Üdvözöljük a

HKIK

honlapján!

-

Kamarai rendezvények

<< 2017 Augusztus >>
KeSzeCsüSzoVa
 123456
78910111213
14151617
18
1920
21222324252627
28293031   

Lépj a piacra: képzés és tőkejuttatás kezdő vállalkozóknak

2017. augusztus 1.

Az OFA Nonprofit Kft. pályázatot hirdet új egyéni vagy mikro-vállalkozás indítását tervező, vállalkozói szemlélettel rendelkező fiatalok felkészítése és támogatása saját vállalkozásuk indítására. A projekt maximális elszámolható összköltsége 2.400.000 Ft.

Nem mezőgazdasági tevékenységekre irányuló pályázat felfüggesztése

2017. július 11.

Az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból társfinanszírozott VP6-6.4.1–16 Nem mezőgazdasági tevékenységek beindítására és fejlesztésére irányuló beruházások támogatása című felhívás vonatkozásában, a kötelezettségvállalási keret kimerülésére tekintettel, a Felhívás 4.3. pontjában foglaltak és a 272/2014. (XI.5.) Korm. rendelet 53. § (1) és (1a) bekezdése alapján az Irányító Hatóság a támogatási kérelmek benyújtásának lehetőségét 2017. július 13. napján 00 órától felfüggeszti.

Legfrissebb pályázati hírek, információk

2017. június 15.

A Széchenyi 2020 programban megjelent pályázati felhívásokhoz rendszeresen tesznek közzé változásokat, kiegészítéseket, módosításokat. Ezek közül válogattuk ki cikkünkben a héten megjelent legfontosabb híreket.

Termékfejlesztés az exit-interjú segítségével

2017. március 14.

A boldog ügyfél a legjobb reklám! De mi történik, ha nem boldog sem a vevő, sem a cég? A folyamat gyakran visszafordítható, de az is előfordul, hogy mindkét félnek jobb az elválás. Ilyenkor érdemes egy exit-interjú keretében meghallgatni egykori ügyfelünket, ezzel segítve a szolgáltatás-, illetve termékfejlesztést! – tanácsolja a Vállalkozók Fóruma.

Partnertalálkozó a minőségfejlesztő munkáért

2017. február 16.

A 2015 szeptemberében induló minőségbiztosítási projekt a napokban rendezte meg negyedik partnertalálkozóját. A programon a HKIK munkatársai is részt vettek, beszámoltak a magyar tanulószerződéses rendszer véleményezése kapcsán tett felméréseikről, és javaslatokat tettek a szakképzési rendszer további fejlesztésére.

A februártól benyújtható energetikai korszerűsítési pályázat bemutatása

2016. december 28.

Várhatóan február elejétől lesz benyújtható az energetikai beruházásokat támogató pályázat: GINOP – 4.1.1 – 8.4.4 - 16 - Megújuló energia használatával megvalósuló épületenergetikai fejlesztések támogatása kombinált hiteltermékkel. A továbbiakban ennek jelenleg ismert részleteit foglaljuk össze.

Friss pályázatok! - 10 új támogatási program nyílt meg

2016. december 13.
A PLATT 2003 Kft. és a HKIK közös standja a 2015. évi pályaválasztási kiállításon
A PLATT 2003 Kft. és a HKIK közös standja a 2015. évi pályaválasztási kiállításon

A Nemzetgazdasági Minisztérium december 7-i bejelentése szerint 10 új hitellel kombinált támogatási program nyílik meg a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program keretében.

Pályázzon együtt az OTP Business-szel

2016. november 15.

Október végén a Hungaro-Projekt elindította az OTP Business-szel és az OTP Agrárral közösen új szolgáltatását, a Pályázzunk Együtt Programot (PEP). A projekt célja, hogy egy internetes felület, a www.palyazzunkegyutt.hu segítségével megkönnyítse a hazai kis- és középvállalkozásoknak az európai uniós pályázatokon való részvételét.

Pályázati tájékoztató – A GINOP aktualitásai

2016. október 7.

