Üdvözöljük a

Szakmák Sztárjai Napközis tábor 2017. | HKIK

honlapján!

-

Kamarai rendezvények

<< 2017 November >>
KeSzeCsüSzoVa
  12345
6789101112
1314151617
18
19
20212223242526
27282930   

Szakmák Sztárjai Napközis tábor 2017.

Szerző: Zahoreczné Kun Krisztina | 2017. július 5.

A Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara pályaorientációs programsorozatán belül 2017. évben immár ötödször rendezte meg felső tagozatos általános iskolás diákok számára napközis Szakmák Sztárjai elnevezésű táborát, idén ismét Sástó volt a helyszín. Célunk a táborban részt vevő tanulókkal minél több szakma megismertetése, kipróbálása.A táborba a HKIK tagvállalatainak, dolgozóinak a gyermekei vettek részt, ezzel is segítve a nyári szünidő tartalmas eltöltését.

Az 5 napig tartó rendezvényen összesen 23 fő vett részt, amelyet játékos ismerkedéssel indítottunk, majd a Robinson Cukrászatban egy interaktív látogatás következett, ahol kis cukrászokká váltak a gyerekek és maguk készíthették el a süteményeket, amiket aztán el is fogyasztottak, majd a Mátrai Erőmű Zrt megtekintése következett. A délután folytatásaként pedig a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Károly Róbert Középiskola pincéroktató termében szakmai bemutatón vettünk részt.

 

A következő napokban látogatást tettünk a Hunguest Grandhotel Galyában, ahol a szállodai szakmákkal ismerkedhettünk A LearnVirtual Kft jóvoltából kipróbálhatta mindenki magát, mint targoncás, hegesztő, vagy festő. Az Egri SzC József Attila Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája, és Kollégiuma tanműhelyeiben a fiúk az asztalos mesterségben, míg a lányok a női szabóságban mérethették meg magukat. Látogatást tettünk a Hyginett Magyar-Amerikai Higinéniai Cikkeket Gyártó Kft-nél, valamint a KMKK Zrt gyöngyösi üzemegységében. A Csollány Kft képviselőjével barkácsolhattak a gyerekek. Pályaorientációs akadályversenyt rendeztünk a tábor területén, ahol az egyes állomásokon interaktív feladványokat kaptak a csapatok és mérhették össze kreativitásukat. A tábor zárásaképpen pedig megmérettük magunkat, mit szakácsmesterek egy főzőverseny kapcsán, melyben segítségünkre volt a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Károly Róbert Középiskola szakoktatója Garai András.

 

A gyerekek élménybeszámolója alapján elmondhatjuk, hogy nagyon fontos az alkotás, a munka, mert ahogyan Ők maguk dolgoztak egy-egy „munkadarabon”, aközben jöttek rá és érezték át azon szakma szépségét és nehézségét is. Jó néhányan nyilatkoztak úgy, hogy milyen jó dolog például az asztalos szakma és szívesen mennének az adott iskolába tanulni. Elmondható tehát, hogy a résztvevők a programunk alatt szerzett tapasztalataik alapján szélesebb körben tudnak majd szakmát választani és több oldaltól is látnak bizonyos területeket, köszönhető ez a céglátogatásoknak is.

 

További információ: Zahoreczné Kun Krisztina krisztina.zahorecz@hkik.hu, 30/3283529