Üdvözöljük a

HKIK

honlapján!

-

Kamarai rendezvények

<< 2018 Január >>
KeSzeCsüSzoVa
1234567
891011121314
151617
18
192021
22232425262728
293031    

Vendéglátósok véleményei a tervezett intézkedésekről

2017. július 24.

A bérminimum, az Áfa változás, és a szervízdíj kérdése kizárólag összehangolt módosításokkal vezethet eredményre a vendéglátásban - hangzott el július 20- án a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara által szervezett szakmai műhelymunkán, melyen a vendéglátó vállalkozások képviselői széles vertikuma képviseltette magát. 

Az Acoustic Planet lett az abszolút győztes

2017. június 23.
Ábry Zoltán
Ábry Zoltán

Június 16 és 20 között zajlott az Utcazenészek Versenye Egereben, melyen ötven formáció és közel 140 zenész nevezett. A program egy nagyszabású zárókoncerttel és ünnepélyes díjátadóval zárult június 16-án este a Gárdonyi téren.  A HKIK a legjobb duó produkciónak járó díját adhatta át.

Színes szabadidős és kulturális programajánlók

2017. június 6.
Kemencés fesztivál Szihalom 06.10.
Kemencés fesztivál Szihalom 06.10.

Június 7-14. között is színes kulturális és szabadidős progamokat kínálnak Egerben és környékén, melyre várják az érdeklődőket.

Szakmai konferenciával és különleges túrákkal várják a Mátra szerelmeseit

2017. május 9.

130 éves a Mátrai turizmus címmel 2017. május 13. és 15. között jubileumi rendezvénysorozat veszi kezdetét a Mátrában. A programra a kirándulókon kívül a helyi lakosságot, valamint az idegenforgalmi szakma képviselőit is várják.

Lengyel idegenforgalmi referens a HKIK-nál

2017. április 11.

Újabb palettával bővült a HKIK turisztikai vállalkozások részére nyújtott szolgáltatási palettája. 2017. április 1-tól Rittenbacher Ödön képviseli a Heves megyei idegenforgalomban érdekelt vállalkozások lengyel idegenforgalmi piacon.

Az Unicornis a legnépszerűbb szálláshely

2017. január 31.
Juhász Sándor, Opra-Bódi Sándor
Juhász Sándor, Opra-Bódi Sándor

2016 év végén zárult a Szállás.hu portál szavazása, ahol a több hónapon át tartó népszerűségi versenyben, az ország egy-három csillagos szállodái között a Hotel Unicornis nyert. Az Eger belvárosában található patináns szállodát két erdélyi fiatalamber vezeti Opra-Bódi Sándor és Juhász Sándor.

Bemutatkozik a Goodness Health & Beauty Kft.

2016. március 21.
Orosz Krisztina
Orosz Krisztina

Cégünk, a Goodness Health & Beauty Kft. kiterjedt nemzetközi üzleti kapcsolatokkal, 20 évnyi egészségügyre specializálódott hazai, valamint nemzetközi szakmai tapasztalattal és szakemberekkel rendelkező, egészségügyi (orvosi) és gyógyturizmusra szakosodott magyar üzlet-és kereskedelemfejlesztési vállalat.

Lehet olcsóbb is a háttérzene

2015. december 15.

Van megoldás arra az esetre, ha túlzónak tartja az Artisjus Egyesület által kiszámlázott háttérzenéért fizetendő havi, negyedéves díjaikat!

Krakkóban mutatkozott be Észak-Magyarország egészségturizmusa

2015. október 15.
Dr. Nagy Katalin, Dr. Suskó Mihály, Dr. Nagy Szilvia
Dr. Nagy Katalin, Dr. Suskó Mihály, Dr. Nagy Szilvia

A térségünkben működő gyógykórházak és gyógyszállodák képviselői mutatkozhattak be október 8-án Krakkóban a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara által megszervezett partnertalálkozón. A közel 40 gyógyításban és egészségturisztikában érdekelt szakember előadásokon keresztül megismerkedhetett a lengyel társadalombiztosítási rendszerrel, bemutatkozhatott helyi orvosok előtt és személyes tárgyalásokat folytathatott az érdekeltekkel.

Bizonyítottan gyógyító erejűek vizeink

2015. július 24.

A Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara együttműködve az Észak-magyarországi Gyógyturisztikai Egyesülettel elkészítette térségünk gyógvizeinek orvosi hatástanulmányát, melyet a nagyközönség és a szakmai szereplők részére katalógus formájában jelntetett meg angol és magyar nyelven.

Olimpia 2024: A vidéki városok nélkül nem lehet olimpiát rendezni

2015. június 10.
Fülöp Gábor. Angyal Enikő, Bihall Tamás, Fekete Miklós
Fülöp Gábor. Angyal Enikő, Bihall Tamás, Fekete Miklós

Rendezzen-e Magyarország olimpiát? Ezen kérdést körüljárva rendeztek szakmai konferenciát a napokban Miskolcon, melyen a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara főtitkára is részt vett. Az országos programsorozat részeként elhangzott, Miskolc is részese lehet azon vidéki városoknak, melyek potenciális helyszínként szerepelnek az olimpiai pályázatban.

300 milliárd vidéki szállások fejlesztésére

2017. július 12.

