Üdvözöljük a

HKIK

honlapján!

-

Kamarai rendezvények

<< 2018 Január >>
KeSzeCsüSzoVa
1234567
891011121314
151617
18
192021
22232425262728
293031    

Január 1-től csak 10 évesnél fiatalabb autóval lehet taxizni

2017. december 28.

2017. december 31-én jár le az a 2015-ös kormányrendeletben meghatározott türelmi időszak, mely meghatározza, hogy csak  10 évesnél fiatalabb autóval lehet taxizni. A rendelet pontosan meghatározza még a gépjármű utasbiztonsági felszereléseit is.

Heves megyei Top 50: egyre erősödő feldolgozóipar

2017. november 29.

Tízedik alkalommal jelent meg a megye gazdasági teljesítményét elemző és a megye nagyvállalkozásait bemutató TOP 50 kiadvány. A november 28-án tartott megjelenés alkalmából rendezett ünnepségen Dr. Bánhidy Péter a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, Dr. Liptai Kálmán az Eszterházy Károly Egyetem rektora, Dr. Olasz András a NAV Heves Megyei Adó- és Vámigazgatóságának folyószámla kezelési és végrehajtási igazgatóhelyettese és Kühne Gábor a Heves Megyei Hírlap főszerkesztője tartott előadást.

100 millió, 15 év, 250.000 Széchenyi Kártya

2017. szeptember 8.

Ünnepélyes keretek között adták át a 250 ezredik Széchenyi Kártyát és az első 100 milliós Széchenyi Kártya igénylésért járó emlékkártyát a KAVOSZ Zrt. és a Program fennállásának 15. jubileumi évében szeptember 7-én Budapesten.

Nobel-díjas előadó Egerben az üzleti élet legnagyobb éves konferenciáján

2017. augusztus 16.
Csontos Sándor
Csontos Sándor

A Nobel-díjas közgazdász Thomas J. Sargent, a regionális vállalkozások elméletének egyik úttörőjének és Matolcsy György jegybankelnök nyitóelőadásával kezdődik a Magyar Közgazdasági Társaság 55. Közgazdász Vándorgyűlése, melyet szeptember 7. és 9. között rendeznek Egerben.

Jelzőlámpás lesz a Sas-Kertész-Kistályai utak kereszteződése

2017. július 28.

Július 26-án a HKIK székházában mutatták be a Sas út – Kertész út – Kistályai út kereszteződés átalakítására vonatkozó terveket elsősorban az érintett vállalkozások számára. Elhangzott, talán már jövő tavaszra elkészülhet a problémás kereszteződés fejlesztése, mely jelzőlámával, kerékpárúttal, járdaszigettel és kedvezőbb kanyarívekkel gyarapodik.

Bentonit a gyógyhatású ásvány

2017. április 21.

Az AXIS Bentonit Ásványianyag Feldolgozó, Forgalmazó és Szolgáltató Kft. Pétervásárán a bentonit nevű ásvány bányászatával, feldolgozásával és az ebből készült termékek forgalmazásával foglalkozik. Fő termékük a macskaalom, melynek alapanyagát Mátraszele környéki bányájukból termelik ki. 

Finanszírozási lehetőségek, források az építőiparban tájékoztató

2017. április 4.
Máté Miklós TSZSZ vezetője
Máté Miklós TSZSZ vezetője

A HKIK tájékoztató fórumot szervez áprlis 11-én Egerben, Finanszírozási lehetőségek, források az építőiparban címmel. A részvételt az építőipari tervező- és kivitelező vállalkozások képviselőinek ajánljuk, akik megismerhetik az aktuális- és a közeljövőben elérhető finanszírozási lehetőségeket a saját vállalkozásuk fejlesztésével kapcsolatban, s kivitelezőként az egyes építési projekteknél.

A BizLounge fókuszában az informatikai biztonság

2017. március 21.

Szerdán ismét könnyed beszélgetésre csábít az új üzleti klub Egerben. A FIVOSZ szervezésében megvalósuló BizLounge est egy pódiumbeszélgetés és kötetlen networking egyben, melyhez bárki csatlakozhat. A klub havonta tart pódiumbeszélgetéseket, melynek március 22-ei vendége Papp Péter, fiatal vállalkozó, piacvezető informatikai biztonsági cég tulajdonosa és elnöke.

RUAG: Repülőgép-alkatrészeket gyártanak Egerben

2017. március 2.

Március 1-jén ünnepélyes keretek között avatták fel a svájci RUAG Aerostructures egri gyáregységét. A közel kétmilliárd forintos beruházással 180 új munkahely jön létre a megyeszékhelyen.

A szerdai BizLounge vendége Kücsön Gyula

2017. február 14.
Kücsön Gyula
Kücsön Gyula

December végén egy új üzleti klub alakult Egerben a Fiatal Vállalkozók Országos Szövetségének szervezésében. A BizLounge est egy pódiumbeszélgetés és kötetlen networking.  A klub havonta tart pódiumbeszélgetéseket, melynek február 15-ei vendége Kücsön Gyula Sarud megmentője, az Élményfalu program ötletgazdája.

