Üdvözöljük a

HKIK

honlapján!

-

Kamarai rendezvények

<< 2018 Január >>
KeSzeCsüSzoVa
1234567
891011121314
151617
18
192021
22232425262728
293031    

Átadták a Magyar Kézműves Remek Díjakat

2017. szeptember 22.
Szontaghné Demeter Ágnes, Katrics Krisztina, Torba Ildikó
Szontaghné Demeter Ágnes, Katrics Krisztina, Torba Ildikó

 Ünnepélyes keretek között adták át a Magyar Kézműves Remek díjakat a 2017-es évben is. Megyénkből Katrics Krisztina a HKIK kézműipari alelnöke vehette át gyapjúszállal hímzett kabátjáért, és Szontaghné Demeter Ágnes lószőrből készült ékeszerszettjéért, illetve Torba Ildikó (Eger) és Szombati Klára (Gödöllő) közös alkotásban szűrrátétes kollekciójukért.

 

 

Országos elismerés Báder Miklósnénak

2017. augusztus 29.

Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere állami kitüntetéseket és szakmai díjakat adott át augusztus 20-a alkalmából a Pesti Vigadóban. A tárca vezetője nemzeti ünnepünk alkalmából Magyar Érdemrend Középkereszt, Magyar Érdemrend Tisztikereszt, Magyar Érdemrend Lovagkereszt, Magyar Arany Érdemkereszt, Magyar Ezüst Érdemkereszt, Magyar Bronz Érdemkereszt állami kitüntetéseket, valamint Móra Ferenc-, Pauler Gyula-, Szinnyei József-díjakat adott át.

Fafaragó szakmai tábor - újabb üteme készült el az Aldebrői Történelmi Emlékparknak

2017. július 7.
Történelmi Emlékpark Aldebrő
Történelmi Emlékpark Aldebrő

2017. június 24-étől egy héten át ismét véstek, kopácsoltak, ácsoltak a fafaragók Aldebrőn. A HKIK, Aldebrő Község Önkormányzata és a Heves Megyei Népművészeti Egyesület közös projekt keretében valósít meg egy Történelmi Emlékparkot Aldebrőn fafaragó tábor keretében, amely a szakmai fejlesztésen, továbbképzésen túl pályaorientációs célokat is szolgál.

Felvidéki gazdaságfejlesztés

2017. június 2.

Heves megyének, mint az ország északi megyéjének rendkívül fontos a határmenti üzleti kapcsolatok ápolása. A HKIK rendszeresen szervez és csatlakozik rendezvényekhez, fórumokhoz Kassától Pozsonyig annak érdekében, hogy a földrajzi közelséget kihasználva a megye és a felvidéki vállalkozók együtt tudjanak működni. Ezt a célt szolgálja a kormány felvidéki gazdaságfejlesztési programja is, valamint e cél érdekében hasznosíthatók az Interreg és HUSK pályázati keretek is.

Nyeregszemle - Lovas fesztivál Kiskunfélegyházán

2017. május 24.

Kedves Kézművesek, Népművészek!

 

Idén is megrendezésre kerül az ország egyik legnagyobb lovas fesztiválja Kiskunfélegyházán 2017. július 7-9. között.

 

Várjuk azok jelentkezését, akik szeretnénk részt venni a NYEREGSZEMLE LOVAS FESZTIVÁL kézműves vásárán.

Magyar Kézműves Remek 2017. pályázati felhívás

2017. május 17.
Erdélyi Boglárka díjazott a Magyar Kézműves Remek kiállításon
Erdélyi Boglárka díjazott a Magyar Kézműves Remek kiállításon

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) kétfordulós pályázatot hirdet a  „MAGYAR KÉZMŰVES REMEK” elismerő cím elnyerésére.

Pályázni lehet a követkő termékek körével: 

Kézműipari tevékenység keretében (építőiparban; fémiparban; faiparban; ruházat, textil- és bőriparban; élelmiszeriparban; üveg-, - papír-, kerámia- és egyéb iparban) készített termékekkel.