A Kisfaludy Turisztikai Fejlesztési Program keretében, a vissza nem térítendő forrásokra épülő Kisfaludy Szállásfejlesztési Konstrukcióra 2017. szeptember 1-jétől lehet majd benyújtani a támogatási igényeket.  Az új támogatási konstrukciót az MTÜ július 3-ától a hónap végégig társadalmi egyeztetésre bocsájtja és széleskörű szakmai konzultáció során kívánja véglegesíteni. A fejlesztési források igénylésére pedig már szeptember elsejétől lehetőségük lesz a szállodák és panziók tulajdonosainak.

A tradícióktól vonzó Németország

2017. június 15.

Németország, mint lenyűgöző úti cél címmel tájékoztató előadást tartottak június 6-án az Eszterházy Károly Egyetemen.  Az IBUSZ Utazási Irodák által szervezett rendezvény célja, hogy az idegenforgalomban, utazásszervezésben érdekelt megyei szakemberek megfelelő információval rendelkezzenek a németországi újdonságokról, valamint a Debreceni Repülőtér nyújtotta lehetőségekről.

Bélapátfalva több mint egy falu templommal

2017. május 30.

2017. május 22-én az Eger térsége TDM Egyesület bemutató kirándulásra hívta az egyesület tagjait Bélapátfalva és Szilvásvárad térségébe azzal a céllal, hogy a helyi utazásszervezésben, vendéglátásban tevékenykedő vállalkozások személyesen ismerjék meg a látnivalókat, és tapasztalják meg az itteni vendéglátók vendégszeretetét.

Diákok népszerűsítik a Mátrát

2017. május 8.

A Gyöngyös-Mátra TDM az utóbbi években bizonyította, hogy újszerű megoldásai minden esetben növekedést hoznak a mátrai turizmusban. Most a Gyöngyösön tanuló diákokat igyekeznek bevonni a „gerillamarketingbe”. 

Kedvezményeket kínálnak a fürdők a Víz Világnapján

2017. március 22.
Heves Megyei Vízmű igazgatóságának tagjai
Heves Megyei Vízmű igazgatóságának tagjai

AZ ENSZ 1993-ban március 22-ét jelölte ki a Víz Világnapja dátumaként, melynek célja, hogy gondolkodásunk középpontjába kerüljön ez a természeti kincs. E jeles nap minden évben más és más nézőpontból hívja fel figyelmünket a víz alapvető szerepére. A2017-es év mottója: „Szennyvizek? Tiszta vizet!”

Még több vendég, még több vendégéjszaka

2016. május 25.
Szántó László, Tóthné Bánszki Zsuzsa, Molnár Anita, Fülöp Gábor
Szántó László, Tóthné Bánszki Zsuzsa, Molnár Anita, Fülöp Gábor

Sokan jöjjenek, sokáig maradjanak, és sok pénzt költsenek - ez lenne a legfőbb cél, amiért a térség turisztikai szakemberei dolgoznak. A Magyar Turizmus Zrt. Észak-magyarországi Regionális Marketing Igazgatósága, a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, valamint az Észak-magyarországi Gyógyturisztikai Klaszter május végén megrendezett regionális szezonnyitó rendezvényen nagy hangsúlyt kaptak a gyógyturizmusban rejlő lehetőségek. 

Lengyel orvosok látogattak régiónkba

2016. február 15.
A lengyel orvos csoport, háttérben a Hotel Galya épülete
A lengyel orvos csoport, háttérben a Hotel Galya épülete

 A Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara a globális és hazai egészségügyi turizmusban, és ehhez kapcsolódóan az Észak-magyarországi régió gyógyturisztikai szolgáltatásaiban rejlő lehetőségeket felismerve céljául tűzte ki a térségben fellelhető szolgáltatók felkészítését és piaci megjelenésének a támogatását, külpiacra történő pozicionálását. 

"Kína kész "állapot

2015. október 22.
Magyar stand Csengduban
Magyar stand Csengduban

A világban ma már Kína egyre befolyásosabb szerepet játszik minden területen. Igaz ez az iparra, innovációra, energetikára, turisztikára. Óriási mértékű urbanizációs folyamat zajlik az országban, a sokmilliós lakosú városok sorra szaporodnak. 

A strand nevére várnak javaslatokat Gyöngyösön

2015. október 14.
Gyöngyösi Uszoda- és Termálstrand
Gyöngyösi Uszoda- és Termálstrand

Javaslatokat várnak a Gyöngyösi Uszoda- és Termálstrand elnevezésére.

Javaslatot bárki megfogalmazhat magánszemélyként, egyesület vagy civil szervezet képviselőjeként. A javaslatokhoz minden esetben kérnek indoklást, lehetőség szerint életrajzot csatolni. A javaslatok alapján a strand elnevezéséről Gyöngyös Város Önkormányzatának Képviselő-testülete hoz döntést.

A javaslatokat 2015. október 31-ig várják a hivatal@hivatal.gyongyos.hu email-címre.

Versenyelőnyt jelentenek gyógyvizeink

2015. június 19.
Majnár Márta, File Sándor
Majnár Márta, File Sándor

A Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara és az Eger Városi Turisztikai Nonprofit Kft. a közelmúltban jelentette meg lengyel nyelvű gyógyturisztikai-, valamint angol, német és lengyel nyelvű Egert bemutató idegenforgalmi kiadványait, melyek bemutatására a héten került sor Egerben, a kamara székházában.

Elkészült a Nemzeti Turizmusfejlesztési Koncepció

2013. november 26.

A 2014-2024 közötti időszakra határozza meg Magyarország egész területét lefedő a turizmus, mint gazdasági ágazat fő fejlesztési irányát. A koncepció jövőképe szerint 2024-ben Magyarország az egészségturizmus több területén Európa legnépszerűbb desztinációja kell, hogy legyen.