Közel 500 tárgyalás az Észak-magyarországi Beszállítói Fórumon

2016. november 21.

A HKIK újabb beszállítói fórumot szervezett 2016. november 17-én, melyhez Heves megye 9 meghatározó vállalkozása és egy 13 tagú klaszter csatlakozott, így több, mint 20 cég beszerzőivel vehették fel a kapcsolatot a beszállítók. A beszállítói programon a járműipar mellett a feldolgozóipar és a turizmus képviselői is megjelennek majd. 

Dr. Holló István az MKIK Ellenőrző Bizottságának az elnöke

2016. november 7.

A  Magyar Kereskedelmi és Iparkamara 2016. november 4-én tartotta Ellenőrző Bizottságának alakuló ülését, ahol Dr. Holló Istvánt, a HKIK delegáltját választották meg az Ellenőrző Bizottság elnökének. 

Paktum a megye foglalkoztatásának javításáért

2016. október 12.

Első sorban a harminc év alatti munkakeresőknek nyújt segítséget és a foglalkoztatás színvonalának növelését szolgálja az október 10-én aláírásra került egri Foglalkoztatási Paktum. Uniós forrás felhasználásával segítik a munkába állást, 2021-ig több száz embernek segítene a pályázó konzorcium, mely élén Eger Önkormányzata áll. Az Egri Városházán látta el kézjegyével a paktumot a 22 együttműködő fél, köztük a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara is.

Nyári klímakarbantartás

2016. július 11.

Munkahelyünkön, otthonunkban, céges/magán autóinkban nyáron a hőség elviselése érdekében egyre gyakrabban kapcsoljuk be a klímát. De nem szabad megfeledkezni ezen berendezések folyamatos karbantartásáról, tisztántartásáról sem, mert nem csak a berendezések élettartalmát, hatékonyságát, megbízhatóságát, bizonyos gyártók esetében a garanciát is kockáztathatjuk, de saját és munkatársaink/munkavállalóink egészségére is káros lehet egy elhanyagolt légkondicionáló használata.

Mérnököket toborzunk: Eger a munkahelyek városa

2016. április 28.

A Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara céglátogatásokat és munkaerő-piaci börzét szervezett Egerben április 28-án több mint 100 Debreceni Egyetemi hallgatónak. A fiatalok megismerkedhettek Egerrel, betekinhettek jövőbeli munkahelyükre és leadhatták önéletrajzukat is. 

December 31-ig válthat adónemet

2017. december 22.

December 31-én három – a vállalkozásoknak jelentős adómegtakarítást eredményező – választási határidő jár le. Az év utolsó napjáig választható a kisadózók tételes adója (kata) és a kisvállalati adó (kiva), – ha már január elsejétől ezen igen kedvező adózási módok egyike szerint kíván adózni a vállalkozó – illetve az alanyi mentesség az áfában.

Megújul a választottbíróság

2017. október 11.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) mellett működő Választottbíróság megújulásának szervezeti és jogi elemeit bemutató szakmai konferenciát rendezett október 10-én Budapesten.

Már 100 millió Ft igényelhető Agrár Széchenyi Kártyán

2017. augusztus 22.

Az Agrár Széchenyi Kártya keretében a maximális hitelösszeg duplájára emelése mellett idén a kedvezőtlen időjárás  miatt kárt szenvedett gazdák ismét kamat- és költségmentes hitelt kaphatnak.

Szennyvíz gerincvezeték cserét az új ZF beruházás alatt

2017. augusztus 11.
Sasvári Szilárd
Sasvári Szilárd

Javában zajlik a ZF Hungária Kft csaknem 800 új egri munkahelyet teremtő beruházásának előkészítése Eger déli iparterületén. A sajtónyilvános alapkőletétel júliusban megtörtént, ám már jóval ezt megelőzően elindult a munka, hiszen Eger Önkormányzata vállalta, hogy megteremti a nagyvállalati fejlesztés infrastrukturális feltételeit. . A Heves Megyei Vízmű Zrt. a legmodernebb technológiát és alapanyagokat alkalmazta a szennyvíz gerincvezeték cseréjénél.

Elkezdődhet az építkezés: ZF alapkőletétel

2017. július 10.
Őszi Csilla
Őszi Csilla

Pénteken délben ünnepélyes keretet között helyezték el a ZF Hungária Kft. új gyártócsarnokának alapkövét kormányzati vezetők, megyei és városi tisztségviselők részvételével. Az egri déli iparterületen elhelyezkedő 40 ezer négyzetméter alapterületű üzem jövő júliusra készül el, 770 embernek ad majd munkát. 

Felavatták a gyöngyöshalászi Apollo gumiabroncs-gyárat

2017. április 7.

Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke, Onkar S Kanwar, az Apollo elnöke és közel ezer vendég részvételével ünnepélyes keretek között avatták fel péntek délelőtt a gyöngyöshalászi Apollo Tyres gumiabroncs-gyárat. A közel 147 milliárd Ft-os beruházáshoz a magyar állam 16 milliárd Ft-tal járult hozzá, így közel 72 hektáron épülhetett fel a világ legkorszerűbb gumiabroncs-gyára, mely közel 1000 embernek ad majd munkát.

A ZF ismét Egert választotta

2017. március 24.

A ZF Hungária Kft. új beruházása, fejlesztése eredményeképpen a cég egri gyárának tevékenysége személygépjárművekbe gyártott nyolcsebességes automata sebességváltók előállításával bővül, a beruházással minimum 770 új munkahelyet hoznak létre - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten a ZF Hungária Kft. új egri beruházásáról tartott sajtótájékoztatón. A beruházás részleteit Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, Bernd Stockmann, a ZF AG Személygépjármű hajtástechnika divízió ügyvezető-alelnöke, Nyitrai Zsolt országgyűlési képviselő és Habis László, Eger polgármestere ismertette.

Gyöngyösi bérlakások akár munkavállalók részére is

2017. március 16.

Gyöngyös Város Polgármesteri Hivatala zártkörű pályázatot hirdet érvényes lakásigényléssel, valamint bérleti jogviszonnyal rendelkezők számára az Önkormányzat tulajdonában lévő bérlakások megújítására. Havonta szabadulnak fel lakások, így ha valaki szeretne lakáshoz jutni, annak érdemes előre regisztrálni.

Ülésezett az Európai Kereskedelmi és Iparkamarák Szövetsége

2017. február 20.
Parragh László, Varga Mihály
Parragh László, Varga Mihály

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) meghívására 2017. február 16-án Budapesten ülésezett az Európai Kereskedelmi és Iparkamarák Szövetségének (Eurochambres) elnöksége.

Gyöngyös Város Gazdaságáért

2016. december 28.

A „Gyöngyös Város Gazdaságáért – 2016” védjegy átadására december 16-án a hagyományosan a karácsonyi ünnepség keretében kerül sor. Idén három vállalkozás vehette át az elismerést Hiesz György polgármester úrtól és Benedek Zsolt ipari alelnöktől.

Megújult a Hossó ÁBC

2016. november 18.

A Hossó ABC ugyanúgy része Egernek, mint a vár, a korház, vagy a Dobó szobor. Sokan tudják, hogy a Katona téren a piacon kívül a Hossó ÁBC-be is érdemes betérni. Ám a vásárlók megtartásáért és az újak betérésért folyamatosan tenni kell. Megújult belső tér, megbízhatóság, frissesség, barátságos kiszolgálás, ez a Hossó család titka. 

Észak-magyarországi Beszállítói Fórum

2016. október 24.

A HKIK Észak-magyarországi Beszállítói Fórumot szervez, melyre ezúton tisztelettel meghívjuk Önöket!

Időpont: 2016. november 17. (csütörtök) 9:00 – 14:00 óra

Helyszín: Agria TISZK konferenciaterme (Eger, Bartók tér 4.)

 

Elkezdődtek a gyárlátogatások

2016. október 12.

A héten elkezdődtek a Vállalkozói napok gyárlátogatásai. Tíz napon keresztül közel 30 Heves megyei vállalkozás nyitja ki kapuit a lakosság előtt, és enged betekintést mindennapi életébe. A csoportos idegenvezetésre főleg az iskolásokat várják.

48 millióért vásárolt Berva út

2016. április 29.
Fülöp Gábor HKIK főtitkár, Dr. Juhász Attila Simon polgármester, Bajzát Ferenc alpolgármester
Fülöp Gábor HKIK főtitkár, Dr. Juhász Attila Simon polgármester, Bajzát Ferenc alpolgármester

Felsőtárkány Község Polgármesteri Hivatala konzultációra hívta csütörtökön a Bervai iparterület fejlesztésével kapcsolatosan a területen működő vállalkozásokat. A programon a Berva-völgyi terület közel 360 millió Ft-os TOP (Területi- és Településfejlesztési Operatív Program) fejlesztési lehetőségeiről, és az önkormányzat 48 millió Ft-os ingatlanvásárlásáról volt szó. A rendezvényen Fülöp Gábor a HKIK főtitkára is részt vett.

Heves sikeréhez munkára és partnerségre van szükség

2016. április 19.
Dr. Bánhidy Péter, Szabó Zsolt, Sveiczer Sándor
Dr. Bánhidy Péter, Szabó Zsolt, Sveiczer Sándor

A Hevesi járásra nem elmaradott térségként, hanem kiaknázatlan lehetőségként kell tekinteni – hangsúlyozta Szabó Zsolt államtitkár a pénteki Hevesen megrendezett gazdasági fórumon. A résztvevők egyetértettek abban a térség számára a legfontosabb a munkahelyteremtés, infrastruktúrafejlesztés és a fiatalok helyben tartása.