A Széchenyi 2020 program keretében folyamatosan jelennek meg a különböző pályázati lehetőségek, köztük természetesen vállalkozások számára elérhető programok is. Ezzel kapcsolatban 2016. október 20-án a HKIK és a Széchenyi Programiroda közös tájékoztatót szervez.

A szakképzés minőségbiztosításán dolgozunk

2016. szeptember 23.

Az NQCA rövidítéssel fémjelzett, nemzetközi projekt megvalósításán egy nyolc partnerből álló konzorcium tevékenykedik. Magyarországot a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara képviseli a programban. A 26 hónapos megvalósítási időszak első éve lezárult, ennek kapcsán szeretnénk beszámolni az eredményekről.

Megjelentek a Szlovák-Magyar határmenti pályázatok

2016. augusztus 24.
A Korrekt Partner védjegy 2016. évi díjazottjai és az átadó
A Korrekt Partner védjegy 2016. évi díjazottjai és az átadó

2016 júliusának végén megjelentek az Interreg V-A Szlovákia-Magyarország Együttműködési Program első felhívásai. Első körben többek között

  • a határtérség turisztikai vonzerejének fokozása,
  • a határátkelőhelyek sűrűségének növelése,
  • a határon átnyúló közösségi közlekedési szolgáltatások javítása,
  • határon átnyúló intézményközi együttműködések szintjének javítása és szélesítése, valamint
  • a határon átnyúló logisztikai szolgáltatások javítása

témakörökben kerültek pályázatok kiírásra. Ezek közül szeretnénk most néhány lehetőséget figyelmükbe ajánlani, de elsőként összefoglaljuk az általánosan érvényes tudnivalókat.

Mától lehet pályázni családi házak energetikai felújítására!

2016. augusztus 15.
Szabó Zsolt, fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint kiemelt közszolgáltatásokért felelős államtitkár
Szabó Zsolt, fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint kiemelt közszolgáltatásokért felelős államtitkár

Az „Otthon Melege Program” „Családi házak energia-megtakarítást eredményező korszerűsítésének, felújításának támogatása” alprogramjában 2016. augusztus 15-én reggel 08:00 órától pályázatot benyújtani kizárólag a hivatalos internetes oldalon (http://nfsi.hu/csaladihaz/) keresztül lehetséges, ügyfélkapus regisztrációval rendelkező magánszemélyek részére.

Új pályázat jelent meg a borászok számára a Vidékfejlesztési Programban

2016. július 14.

A Széchenyi 2020 program keretében a július 12-én megjelent a "Borászat termékfejlesztésének és erőforrás-hatékonyságának támogatása" című (VP3-4.2.2-16 kódszámú) felhívás. A támogatási kérelmek benyújtására 2016. szeptember 12-től lesz lehetőség. A program célja: a mezőgazdasági/borászati termékek értéknövelését és a piacra jutást elősegítő, technológiai fejlesztést célzó beruházások, valamint a mezőgazdasági/borászati termékek értéknövelésével összefüggő, környezeti erőforrás-hatékonyságot célzó fejlesztések támogatása.

Legfrissebb hírek a GINOP és lakossági pályázatokról

2016. június 30.

Napról napra, hétről hétre jelennek meg újabb és újabb információk a vállalkozások és a lakosság számára elérhető pályázatokról, azok megjelenéséről, felfüggesztéséről, a kiírási tervek módosulásáról. Cikkünkben a legfrissebb és legfontosabb hírekből szemezgetünk néhányat.

Egri Top program: Javul a foglalkoztatás és a közlekedés

2016. június 29.

A Területi Operatív Program (TOP) három fejlesztési céljának támogatási szerződését írta alá a napokban Habis László polgármester. Az első három projekt támogatási összege együttesen 1 milliárd 350 millió Ft. Eger számára a TOP-ban rendelkezésére álló 11 milliárd Ft-os fejlesztési keret felhasználásának első három elemével javítjuk a munkába járás körülményeit és lehetőségeit, kezelünk egy jelentős belvárosi csapadékvíz-problémát és fogalakoztatási együttműködést valósítunk meg.

