Üdvözöljük a

HKIK

honlapján!

-

Kamarai rendezvények

<< 2018 Január >>
KeSzeCsüSzoVa
1234567
891011121314
151617
18
192021
22232425262728
293031    

Elismerésünk a Magyar Innovációs Nagydíj kitüntetettjeinek

2017. március 30.

2017. március 29-én összesen több mint 21 milliárd forint árbevétel növekedést eredményező, kiemelkedő társadalmi hasznot hozó, világszínvonalú teljesítményeket ismertek el a Magyar Innovációs Nagydíj átadási ünnepségén.

 

 

Jótállás, szavatosság, termékfelelősség, elállás - Jó tanácsok vásárlóknak

2017. január 16.

A fentiek ismerős fogalmak, de nem mindig vagyunk tisztában a jelentésükkel, pedig könnyen érhet bennünket meglepetés egy-egy hibás termék vásárlása miatt. Főleg ilyenkor az ünnepek környékén, mikor vásárlásaink száma megnő, érdemes tudni, hogy vásárlóként milyen jogaink vannak és hogyan tudjuk érvényesíteni ezeket. 

Internetes vásárlással kapcsolatos jogaink és kötelezettségeink

2017. január 10.

Az elmúlt években egyre többet vásárolunk az internetről, azonban nem mindig vagyunk olyan mértékben tisztában jogainkkal, mint a hagyományos boltból való vásárlás esetében. A következő összefoglalóban megtudhatjuk mihez van jogunk és mire vagyunk kötelezettek egy internetes vásárlás esetén.

Bemutatkoznak az inkubátorház bérlői

2016. február 8.

TENGELY-KÖZMŰ Kft.

 

A Tengely-Közmű Kft. 1992-ben alakult családi vállalkozásként, és ma is ebben a formában működünk. Tevékenységünk kezdetben földmunkák végzésére és közműépítésre irányult. Később egyre szélesebb körűvé vált, mára már felöleli a teljes magas- és mélyépítési tevékenységet, kiegészítve speciális munkafolyamatokkal, mint például a GEOPUR injektálás és talajszilárdítás, fúrt cölöpalapozás 200-1400 mm-ig, mikrocölöpözés, vasbeton műtárgyak építése stb.Vállalkozásban végezzük beruházások teljes körű kivitelezését, beleértve a tervezést is.

Bemutatkoznak az inkubátorház bérlői

2016. február 4.

GumiBörze Eger – Minőségi egri gumiszerviz

 

"A célunk, hogy minőségi termékeket kínáljunk, és minőségi munkát végezzünk."

Ügyfeleinket a kor követelményeinek megfelelő minőségben, európai színvonalon szolgáljuk ki.

Innováció: Használd mások ötleteit

2015. október 2.
Ifj. Benus Ferenc
Ifj. Benus Ferenc

A Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szeptember 22-én Egerben, az Agria Tiszkben Heves megye gazdaságának jövőjéről, lehetőségeiről „Vállalati innovációk Heves megyében” címmel konferenciát és partnertalálkozót szervezett, melyre nagyszámú vállalkozó szféra, valamint főiskolások látogattak el a térségből. 

Új pályázati rendszer kiemelkedő kutatóknak

2015. július 15.

2015. június 15-én új pályázati rendszert hívott életre a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFI Hivatal). A pályázattal olyan kiemelkedő hazai kutatókat kívánnak támogatni, akik az Európai Kutatási Tanács (ERC) pályázatain kiváló minősítést kaptak, de végül mégsem részesültek támogatásban.

Sanatmetal Kft. pályázati felhívása

2015. július 15.
Farkas József Sanatmetál Kft. ügyvezető igazgatója
Farkas József Sanatmetál Kft. ügyvezető igazgatója

Tavasszal a Parlamentben a Sanatmetal Kft. kapta meg a 2014. évi Magyar Innovációs Nagydíjat és a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala Innovációs Díját a Vortex poliaxiális lemezrendszer kifejlesztéséért és gazdasági eredményekért. A Nagydíjjal járó egymillió forint pénzjutalmat a vállalkozás megduplázza kettőmillió forintra, és a magyar orvos-innovatőrök innovációs elképzeléseinek támogatására fordítja.

Innovációs Nagydíjat kapott a Sanatmetal

2015. március 27.
Farkas József, ügyvezető igazgató, Kövér László, az Országgyűlés elnöke, Pálinkás József, az NKFI Hivatal elnöke
Farkas József, ügyvezető igazgató, Kövér László, az Országgyűlés elnöke, Pálinkás József, az NKFI Hivatal elnöke

A 2014. évi Innovációs Nagydíjban és a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatal 2014. évi Innovációs Díjában részesült az egri székhelyű Sanatmetal Kft., a VORTEX poliaxális csontlemez rendszerért.

Innováció: látszat és valóság - Inspiráló példák, nemcsak nagyvállalatoknak

2015. március 5.

