Üdvözöljük a

HKIK

honlapján!

-

Kamarai rendezvények

<< 2018 Január >>
KeSzeCsüSzoVa
1234567
891011121314
151617
18
192021
22232425262728
293031    

Pályaválasztási osztályfőnöki óra

Pályaválasztási osztályfőnöki óra
Pályaválasztási osztályfőnöki óra

A Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara kiemelten kezeli a pályaválasztás előtt álló tanulóknak történő segítségnyújtást. A megfelelő iskola megtalálásához mind a szülőnek, mind a pedagógusoknak és nem utolsósorban a tanulóknak segítségre és sok-sok megbízható információra van szüksége. 

Egy jó szakma felér egy diplomával!

2017. november 8.

Akár havi 50.000- 80.000 Ft-ot is kaphatnak a jól tanuló szakgimnáziumban, szakközépiskolában hiányszakmát tanulók 20 szakmában

Duális szakmai képzés: szakmai gyakorlati képzés vállalkozásoknál tanulószerződéssel

A tanulószerződéses duális gyakorlati képzéssel bért és jövendő munkahelyet is kaphatnak a szakképzésben tanuló diákok. 

Gépipari szakmákkal ismerkedtek a Kutatók éjszakája

2017. október 3.

Az idei évben immár negyedik alkalommal az országos Kutatók Éjszakája programsorozathoz kapcsolódóan interaktív elemekkel színesített pályaválasztási programra invitáltuk főképp a pályaválasztás előtt állókat és szüleiket. A rendezvény Egerben az Aventics Hungary Kft, és a ZF Hungária Kft, Hatvanban a Johnson Electric Hatvan Kft, Gyöngyösön a Seissenschmidt Precision Components Kft és a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara közös szervezésében valósult meg 

„Tájoló nap” a Tinódiban

2017. szeptember 20.

Az Egri Foglalkoztatási Paktum keretében a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara első ízben tartotta meg az EduNet Alapítvány által kidolgozott „Tájoló Nap” című pályaorientációs programját szeptember 20-án, melyen az Egri Balassi Bálint Általános Iskola Tinódi Sebestyén Tagiskolájának nyolcadik osztályos diákjai vettek részt. 

Régi kézműves mesterségek kiállítása

2017. július 6.
Galyó Béla
Galyó Béla

2017. július 6-án ünnepélyes keretek között nyílt meg a kézművesség történet bemutató kiállítás Egerben a Hadnagy utca 6 szám alatt felújított Kamaraházban. Az ünnepségen Herman István a HKIK volt kézműipari alelnöke mondott köszöntő beszédet.

Kell a jó szakember a gazdasági versenyképességhez

2017. április 27.

Késhegyre menő harc folyik a jó szakemberekért a vállalatok között Magyarországon, és ez a jövőben is így lesz – fogalmazott a miniszterelnök a Szakma Sztár Fesztivál záróünnepségén. A fesztivál keretében a nappali tagozaton végzős szakiskolai és szakközépiskolai tanulók számára 41 szakmában tartották meg a Szakma Kiváló Tanulója Verseny (SZKTV), valamint az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny (OSZTV) országos döntőjét.

Négy Heves megyei diákért szurkolhatunk a Szakma Sztáron

2017. április 24.

Április 24-26. között zajlik a Hungexpon a 10. alkalommal megrendezett Szakma Sztár Fesztivál, ahol a szakmunkás tanulók 40 szakmában mérik össze tudásukat. A két nap folyamán négy Heves megyei diákért szurkolhatunk hegesztő és festő, mázoló, tapétázó szakmában.

A HKIK új elnöksége megtartotta alakuló ülését

2016. november 15.

A Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara kibővített elnökségi ülését tartott 2016. november 8-án összekötve a Kemény Ferenc Sportcsarnokban zajló Pályaválasztási kiállítással. A tisztújító küldöttgyűlésen megválasztott elnökség tagjain kívül Dr. Pajtók Gábor a Heves Megyei Kormányhivatalt vezető Kormánymegbízott is részt vett. 

Szakmák vetélkedője 2016.

2016. május 16.

Az Aventics Hungary Kft és a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara közös szervezésében 2016. május 5-én került megrendezésre a 2. Szakmák vetélkedője, 18 fő hetedik osztályos tanuló részvételével. Az idei évben négy egri általános iskola mellett két vidéki, a bélapátfalvi és a felsőtárkányi iskola tanulói is részt vettek a játékban.

Megjelent az új OKJ

2016. március 5.