 

 

 

Történelmi emlékpark készül Aldebrőn

2016. július 8.
L. Simon László államtitkár
L. Simon László államtitkár

A Heves Megyei Népművészeti Egyesület , a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara valamint Aldebrő község Önkormányzatának együttműködése  alapján 2016. július 03-án ünnepélyes keretek között indult el Aldebrőn a Történelmi Emlékpark kialakítása.

 

Három megyei díjazott a Magyar Kézműves Remekek között

2015. szeptember 24.
Erdélyi Boglárka díjazott fakanálbáb figuráival
Erdélyi Boglárka díjazott fakanálbáb figuráival

2015. szeptember 23-án átadták a 2015. évi Magyar Kézműves Remek Díjakat., ahol háromy Heves megyei kézműves is díjazásban részesült. Az MKIK által meghirdetett „Magyar Kézműves Remek” pályázat ünnepélyes díjátadó rendezvényére idén a Magyar Turizmus Zrt. támogatásával az OMÉK keretén belül került sor.

 

Heves megyei kézművesek Törökországban

2015. augusztus 28.
A magyar kézművesek Törökországban
A magyar kézművesek Törökországban

Számos más ország mellett megyén kézművesei is részt vettek július végén egy isztambuli 10 napos kézműves kiállításon Büyükcekmecében, a 16. Nemzetközi Kulturális és Művészeti Fesztivál keretében.

Magyar kézművesek ismerkedhettek Prágában a cseh szakképzéssel

2014. december 12.

2014. november 30. – december 05. között 24 vállalkozás kézműves szakmai tanulmányúton vehetett részt Prágában Herman István kézműipari alelnök vezetésével.

A tanulmányút célja volt, hogy kézművesek, szakoktatók, vállalkozások képviselői betekintést nyerjenek a csehországi kézműves hagyományokba, a tanulóképzésbe, az utánpótlás nevelésbe és megismerkedjenek a cseh kultúrával, pedagógiával és kézműves tanulási módszerekkel.

Átadták a Magyar Kézműves Remek díjakat

2014. július 3.
Kiállításra került pályamunkák alkotói: Varró Gabi, Erdélyi Boglárka, Tóth Magdolna
Kiállításra került pályamunkák alkotói: Varró Gabi, Erdélyi Boglárka, Tóth Magdolna

Budapeten a Mezőgazdasági Múzeumban ünnepélyes keretek között 2014. július 2-án kerültek átadásra az idei Magyar Kézműves Remek díjak. A szakmai grémium megyénkből három pályamunkát ítélt meg úgy, hogy az kiállításra érdemes. A rendezvényen részt vett Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter is.

Továbbra is keresettek a magyar kézművesek termékei Besztercebányán

2017. szeptember 20.
Tóthné Bagi Éva standja a 2017-es vásáron
Tóthné Bagi Éva standja a 2017-es vásáron

2017. szeptember 8-10. között 360. alkalommal került megrendezésre Besztercebányán a Radványi Kézműves Vásár, melyen hat magyar kézműves vállalkozás képviselt hazánkat ezen a rangos nemzetközi eseményen, ami a hagyományok, a népművészet és a kultúrák találkozása is egyben.

Tömegek nézték a kézműves divatbemutatót a Budai Várban

2017. augusztus 21.

Közel 500 néző jelenlétében indult útjára a „Mindenkinek legyen egy ünnepi magyar viselete” kézműves mozgalom augusztus 18-án a Budai Várban. A programban nyolc országosan elismert kézműves alkotó mutatta be művein, kollekcióin keresztül a magyar népi és történelmi öltözködéskultúra megújítását. A rendezvényen több országos kamarai képviselő is részt vett. 

Értékesíteni tanultak a kozmetikusok

2017. június 9.