2015. március 17-én, a Hotel Novotel Budapest Centrumban (1088 Budapest, Rákóczi út 43-45) kerül megrendezésre az "Innováció: látszat és valóság - Inspiráló példák, nemcsak nagyvállalatoknak" c. konferencia a Világgazdaság szervezésében.

Tananyag értékesítések

2015. március 3.

Az energia hatékony technológiák és a megújuló energiák alkalmazási módjainak megismertetése érdekében különféle tájékoztató anyagok, szakirodalmak kerültek kifejlesztésre az INNTEK-nél.

Magyar-Amerikai Vállalkozási Ösztöndíj Alap

2015. február 23.

A Magyar-Amerikai Vállalkozási Ösztöndíj Alap (Hungarian-American Enterprise Scholarship Fund - HAESF) USA-beli szakmai gyakorlatokat, mester- vagy posztgraduális képzéseket támogat gazdasági és tudományos területen.

A HAESF által nyújtott ösztöndíjprogramok:

- Szakmai Gyakornoki Program,

- Graduális Ösztöndíj,

- Senior Vezető és Tudós Ösztöndíj,

- Vezetői Oktatási Program.

Docler Holding Új Generáció" Gábor Dénes Ösztöndíj 2015

2015. február 18.

A NOVOFER Alapítvány Kuratóriuma kéri a gazdasági tevékenységet folytató társaságok, a kutatással, fejlesztéssel, oktatással foglalkozó intézmények, a kamarák, a műszaki és természet-tudományi egyesületek, a szakmai vagy érdekvédelmi szervezetek, ill. szövetségek vezetőit, továbbá a Gábor Dénes-díjjal korábban kitüntetett szakembereket, hogy jelöljék "Docler Holding Új Generáció" Gábor Dénes Ösztöndíjra azokat az általuk szakmailag ismert, 1979. december 31. után született, magyar állampolgársággal rendelkező, az innovációt aktívan művelő (kutató, mérnök, fejlesztő, feltaláló, műszaki-gazdasági vezető) szakembereket, akik az informatikai/infokommunikációs szakterületen:

- kiemelkedő tudományos, kutatási-fejlesztési tevékenységet folytatnak,

- jelentős, a gyakorlatban az elmúlt 5 évben bevezetett, konkrét tudományos és/vagy műszaki-szellemi alkotást hoztak létre,

- innovatív tevékenységükkel hozzájárultak cégük/intézményük innovációs készségének és képességének megalapozásához és fenntartásához.

Genius Loci Díj

2015. február 18.

A Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetsége (MATEHETSZ) 2015-ben megalapította a Genius Loci Díjat. Az elismerés célja, hogy értékelje és elismerje a Magyarországon működő üzleti vállalkozásoknak és vállalkozóknak a tehetségek támogatása érdekében tett erőfeszítéseit. A díj alapítója szükségesnek látta fölhívni a figyelmet azokra a követendő jó gyakorlatokra, amelyekkel a Magyarországon működő üzleti vállalkozások és vállalkozók hozzájárulnak a környezetükben (pl. székhelyükön, telephelyeiken) működő Tehetségpontok és Tehetségsegítő Tanácsok munkájához, fiatalok tehetségének kibontakoztatásához.

Az INNTEK Nonprofit Kft. környezeti információi

2014. május 23.

Elkészült az INNTEK Nonprofit Kft. fenntarthatósági terve - környezeti jelentése, mely cikkünk végén (mellékletként) letölthető.

Változások a 25-ösön Eger és Kerecsend között

2017. január 16.

Aki gyakran jár a 25. számú főúton Eger és Kerecsend között, az az elmúlt hetekben már tapasztalhatta a készülő változásokat, aki nem használta mostanában ezt a szakaszt, az készüljön fel, hogy módosul a közlekedés.

A gáztüzelésű kéményeket két évenként, a szilárd tüzelésű égéstermék-elvezetőket évente kell ellenőriztetni!

2017. január 16.

2016. július 1-jével hatályba léptek a kéményseprő-ipari tevékenységet szabályozó új jogszabályok (2015. évi CCXI. törvény), melynek eredményeképpen a lakosság számára ingyenessé vált a kötelező kéményseprési közszolgáltatás, azonban a vállalkozásoknak, kötelező megrendelés alapján, továbbra is fizetniük kell a kéményseprői szolgáltatásért. 

Bemutatkoznak az inkubátorház bérlői

2016. február 8.

MadEng Szolgáltató Kft.

Madák a célgépspecialista

 

Cégünk az ipari innovációs tevékenységre, gyártmány és gyártásfejlesztésre szakosodott. Célunk, hogy az évtizedek alatt felhalmozódott szakmai tapasztalatra támaszkodva, a modern számítógépes 3D CAD tervező szoftvereket alkalmazva, megoldásokat kínáljunk az ipari vállalatok gyártásfejlesztési, automatizálási terveihez, a felmerülő technológiai és ellenőrzési problémák megoldásához.

