Üdvözöljük a

HKIK

honlapján!

-

Kamarai rendezvények

<< 2018 Január >>
KeSzeCsüSzoVa
1234567
891011121314
151617
18
192021
22232425262728
293031    

Bolt megnyitó és vezetőváltás a Coop Lőrinci Zrt. életében

2017. december 8.

Heves megye legnagyobb COOP hálózata a Coop Lőrinci Zrt. a folyamatos megújulás és fejlődés mellett tette le névjegyét az elmúlt 3 évtized alatt folyamatosan. Ennek jegyében követve a mai vezető kiskereskedelmi technológiai, dizájn trendeket került megújításra a Lőrinci Város központjában található „nagy ABC”. A teljes üzlet rekonstrukciója megtörtént, az eladótér kibővült, és számos a vevők kényelmét és elvárásait kielégítő technológiai újítás került bevezetésre. Ennek hivatalos átadójára 2017. december 7-én került sor.

Mire figyeljünk online vásárláskor

2017. november 24.

Karácsony közeledtével mindenki igyekszik elkerülni a sorbanállást, és inkább az interneten shoppingol. A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság néhány jó tanáccsal igyekszik segíteni az on-line vásárlások sikerességét.

Április 30-ig vehető igénybe a támogatás az online kasszákra

2017. április 18.

A januártól online pénztárgép beszerzésére kötelezetteknek még 18 napjuk van arra, hogy igénybe vegyék az 50 ezer forintos állami támogatást, ehhez csak annyit kell tenniük, hogy április 30-ig üzembe helyezik a pénztárgépet.

Támogatás az élelmiszer-automaták üzemeltetőinek

2017. február 6.

1,8 milliárd forint költségvetési támogatást kapnak az étel- és italautomaták üzemeltetői az automata felügyeleti egység beszerzéséhez – a Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározat szerint.

Gyors és olcsó kiszállítás a versenyképesség megtartásának egyik kulcsa

2016. november 3.

Az utóbbi évek vásárlási szokásainak megváltozása, webkereskedelem forgalmának nem kis mértékű növekedése a csomagküldő vállalkozásoknak is feladta a leckét. Ma már nem elég célba juttatni a megrendelt árut, de nagyon fontos a gyorsaság, a kiszállítás előrejelzésének pontossága és nem utolsósorban a megfelelő ár-érték arány.

Egyszerűsített EKÁER adattartamú bejelentés a "tisztességes vállalkozóknak"

2016. október 17.

2016. október 13-án lépett hatályba az a jogszabály módosítás, amely lehetővé teszi, hogy az engedélyezett gazdálkodó egyszerűsített adattartamú bejelentést tegyen. Ez a gyakorlatban jelentős könnyebbséget jelent, hiszen a feladó és a címzett adatain kívül csak a rendszámot kell megadni az EKÁER szám igénylésekor.

Birságot és visszafizetési kötelezettséget kap a TIGÁZ?

2016. augusztus 30.

A Magyar Energetikai Közműszabályozási Hivatal (MEKH) vizsgálata szerint a Tigáz jogtalanul követelt 33 ezer ügyféltől összesen kétmilliárd forintnyi behajtási költségátalányt. Ezért a Hivatal 100 millió forintra bírságolta a gázszolgáltatót, és kötelezte, hogy fizesse vissza a már beszedett pénzt az ügyfeleknek. A Tigáz fellebbez a döntés ellen.

A fesztiválokon nem kell online pénztárgép

2016. július 18.

Nyáron sok kiskereskedő és vendéglátó kitelepül a vásárokra, fesztiválokra. Ilyenkor is kell nyugtát adniuk a vásárlóknak, de online pénztárgépet csak üzlethelyiségben és mozgóboltban kell használni. Emellett a vásározóknak érdemes odafigyelni a nyugtaadásra, mert a NAV revizorai elkezdték a nyári ellenőrzéssorozatot.

Online pénztárgép előadás május 12.

2016. május 9.

A kormány 2016. szeptember 30-tól újabb ágazatokra terjeszti ki az online pénztárgépek használatának kötelezettségét.

Előadás:Webáruházak nyitása és hatékony üzemeltetése

2016. április 13.

A Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara segítséget kíván nyújtani a heves megyei kis- és középvállalkozóknak az internetes forradalom adta előnyök, gazdasági lehetőségeinek kiaknázásában, ezért „Webáruházak nyitása és hatékony üzemeltetése” címmel interaktív előadást szervez.Újabb ágazatokra terjesztik ki az online pénztárgép kötelező használatát

2016. március 23.

