Üdvözöljük a

Elkezdődhet az építkezés: ZF alapkőletétel | HKIK

honlapján!

-

Kamarai rendezvények

<< 2018 Január >>
KeSzeCsüSzoVa
1234567
891011121314
151617
18
192021
22232425262728
293031    

Elkezdődhet az építkezés: ZF alapkőletétel

Szerző: Nagy Kata | 2017. július 10.

Pénteken délben ünnepélyes keretet között helyezték el a ZF Hungária Kft. új gyártócsarnokának alapkövét kormányzati vezetők, megyei és városi tisztségviselők részvételével. Az egri déli iparterületen elhelyezkedő 40 ezer négyzetméter alapterületű üzem jövő júliusra készül el, 770 embernek ad majd munkát. 

Egy új, nyolcszáz főt foglalkoztató üzem erősíti másfél év múlva Eger iparát: a ZF Hungária Kft. második telephelyén, amelyet a jelenlegi mellett alakítanak ki, ZF 8HP típusú automata sebességváltók készülnek majd. Az új üzletágban mérnököknek, logisztikusoknak, pénzügyi szakembereknek éppúgy munkalehetőségek nyílnak, mint szerelőknek. Ez utóbbi munkakör nem igényel előzetes képzettséget, a szakmai fogásokat a vállalat szakemberei tanítják majd be, tehát sokak számára elérhető munkalehetőség lesz a városban és a régióban. A 31 milliárd forintos beruházáshoz, tekintettel annak volumenére és a teremtett munkahelyek nagy számára, a magyar kormány 6,7 milliárd forint összegű, vissza nem térítendő támogatást nyújt.


Az új sebességváltó üzem alapkövét július 7-én, pénteken délben tették le Egerben. Az ünnepi eseményen Őszi Csilla, a vállalat ügyvezető igazgatója hangsúlyozta: egy év alatt elkészül a 40 ezer négyzetméter alapterületű új csarnok. A létesítmény felépítése és a hozzá kapcsolódó gépbeszerzés a ZF Hungária Kft. bő két évtizedes történetének legnagyobb fejlesztése.


A ZFH másik ügyvezető igazgatója, Markus Schleier úgy értékelte, hogy a most elindított bővítés a gyár történetének első 20 éve után a következő 20 évét is megalapozza, hiszen világszínvonalú, innovatív termékkel egészül ki a jelenlegi, különféle kategóriájú haszonjármű sebességváltókból álló termékpaletta.
Ralph Bast, a német ZF AG konszern személygépjármű automata sebességváltó üzletágának vezetője elmondta: a beruházás eredményeként egy évente 290 ezer sebességváltó gyártását lehetővé tevő üzem jön létre, melynek termékei a ma elérhető legkorszerűbb technológiát képviselik. Eger elsősorban a sebességváltó-gyártás terén szerzett tapasztalatával, magasan képzett szakembereivel és kiváló infrastruktúrájával nyerte el a cégcsoporton belüli lehetőséget a projekt megvalósítására.


Habis László, Eger polgármestere beszédében kiemelte: a megyeszékhely vállalta és folyamatosan segíti az ilyen, nagy jelentőségű, jövőt építő beruházások előkészítését, megvalósítását. Meggyőződése szerint ez a nagyléptékű fejlesztés gazdasági és társadalmi értelemben is meghatározó eredményeket hoz majd Eger és a térség számára.


Az új munkatársak felvétele már megkezdődött: az első körben mérnököket és olyan szakembereket vesz fel a ZFH, akik különféle részterületekért felelős szervezőként, irányítóként az új üzem kulcsemberei lesznek. Az ő képzésük rövidesen megkezdődik a ZF Németországban található, saarbrückeni gyárában, ahol jelenleg is gyártják a 8HP sebességváltókat.


A szerelői állások megnyitása 2018 elején várható, akkor viszonylag rövid idő alatt száznál több új munkahelyre várják majd a jelentkezőket. A ZF Hungária nemcsak arról ismert, hogy jó munkakörülményeket és versenyképes fizetést biztosít, de arról is, hogy számos béren kívüli juttatással, többek között melegkonyhai étkezés biztosításával, ingyenes sportolási lehetőségek nyújtásával, sokféle elemet tartalmazó cafetéria-rendszerrel egészíti ki dolgozói jövedelmét.


A vállalatnál büszkék az eddig eltelt 20 év alatt kialakított vállalati kultúrára, a felhalmozott munkatapasztalatra és a jó szervezettségre – többek között ezeknek a tényezőknek is köszönhető, hogy 2017 első hat hónapjában egyetlen vevői reklamáció sem érkezett az Egerben gyártott ZF sebességváltókra.

 

 

 

 

Mint arról már március 24-én beszámoltunk a  ZF Hungária Kft. új beruházása, fejlesztése eredményeképpen a cég egri gyárának tevékenysége személygépjárművekbe gyártott nyolcsebességes automata sebességváltók előállításával bővül, a beruházással minimum 770 új munkahelyet hoznak létre.  A 100 éves hagyománnyal rendelkező, és a világpiacon vezető szerepet játszó autóipari cég 31 milliárd forintos beruházást hajt végre Egerben, a beruházáshoz annak nagyságára és a teremtett munkahelyek nagy számára tekintettel a magyar kormány 6,7 milliárd forint összegű, vissza nem térítendő készpénztámogatást nyújt.

 

Korábbi hír: IDE KATTINTVA