Bemutatkoznak az inkubátorház bérlői

2016. február 5.

BMWMANIA Kft.

 

1994-ben indítottam a vállalkozásomat, melynek fő profilja karosszéria lakatos munkák elvégzése volt. A kezdeti időszakban nem specializálódtam egy márkára, különböző gyártmányú gépjárműveket javítottam. Munkám során mindig törekedtem arra, hogy a megrendelőim elégedettek legyenek a végeredménnyel.

Bemutatkoznak az inkubátorház bérlői

2016. február 4.

MME-MAGYAR MINOSEGELLENORZESI Ltd.

 

Cégünk a minőségbiztosítás területén tevékenykedik sikeresen, azon a piacon, ahol kiélezett verseny folyik a különböző minőségügyi megoldásokat kínáló szolgáltatók között.

ÖKOINDUSTRIA Nemzetközi Szakkiállítás 2015.

2015. szeptember 8.

2015. október 14-16. között kerül megrendezésre a Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetsége (KSZGYSZ) szervezésében az ÖKOINDUSTRIA Nemzetközi Szakkiállítás, a Millenáris Parkban (1024 Budapest, Millenáris B Csarnok).

A HIPA tanácsadók jelentkezését várja M&A területen

2015. július 15.

A Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) tanácsadók jelentkezését várja Magyarországi Befektetési Projekt (HIP) portfóliója bővítésében való közreműködésre, M&A területen. A HIPA az alaptevékenységi köréhez kapcsolódó HIP (Hungarian Investment Projects - magyarországi befektetési projektgyűjtemény) adatbázisát azzal a céllal állítja össze, hogy a potenciális külföldi befektetők elé megfelelően kidolgozott, pénzügyileg alátámasztható és befektetési szempontból jól értelmezhető ajánlatok kerüljenek.

260 Mrd Ft kutatás-fejlesztésre

2015. július 13.
Dr. Szabó Gábor a MISZ elnöke
Dr. Szabó Gábor a MISZ elnöke

"Ennyi pénzügyi keret lesz pályázat formájában meghirdetve" mondta Rákossy Balázs NGM államtitkár a Magyar Innovációs Szövetség választmányi ülésén.

Három megyei szakember segíti a Magyar Innovációs Szövetség munkáját

2015. március 26.
Dr. Szabó Gábor a Magyar Innovációs Szövetség elnöke
Dr. Szabó Gábor a Magyar Innovációs Szövetség elnöke

A Magyar Innovációs Szövetség tisztújító közgyűlésén Pálinkás József, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal elnöke többek között elmondta, hogy „ .. befektetünk a kutatásba, fejlesztésbe, innovációba, nem pedig támogatjuk azt ..”

INNTEK energetikai szolgáltatásai

2015. március 3.

Segítünk csökkenteni az energia költségeit! Az energiahatékonyság házhoz megy!

Szolgáltatásunk célja, segíteni a vállalkozásokat az energiaköltségek csökkentésében.

 

Energia távfelügyeleti rendszer bérelhető az INNTEK-től

2015. március 3.

Az energia távfelügyeleti rendszer segítségével nyomon követhető az egyes helyiségek, vagy akár 1-1 villamos fogyasztó - például egy CNC megmunkáló központ, egy hűtőgép, vagy a térvilágítás energiafelhasználása is.

 

Tökéletes helyszín konferenciákhoz

2015. február 20.

Az INNTEK Nonprofit Kft. konferenciák, fórumok és rendezvények lebonyolításához kínál lehetőséget a kamara székházában.

Helyszín: Eger, Faiskola u. 15. (GPS: N 47.87151  E20.38854)

Magyar szakember, Pintz György az Európai Szabadalmi Hivatal Tanácsadó Bizottságában

2015. február 18.

A 38 tagállamot tömörítő Európai Szabadalmi Hivatal történetében először fordult elő, hogy magyar szakembert választottak be tanácsadó testületükbe.

Észak-Magyarországi Faipari Klaszter (ÉMAFA Klaszter)

2015. február 18.

Ezúton ajánljuk szíves figyelmükbe az ÉMAFA Klaszter tagvállalkozásait, azok termékeit, szolgáltatásait. 22 Heves megyei faipari cég kínálata egy helyen:

www.emafa.hu

 

Amennyiben faipari termékek, szolgáltatások felől érdeklődik, az ÉMAFA Klaszteren belül biztosan megtalálja a legmegfelelőbb vállalkozást!

Startup Kultúra Közösség a Facebookon

2014. május 15.

"Ne tedd másokkal azt, amit magadnak sem szeretnél!"

A Magyar Innovációs Szövetség kezdeményezésére elindult a Startup Kultúra Közösség c. csoport a Facebookon, melynek már több mint 290 tagja van. A Közösség egyik feladata, hogy biztosítsa a kapcsolatot a magyarországi startup (etikai) közösség és a MISZ tagsága között.