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter, a tegnap Budapesten tartott sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a kormány 2016. szeptember 30-tól, újabb ágazatokra terjeszti ki az online pénztárgépek használatának kötelezettségét.

Európai egységes szerződések és vitarendezési lehetőségek

2016. február 29.

A vállalkozások Unió-szerte ugyanazon szerződéses szabályok alapján szolgáltathassanak digitális tartalmat és értékesíthessenek árucikkeket az interneten a fogyasztók számára, tartalmazza a 2015. decemberi Európai Bizottsági javaslat.

Új internetes laborral felügyeli az online kereskedelmet az NFH

2016. január 20.
Lánchidi Csilla helyettesítő felügyelőség-vezető (HMKFF)
Lánchidi Csilla helyettesítő felügyelőség-vezető (HMKFF)

Jóváhagyta a nemzeti fejlesztési miniszter a 2016. évre tervezett fogyasztóvédelmi ellenőrzési programot, melyben kiemelt szerepet kapott a webáruházak ellenőrzése.

Mintawebáruház

2016. január 19.

Ma már számos olyan szoftver van, amelyekkel különösebb informatikai tudás nélkül webáruházat lehet létrehozni, azonban azt nem elég csak létrehozni, törvényi előírásoknak megfelelően is kell ezt tenni, illetve üzemeltetni. Többek között ennek segítését célozza meg az Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) által létrehozott „Mintawebáruház” oldal.

NÉBIH online bevallás

2015. december 15.

Elérhető a felügyeleti díj bevallás helyesbítő felülete a NÉBIH weboldalán. Helyesbítő bevallást a napi fogyasztási cikket értékesítő üzleteknek kell tenniük legkésőbb 2015. december 30-ig.

Karácsonykor is ellenőriz a hatóság

2017. december 5.

Ahogy minden évben, az adventi időszak beköszöntével a kisebb-nagyobb településeken, városokban megrendezésre kerülnek a karácsonyi vásárok, melyek kellemes hangulatukkal segítenek ráhangolódni az ünnepekre. A vásárokban árusító vállalkozóknak, vállalkozásoknak, több mindenre kell odafigyelniük, hogy fogyasztóvédelmi szempontból is megfeleljenek a jogszabályi előírásoknak.

Kiemelkedő forgalom az Utcazenészek versenyén

2017. július 26.

A Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara immár második éve szponzorálja az Utcazenészek Versenye Egerben zenei és gasztronómiai rendezvényt a nagy létszámú vállalkozói kör érdekében. A támogatás egy részeként pénzjutalomban részesíti a legtöbb Like érmét forgalmazó kereskedelmi és vendéglátó egységet. Idén is a Frankó Papír és a Főtér Café vihette haza a HKIK díját.

Az online kasszák esetében április végéig felhasználható az állami támogatás

2017. április 5.

A januártól online pénztárgép beszerzésére kötelezetteknek elég április 30-ig üzembe helyezniük a pénztárgépet az eredeti 2016. december 31-i határidő helyett ahhoz, hogy igénybe vehessék az állami támogatást - mondja ki a Magyar Közlöny legfrissebb számában megjelent rendeletmódosítás.

Január 1-től "hatósági áras" lett a cigaretta

2017. január 2.

A jövedéki törvény január 1-jétől hatályos rendelkezései értelmében a dohánytermékek adójegyéről lekerül a kiskereskedelmi eladási ár. A cigarettákat így csak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) honlapján közzétett áron lehet értékesíteni.

Online pénztárgép: támogatás a 2017. január elsejétől kötelezetteknek

2016. október 18.
Online pénztárgép előadás- HKIK 2016. május
Online pénztárgép előadás- HKIK 2016. május

Október 17-től véleményezhető az NGM pénztárgép támogatásáról szóló rendelettervezete, amely a 2017. január 1-jétől újonnan kötelezett vállalakozásoknak 50 ezer forintot biztosít a gépek beszerzéséhez. Az állami támogatás az átszemélyesítésre alkalmas, modernizált pénztárgép után vehető igénybe. Ezek az új gépek lényegesen több funkcióval bírnak, így például már eladhatóak vagy bérbeadhatóak, sőt a taxisok kasszái (kötelezően) beépített GPS funkcióval is felszereltek lesznek.

