tájékozódni. Fontos információ, hogy a beruházás ideje alatt a buszforgalmat és az átmenő forgalmat a Szarvas téri körforgalomnál elterelik majd a Kertész-és Hadnagy utca felé, ezért több megálló „kiesik” a közlekedésből. Elhangzott: a kivitelezéshez kapcsolódó intézkedésekről folyamatosan tájékoztatást nyújt majd az önkormányzat, a beruházás idejére a lakosok türelmét és megértését kérik.

 

(forrás: heol.hu)