Munkahelyteremtő program akár eszközbeszerzéssel is

2017. július 31.

Augusztus elsejétől 10 milliárd forint összegű nyílt pályázatot hirdet a mikro-, kis- és középvállalkozások munkahelyteremtő beruházásainak támogatására a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) - mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter az MTI-nek. A központi program segítségével a kkv-k többek között új eszközöket, gépeket szerezhetnek be, a támogatási összeget ingatlanvásárlásra vagy bérleti díjakra is fordíthatják.

Új pályázatok 8000 vállalkozás számára

2017. június 29.

Június 30-tól adhatók be a kérelmek a fiatalok és az álláskeresők vállalkozóvá válását támogató európai uniós pályázatokra. A vallalkozokforuma.hu összesítése szerint a 24 milliárd forintnyi forrás több mint 8000 egyéni és mikrovállalkozást indíthat útjára tőketámogatással, valamint ismeret- és készségfejlesztéssel.

Előadássorozat a beruházási lehetőségekről

2017. március 20.

A Heves Megyei Europe Direct Tájékoztató Központ szervezésében, a Heves Megyei Önkormányzat egy három helyszínen Egerben, Gyöngyösön és Hevesen megvalósuló rendezvénysorozat keretében mutatja be az Európai Unió a gazdasági növekedés fellendítésére és a munkahelyteremtésre vonatkozó intézkedéseit Heves megyében. Az első rendezvényre március 21-én lesz, Egerben. 

Felfüggesztik az eszközbeszerzési pályázatot!

2017. február 28.

Szeretnénk felhívni figyelmüket, hogy az Irányító Hatóság 2017. 03.01. (szerda) 00:00 órás határidővel  - a nagy számú támogatási kérelmek beérkezése miatt -  felfüggeszti az alábbi felhívást: „Mikro-, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítése” (GINOP - 1.2.1-16).

Kiemelt pályázat! Falusi turizmus, vendéglátás fejlesztése

2017. január 19.

Magyarország Kormányának felhívása a vidéki térségekben a mezőgazdasági vállalkozások induló vagy már működő NEM mezőgazdasági tevékenységeinek továbbfejlesztésével a gazdasági több lábon állás erősítését célozza. A támogatás segítségével a vidéki térségekben a mezőgazdasági vállalkozások jövedelmezőségének stabilizálása mezőgazdaságon kívüli vállalkozási tevékenységek indításának ösztönzésére irányul.

Díjazták a Learn Virtual Europe Kft-t

2016. december 14.
Tóth Viktória, ügyvezető, Learn Virtual Europe Kft. (balról a második)
Tóth Viktória, ügyvezető, Learn Virtual Europe Kft. (balról a második)

Nemrég zárult a Global Entrepreneurship Week (GEW) nemzetközi mozgalom keretében megrendezésre került Fiatal Vállalkozók Hete. Az érdeklődők idén Budapesten és számos vidéki helyszínen több mint száz előadáson vehettek részt ingyenesen. Az eseménysorozatot az ország legrangosabb fiatal vállalkozói kitüntetése, a nyolcadik Országos Fiatal Vállalkozói Díj ünnepélyes átadása koronázta meg.

Legfrissebb információk a Széchenyi 2020 programról

2016. november 15.

A pályázatok piaca egy rendkívül dinamikusan és folyamatosan változó piac, egy olyan világ, mely rendszeres odafigyelést és az ismeretek állandó frissítését igényli. Jelen cikkünkben igyekszünk összefoglalni a pályázatok kapcsán a legfrissebb, aktuális híreket, információkat, 2016 november elején megjelent módosításokat.

Erasmus+ pályázatíró szemináriumok

2016. október 20.

Október végétől indulnak a Tempus Közalapítvány Erasmus+ pályázatíró szemináriumai, melyek a 2017-es mobilitási és stratégiai partnerségi pályázatok elkészítésében nyújtanak praktikus segítséget a leendő pályázóknak.

Társadalmi egyeztetésen a Felhőalapú vállalati szolgáltatásokat, IKT megoldásokat támogató pályázat

2016. október 7.
Angeli László, ügyvezető, MátraComp Kft.
Angeli László, ügyvezető, MátraComp Kft.