A HKIK június 8-án tartotta kozmetikus tréningjének második foglalkozását, melynek témája a  személyiség tipológia fontossága a mindennapi munkában volt. A kamara fontosnak tartja, hogy lehetőséget teremtsen a szakembereknek a folyamatos továbbfejlődésre, ezért rendez rendszeres szakmai fórumokat.

Kozmetikus tréningek a kamarában

2017. május 29.

A Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara május 26-án ingyenes szakmai fórumot tartott Egerben kozmetikusok részére, ahol a megjelentek nem csak elméleti, de gyakorlati ismeretekkel is gazdagodhattak. A program június 8-án folytatódik.

Radványi Kézműves Vásár Besztercebánya

2017. május 19.
Tóth János gravírozó standjánál mindig nagy az érdeklődés
Tóth János gravírozó standjánál mindig nagy az érdeklődés

2017. szeptember 8-10. között kerül megrendezésre az ez évi Radványi Kézműves Vásár. A Nógrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara mellett működő Magyar-Szlovák Tagozat idén immár 14. alkalommal szervezi meg a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara támogatásával a magyar népi kézművesek közös megjelenését a Radványi Vásáron.

 

Krakkóban mutatkoztak be megyénk kézművesei

2016. szeptember 2.
Nagy Mária Irén keramikus
Nagy Mária Irén keramikus

A krakkói 40. CEPELIA Kézműves Fesztivál Magyar Napjára kapott meghívást Körmendy Adrienne nagykövet asszony közvetítésével Heves Megye Lengyelországtól, melyet 2016-ban 2. alkalommal rendezték meg.

Elkészültek a karácsonyi ajándékok

2015. december 1.

A Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szombaton Kamarai Karácsonyváró kézműves foglalkozásra várta Egerbe a kamara tagvállalatainak dolgozóit. A rendezvényen kézműveseink segítségével akár karácsonyi ajándékaikat is elkészíthették a gyerekek és szüleik.

Kézműipari szakmai tanulmányút Somogy megyében

2015. szeptember 8.
HKIK kézművesek a megnyitón
HKIK kézművesek a megnyitón

Kaposváron 2015. szeptember 4-5. között a Kézművesség 1000 éve a Kárpát-medencében rendezvénysorozathoz kapcsolódóan, két napos kézműipari szakmai tanulmányúton vettek részt a HKIK kézműipari tagozatát képviselő vállalkozások Herman István, kézműipari alelnök vezetésével. 

Kiállítási lehetőség iparosoknak, kézműveseknek az OMÉK-en

2015. június 12.
Fehér Jánosné Vincze Irén Prágában, az INCHEBA EXPO-n
Fehér Jánosné Vincze Irén Prágában, az INCHEBA EXPO-n

A Magyar Turizmus Zrt. Agrármarketing Vezérigazgatósága idén is megrendezi Magyarország legnagyobb, több mint 100 éves múltra visszatekintő agrárgazdasági rendezvényét, az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásárt (OMÉK).

Kézműves értékeink, értékes kézműveseink díjátadó

2014. október 2.
Díjazottak balról jobbra: Katrics Krisztina, Erdélyi Boglárka, Győrinéi Szécsényi Mária, Fehér Jánosné, Szontaghné Demeter Ágens, Kuczik Anita, Varróg Gabi. Díjátadók: Herman István kézműipari alelnök, Dr. Bánhidy Péter elnök
Díjazottak balról jobbra: Katrics Krisztina, Erdélyi Boglárka, Győrinéi Szécsényi Mária, Fehér Jánosné, Szontaghné Demeter Ágens, Kuczik Anita, Varróg Gabi. Díjátadók: Herman István kézműipari alelnök, Dr. Bánhidy Péter elnök

Szeptember 27-én az Egri Várban került sor a HKIK által meghirdetett Kézműves értékeink értékes kézműveseink pályázat díjátadójára.  A Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Kézműves értékeink, értékes kézműveseink címmel pályázatot hirdetett meg a megyénkben élő és alkotó kézművesek, népművészek, népi iparművészek, mesterek által hordozott hagyományok, értékek elismerésére és elismertetésére.