Változások az online pénztárgépekkel kapcsolatban

2016. szeptember 14.
Online pénztárgép előadás (HKIK, május)
Online pénztárgép előadás (HKIK, május)

A nemzetgazdasági tárca elkerülve az online kasszák első körös bevezetésekor kialakult helyzetet, módosított a korábbi határidőn és az online pénztárgépek használatára kötelezettek körének kiszélesítését mindenki számára egységesen 2017. január 1-jére halasztotta, valamint a NAV folyamatosan végzi a már működő pénztárgépek szoftverfrissítését.

Lesz-e vasárnap déli boltzár?

2016. augusztus 17.

A kormány 2016 áprilisában döntött a vasárnapi boltzár eltörléséről, de most újabb szabályozást vezethetnek be, mely szerint a 400 négyzetméternél nagyobb alapterületű boltok csak délig tarthatnának nyitva.

Online pénztárgép előadás

2016. május 25.
Dr. Plesu Ákos a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Heves Megyei Adó- és Vámigazgatóság, Operatív Ellenőrzési Osztály osztályvezetője
Dr. Plesu Ákos a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Heves Megyei Adó- és Vámigazgatóság, Operatív Ellenőrzési Osztály osztályvezetője

A Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara 2016. május 12-én az újonnan bevont ágazatok, megyei vállalkozói részére szervezett gyakorlati tájékoztató előadást az online pénztárgép használatáról a NAV Heves Megyei Adó- és Vámigazgatósága és a 3COM Netregister Kft. munkatársai bevonásával.

A kkv-kat is érinti az új vámtörvény

2016. május 2.

A május 1-jével életbe lépő új Uniós Vámkódex jelentős változásokat hoz a hatálya alá eső kis- középvállalkozások számára is. Amennyiben az érintett cégek nem készülnek fel az új vámjogszabályi környezetben való működésre, fennakadás keletkezhet az értékesítési láncaikban.

Online pénztárgépek előadás

2016. április 11.

A kormány további ágazatokra terjesztik ki az online pénztárgép kötelező használatát. 

A Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara ezen ágazatokban működö Heves megyei cégek részére előadást szervez, ahol „Online pénztárgépek" címmel, a NAV Heves Megyei Adó- és Vámigazgatósága és a 3COM Netregister Kft. munkatársai tartanak tájékoztató előadást.

Az Év Boltja 2016 verseny

2016. március 1.

Az Élelmiszer szaklap idén másodszor hirdeti meg Az Év Boltja versenyét. A verseny célja, hogy megtalálják Magyarország meghatározott szempontok szerint legkiválóbb élelmiszert és egyéb FMCG-termékeket kínáló üzleteit.

E-cigi: 100 vállalkozás fejezheti be a működését

2016. február 11.
Dohánybolt koncessziót nyert vállalozások részére szóló oktatás
Dohánybolt koncessziót nyert vállalozások részére szóló oktatás

A  szigorodó adminisztráció miatt száz hazai, elektromos cigarettákkal foglalkozó vállalkozás húzhatja le a rolót. Májustól már csak a trafikban lehet e-cigit kapni.

Sorompó a belvárosban

2016. január 19.

Az elmúlt hetekben már tesztelték Közterület-Felügyelet munkatársai a Líceum melletti közlekedési sorompót, amely január 16-ától zárja le az utat a Széchenyi utca felé haladó autósok előtt.

Kedvezőbb zenei jogdíjak és egyszerűbb adminisztráció a vendéglátóiparban

2016. január 18.

Egyszerűsödik az adminisztráció és csökken a szerzői jogdíj mértéke a vendéglátóiparban az élőzenei forrásból szolgáltatott háttérzene esetében 2016-ban. Az Artisjus speciális kedvezményt vezet be az 5000 főnél kisebb teleüléseken, valamint elindul az ún. „kísérleti tarifa” rendszer. Ezzel párhuzamosan megalakult a 2017-es tarifarendszert előkészítő munkacsoport.

Dohányboltellátó: időben és zökkenőmentesen indult az új dohánykereskedelmi rendszer

2015. november 2.
Továbbképzés a dohánykoncesszió nyerteseinek
Továbbképzés a dohánykoncesszió nyerteseinek

Zökkenőmentesen indult november elsején az új dohány-kiskereskedelmi rendszer, minden depóban időben megkezdődött az értékesítés, és napközben sem voltak fennakadások - közölte az Országos Dohányboltellátó Kft.