Az elmúlt héten jelent meg társadalmi egyeztetésre a GINOP-3.2.4-16 - Felhőalapú (IaaS, PaaS, SaaS) vállalati szolgáltatások, IKT megoldások fejlesztésének és piaci bevezetésének támogatása című pályázati konstrukció.

A legfrissebb, már megjelent és a közeljövőben várható vállalkozói pályázatok

2016. szeptember 20.

Ismét lehet pályázni telephelyfejlesztésre (GINOP-1.2.3-16)! Emellett elérhető lesz az inkubációs tevékenységet támogató felhívás (GINOP-1.1.1-16), valamint az Élelmiszeripari komplex beruházások támogatása kombinált hiteltermékkel (GINOP-1.2.6-16). Kutatás-fejlesztés témakörben a korábbi K+F+I pályázat folytatásaként, kombinált termékek formájában - vagyis hitellel kiegészített konstrukcióban - továbbra is kaphatunk majd forrást innovációs projektjeinkre. Jönnek az informatikai pályázatok is, valamint épületenergetikai fejlesztéseket támogató felhívás.

Ősszel újra megnyílnak a népszerű gazdaságfejlesztési pályázati kiírások

2016. augusztus 24.

Az ősszel várható változtatások három területen is érinteni fogják a gazdaságfejlesztési pályázatokat: Újra megnyitásra kerülnek a felfüggesztett kapacitásbővítési és kutatás-fejlesztési pályázatok. Új pályázatok jelennek meg az informatikai és az energetikai fejlesztések támogatására. Új pályázati lehetőségekkel jelentősen kibővül a hitellel kombinált vissza nem térítendő támogatások köre. Ezekkel a változásokkal újra teljessé válnak a mikro-, a kis- és a középvállalkozások pályázati lehetőségei, szinte az ország teljes területén.

Lezárult a HKIK 2015. évi Mobilitás pályázata

2016. július 27.

Az Erasmus+ programban szakképzési szakértők és oktatók számára megvalósított, „Európán átívelő tanulmányutak a Magyar szakképzés erősítése érdekében / Study Tours across Europe for strengthening VET in Hungary” című, 2015-1-HU01-KA102-013382 szerződésszámú pályázatunk záróbeszámolója 2016. július 29-én kerül benyújtásra a Közreműködő Szervezet, a Tempus Közalapítvány felé.

EU-s támogatásra pályázna, de nincs meg az önerő? A bank segíthet!

2016. július 4.

Az európai uniós pályázatok szinte minden hazai mikro-, kis- és középvállalkozás számára nagyszerű lehetőségeket biztosítanak bővítésre, fejlesztésre, eszközbeszerzésre, vagy éppen gépvásárlásra. Sok vállalkozót azonban elriaszt a pályázástól a támogatás igénybevételéhez szükséges önerő előteremtése, vagy akár a projekt elindításához nélkülözhetetlen likviditás biztosítása.

Megtévesztő a „Megbízható Cég” tanúsítvány: 7 milliós bírság

2016. június 29.

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) megállapította, hogy az Ügyfél Vélemény Vizsgálati Központ Kft. tisztességtelen kereskedelmi és üzleti gyakorlatot folytat a „Megbízható Cég” megjelölés használatakor, valamint e tanúsítvány népszerűsítésével, mert e minősítést csupán internetes keresések alapján adja, így megalapozatlanul állítja az általa megvizsgált cégekről, hogy azok megbízhatók. A jogsértésért 7.000.000 forint bírságot szabott ki a GVH.

Aktuális pályázatokról hallhattunk

2016. június 15.

A GINOP aktuális nyitott és idén még várható pályázati lehetőségeiről szervezett tájékoztató rendezvényt a HKIK 2016. június 14-én délelőtt. A program apropóját a hamarosan megnyíló GINOP-5.2.4-16 Gyakornoki program pályakezdők támogatására című pályázat adta, de minden, jelenleg elérhető lehetőségről információkat kaptak a résztvevők.