Üdvözöljük a

Vállalati kapcsolatokról tájékoztatott a kamara a ponthatárok kihirdetése előtt | HKIK

honlapján!

-

Kamarai rendezvények

<< 2018 Január >>
KeSzeCsüSzoVa
1234567
891011121314
151617
18
192021
22232425262728
293031    

Vállalati kapcsolatokról tájékoztatott a kamara a ponthatárok kihirdetése előtt

Szerző: Bűdi Boglárka | 2017. július 27.

2017. július 26-án este hirdették ki a felsőoktatási felvételi ponthatárokat. Az eseményhez kapcsolódóan Egerben is egy belvárosi szórakozóhelyen várták a leendő hallgatók, hogy kiderüljön, sikerült-e bejutniuk a kiszemelt intézménybe. A rendezvényen a HKIK tájékoztatta a fiatalokat a vállalati kapcsolatokról, duális képzésről és egyéb karrierlehetőségekről.

A Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara az idei évben elsőként csatlakozott a felvételi pontok kihirdetéséhez kapcsolódó PONT OTT PARTY országos rendezvényhez, melynek Egerben a Bíboros Pub adott otthont.


Az est folyamán a nemrégiben érettségizett fiatalok közösen izgulhattak az ponthatárokon.


A kamara munkatársai a helyszínen pályakövetési és karrier tanácsadási céllal felmérték a fiatalok érdeklődési köreit, majd célirányosan tájékoztatták őket a megyei vállalati lehetőségekről, információs csatornát nyitva olyan fontos témáknak, mint a szakmai gyakorlatok, a nyári munkák, az ösztöndíjak, és a duális felsőoktatással kapcsolatos tudnivalók.


A ponthatárok kihirdetése előtt közvetlenül már tapintható volt a feszültség a levegőben. A hely megtelt egymás kezét fogó fiatalokkal, akik félve pillantottak a hatalmas kivetítőre. Este 8 órakor megérkeztek az eredmények, amelyet követve a csendet sorra örömsikoltások törték meg. Egymás után érkeztek a résztvevők mobiljaira a sikeres felvételt közlő SMS-ek, amelyek elhozták a végső megnyugvást a leendő főiskolások és egyetemisták körében. A rendezvényen részt vevők szinte mindegyike felvételt nyert valamely felsőoktatási intézménybe.


A helyszínen történt beszélgetésekből kiderült, hogy Eger környékének szinte minden gimnáziumából érkeztek résztvevők az eseményre. A jövőjüket nagyon bizakodóan látják a volt gimnazisták, szeretnének sok új élményt megtapasztalni az egyetemeken/főiskolákon és kapcsolatokat építeni. A végzést követően, friss diplomával a zsebükben szeretnének majd Heves megyében munkát vállalni. A megkérdezettek csupán egyharmada tervezi a külföldi munkavégzést.
Népszerűek voltak a felvettek körében a mérnök, turizmus-vendéglátás, a nyelvekhez kötődő és a gazdasági területeken induló szakok.


Az elért eredményekhez ezúton is gratulálunk és reméljük, a megszerzett tudással a későbbiekben tovább gazdagítják majd Heves megye értékeit.

További információ:
Zahoreczné Kun Krisztina
pályaválasztási tanácsadó
E-mail: krisztina.zahorecz@hkik.hu
Telefon: 30/328-3529