Felülvizsgálták és módosították az államilag elismert szakképesítéseket tartalmazó Országos Képzési Jegyzéket. 2016. szeptember 1. után csak az új OKJ szerint indíthatók képzések.
A rendeletet a Magyar Közlöny 2016. évi 24. számában hirdették ki.

Pályaválasztási kiállítás és céglátogatás 2015.

2015. november 6.

A Dr. Kemény Ferenc Sportcsarnok lesz a helyszíne idén ismét a 2015. november 12-én a Heves Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja által szervezett nagyszabású, hagyományos pályaválasztási kiállításnak. A programra Eger, Gyöngyös, Pétervására, Heves, Füzesabony járások általános iskoláinak pályaválasztási előtt diákjai kapnak meghívást. Az eseményen a megye középiskolái mutatkoznak be. 

Heves Megyei Vállalkozói Napok 2015.

2015. október 1.
Mátrametál Kft
Mátrametál Kft

A Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara immár negyedik alkalommal szervezte meg a Heves Megyei Vállalkozói napokat. Idén 28 vállalkozás nyitotta ki kapuit a pályaválasztás előtt álló diákoknak, szüleiknek és tanáraiknak, valamint a térség önkormányzati képviselőinek és a civil szféra szereplőinek. A látogatók száma, közel 800 főre tehető, vagyis megyei szinten ennyi résztvevő nyerhetett tapasztalatot a térség vállalkozásairól. A kéthetes vállalkozói napok célja, hogy a felek megsimerjék egymást, a jövőben közösen tudjanak gondolodni a fejlesztésekről és a felmerült problémákról, a diákok pedig megismerhessék a térség potenciális munkáltatóit, közelebb kerülhessenek a szakmákhoz. 

A középmezőnyben végzett a kompolti hegesztőnk

2015. augusztus 17.

Aranyérmet szerzett László Attila a bútorasztalos, ezüstérmes lett Csongrádi Dávid, az informatikai hálózati rendszergazda kategóriában a Sao Paulóban megrendezett szakmák olimpiáján, a WorldSkills versenyen.

Új helyszínen a Szakmák sztárjai tábor

2015. július 14.
Mátrai Erőmű Zrt
Mátrai Erőmű Zrt

Huszonnégy tanuló részvételével egy hétig zajlott a Mátrában a HKIK Pályaválasztási Tábora. A „Szakmák Sztárjai” elnevezésű napközi otthonos tábort a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara felső tagozatos általános iskolás diákok számára szervezte.

A HKIK is támogatja a „Gyere haza fiatal!” programot

2015. május 21.

A Nemzetgazdasági Minisztérium működtetésében elindult a „Gyere haza fiatal” elnevezésű program, amelynek célja, hogy a külföldön dolgozó magyar fiatalok hazatérését segítse lakhatási és letelepedési támogatással, illetve megfelelő munkahely biztosításával. A program részeként május közepén egy konferenciára várták a londoni magyarokat, melyen a HKIK képviselője is részt vett.

Tanulj tovább felsőoktatási duális képzésben!

2018. január 15.

A Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Tanulj tovább felsőoktatási duális képzésben! –felsőoktatási, vállalati és hallgatói tapasztalatok, lehetőségek a felsőoktatás gyakorlatiasabbá tételére címmel interaktív egyeztető fórumot szervez

43 vállalat nyitja ki kapuit

2017. október 4.

Immár hatodik éve szervezi meg a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara október hónapban a Heves megyei vállalkozói napokat, melyhez évről-évre egyre több megyei vállalkozás csatlakozik. A program során főleg pályaválasztás előtt álló iskolások vesznek részt csoportos üzemlátogatásokon.

Középiskolások ismerkednek a Miskolci Egyetemmel

2017. szeptember 25.

A Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara  szeptember 26-án már második alkalommal szervezi meg a Miskolci Egyetemmel közösen „Heves Megye Napja” című interaktív egyetem-bemutató napját, a Miskolci Egyetemen. A program azért jött létre, mert megyénkben sok nagyvállalat küzd mérnökhiánnyal, a megyében viszont nincs ilyen jellegű képzés.  

Vállalati kapcsolatokról tájékoztatott a kamara a ponthatárok kihirdetése előtt

2017. július 27.

2017. július 26-án este hirdették ki a felsőoktatási felvételi ponthatárokat. Az eseményhez kapcsolódóan Egerben is egy belvárosi szórakozóhelyen várták a leendő hallgatók, hogy kiderüljön, sikerült-e bejutniuk a kiszemelt intézménybe. A rendezvényen a HKIK tájékoztatta a fiatalokat a vállalati kapcsolatokról, duális képzésről és egyéb karrierlehetőségekről.

Mérnökhallgatókat csábítunk Egerbe

2017. április 27.

A Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara céglátogatásokat és munkaerő-piaci börzét szervezett Egerben április közepén, közel 70 Miskolci és Debreceni Egyetemistának. A fiatalok megismerkedhettek Egerrel, betekinthettek az egri gyárakba, és leadhatták önéletrajzukat is. 

Orbán Viktor nyitotta meg a Szakma Sztár Fesztivált

2017. április 24.

Orbán Viktor Magyarország miniszterelnöke és dr. Parragh László az MKIK elnöke köszöntőjével vette kezdetét hétfőn, Budapesten a 10. jubileumi Szakma Sztár Fesztivál, az Országos szakmai tanulmányi verseny és a Szakma kiváló tanulója verseny döntője. 

Egyetemisták Egerben

2017. április 12.

A Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara egyeztetett a Miskolci Egyetemmel és a Debreceni Egyetemmel, melynek központi témája, hogy az adott intézményekben végző hallgatók megismerkedjenek Eger és környéke ipari vállalataival. Az ismerkedés műfaja céglátogatás, mely közvetlen kapcsolatfelvételre is lehetőséget teremt cég és hallgató között.

 

Szakmák Sztárjai Napközis tábor 2016.

2016. július 5.

A Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara pályaorientációs programsorozatán belül 2016. évben immár negyedszer rendezte meg felső tagozatos általános iskolás diákok számára napközis Szakmák sztárjai elnevezésű táborát, idén ismét Sástó volt a helyszín. Célunk a táborban részt vevő tanulókkal minél több szakma megismertetése, kipróbálása.A táborba a HKIK tagvállalatainak, dolgozóinak a gyermekei vettek részt, ezzel is segítve a nyári szünidő tartalmas eltöltését.

Az Aventics Kft. és a HKIK idén is vetélkedni hívja a 6-7 osztályos diákokat

2016. március 29.

 

Az Aventics Hungary Kft és a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara közös szervezésében 2016. május 5-én kerül megrendezésre a Szakmák vetélkedője, főképp pályaválasztás előtt álló általános iskolások számára.

Tájékoztató fórum a felsőoktatási duális képzésről

2016. január 15.

A Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Tanulj tovább felsőoktatási duális képzésben! címmel felsőoktatási, vállalati és hallgatói tapasztalatok, lehetőségek a felsőoktatás gyakorlatiasabbá tételére címmel interaktív egyeztető fórumot szervezett 2016. január 13-án az Agria TISZK-ben

A jövő évtől 20-ra nő az ösztöndíjas hiányszakmák száma

2015. október 22.

A hiányszakmák a munkaerőpiacon legkeresettebb szakmák, mely szakmát tanuló szakkképző iskolai tanulók ösztöndíjra jogosultak. 

Kutatók éjszakája "Pályára fel!" a kamarában

2015. szeptember 28.

Az idei évben immár második alkalommal a Kutatók Éjszakája programsorozathoz kapcsolódóan interaktív elemekkel színesített pályaválasztási programra invitáltuk főképp a pályaválasztás előtt állókat és szüleiket. A rendezvény Egerben az Aventics Hungary Kft és a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara közös szervezésében valósult meg. 

Iparos napok

2015. július 16.

Az előző évekhez hasonlóan, idén is a HKIK bekapcsolódott két nyári tábor életébe egy-egy napra és megrendeztük pályaorientációs programunkat, az „Iparos napot”. A program nem más, mint pályaválasztási célzattal vetélkedő és szakmákat bemutató interaktív foglalkozások szervezése.

Szakmák Sztárjai Napközis tábor Gyöngyös - Sástó

2015. június 1.

A Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara pályaorientációs programsorozatán belül 2015. évben immár harmadszor hirdeti meg felső tagozatos általános iskolás diákok számára napközis táborát, idén új helyszínnel Gyöngyös - Sástón. Célunk a táborban részt vevő tanulókkal minél több szakma megismertetése, kipróbálása.A táborba a HKIK tagvállalatainak, dolgozóinak a gyermekeinek a jelentkezését várjuk, ezzel is segítve a nyári szünidő tartalmas eltöltését.

Munka, vagy továbbtanulás

2015. május 20.

A kamara szeptemberben megvizsgálja a megyei középiskolások további pályáját.

 

A Heves megyei Fejlesztési és Képzési Bizottság (HMFKB) kiemelt feladatának tartja a képzések hasznosságának vizsgálatát a végzős tanulók továbbkövetésén keresztül. Ezért a bizottság, a megye összes középiskoláját adatfelvételre kér fel, melynek célja, hogy a végzős tanulók elérhetőségeit összegyűjtse, mely segítségével az utánkövetés megoldottá válik.