Üdvözöljük a

Jól halad az alkalmazottak felvétele az Apollo Tyres gyöngyöshalászi gyárában | HKIK

honlapján!

-

Kamarai rendezvények

<< 2018 Január >>
KeSzeCsüSzoVa
1234567
891011121314
151617
18
192021
22232425262728
293031    

Jól halad az alkalmazottak felvétele az Apollo Tyres gyöngyöshalászi gyárában

Szerző: Nagy Kata | 2017. december 22.

Már mintegy 600 dolgozó, a tervezett létszám harmada munkába állt az Apollo Tyres áprilisban átadott gyöngyöshalászi abroncsgyárában, ahol hamarosan elkészül a busz- és teherautó-abroncsüzem épülete is - tájékoztatta a vállalat az MTI-t.

Az Apollo Tyres Hungary Kft. közleménye szerint jelenleg már több ezer abroncs gördül le naponta a gyártósorról. A 975 fősre tervezett gyár teljes kapacitásán évente 5,5 millió személyautó- és kisteherjármű-, valamint 675 ezer darab busz- és tehergépjármű-abroncsot fog előállítani az európai piacra.  Korábbi információk szerint a 475 millió eurós, zöldmezős beruházással elkészült magyar gyártóbázis várhatóan 2018 őszére éri el teljes kapacitását, az idén pedig 2 millió darab abroncsot gyártanak Gyöngyöshalászon.


A két év alatt felépített üzem az elmúlt hónapokban megkezdte a kiszállítást a kontinens országaiba, és belföldön is megjelentek az első olyan Vredestein abroncsok, amelyeken a "Made in Hungary" felirat olvasható. A gyöngyöshalászi gyárnak nagy szerep jut az anyavállalat stratégiai céljainak megvalósításában, amely az európai autógyárak közvetlen beszállítói partnereként kíván terjeszkedni. Egy közelmúltban született megállapodásnak megfelelően a jövőben az Apollo Vredestein márkájú abroncsaival felszerelve érkeznek a szalonokba az új Volkswagen Polo, Seat Ibiza és Ford EcoSport modellek - ismertették a közleményben.


A tájékoztató kitér arra is, hogy az Apollo Tyres beszállt a duális képzésbe: a 2016-ban Gyöngyösön és Hevesen elindult abroncsgyártó és abroncsgyártó technikus képzés első évfolyamának diákjai az idén tavasszal tettek alapvizsgát, majd a csúcstechnológiával felszerelt gyöngyöshalászi gyárban kezdték meg gyakorlatukat.


Az Apollo Tyres Indiában, Hollandiában és Magyarországon rendelkezik gyártóüzemmel. A vállalat saját termékeit Apollo és Vredestein globális márkanév alatt hozza forgalomba. A vállalat termékeit több mint 100 országban forgalmazzák a viszonteladói hálózaton keresztül.

 

Apollo Tyres a szakképzési programjáról ezt írja honlapján:

 

Középfokú és emeltszintű műszaki szakképzések

 

Elsősorban most nyolcadikos diákok, illetve érettségizett fiatalok jelentkezését várják a duális képzésekre, amelyek két Heves megyei középiskolában indulnak az Apollo Tyres közreműködésével. A gumiiparhoz kapcsolódó szakok 2016 őszétől indultal az Egri SZC József Attila Szakközépiskolája, Szakiskolája és Kollégiuma (Gyöngyös), valamint az Eötvös József Református Oktatási Központ  (Heves) tantervében.

 

Az intézmények nagy múlttal rendelkeznek a műszaki oktatás területén, amelyhez most a duális képzés keretében vállalatunk is csatlakozik. A februári jelentkezési határidőig gumiipari technikus és abroncsgyártó képzésre is beadhatják a továbbtanulási lapot a diákok. A duális képzésben részt vevő tanulók az Apollo ultramodern technológiával felszerelt gyárában sajátíthatják el a gyakorlati ismereteket, tapasztalt szakemberek vezetésével.

 

A Gumiipari technikus 2 éves szakképzési formában is elérhető, ha a jelentkező már rendelkezik érettségivel.

 

Jelentkezési lap, nyitott pozívíciók és további információ: IDE kattintva

 

(mti)