Üdvözöljük a

HKIK

honlapján!

-

Kamarai rendezvények

<< 2018 Január >>
KeSzeCsüSzoVa
1234567
891011121314
151617
18
192021
22232425262728
293031    

Májustól jönnek a szigorú adatvédelmi előírások

2018. január 4.

Négy hónap múlva hatályba lép az Európai Unió új adatvédelmi rendelete, a GDPR  (General Data Protection Regulation – GDPR, 2016/679/EU). A vállalkozásoknak fel kell készülniük mind az elektronikusan tárolt, mind pedig a papíralapú adatok átlátható kezelésére, megfelelő tárolására és igazolniuk kell, hogy ezek birtoklására, kezelésére megfelelő jogalapon kerül sor.

Intézze hivatalos ügyeit online!

2017. szeptember 6.

Tudja már Ön, hogy melyik telefonszámon lehet a hét minden napján, 24 órában tájékoztatást kapni közigazgatási ügyekben? Ha jobban szereti ügyeit utazás, sorban állás és várakozás nélkül intézni, akkor érdemes megnéznie a Modern Vállalkozások Programja hasznos videóját. 

Megszűnnek a Roaming díjak

2017. június 21.

Az Európai Unió  megváltozott roaming szabályozásra tekintettel a mobilelőfizetők 2017. június 15-től kezdődően alapesetben a belföldivel azonos árakon és azonos feltételekkel vehetik igénybe roaming mobilszolgáltatásokat (hang, adat, SMS, MMS) az Európai Unión és az 1-es roaming díjzóna egyéb országain belüli utazásaik során.

Rekordszámú vállalkozást sikerült bevonni a Modern Vállalkozások Programjába

2017. május 24.

Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke május 23-án budapesti sajtótájékoztatón ismertette a Modern Vállalkozások Programjának eredményeit, melyek, mint mondta, önmagukért beszélnek, hiszen közel 10 000 vidéki kkv csatlakozott a digitalizációs programhoz.

Versenyképességünk szempontjából nélkülözhetetlenek az IT eszközök

2017. március 29.
Angeli László MátraComp Kft.
Angeli László MátraComp Kft.

Pétervására adott otthont a Modern Vállalkozások Programja – Vállalkozz digitálisan rendezvénysorozat hatodik Heves megyei állomásának március 28-án. A rendezvény  fókuszában a felhő alapú irodai megoldások és  az online marketing eszközei álltak.    

Megnyílt az IKT pályázat

2017. március 8.

A kis- és középvállalkozások digitalizációját elősegítő három pályázatra március 8-tól lehet beadni a támogatási kérelmeket - hívta fel a figyelmet kedden a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) infokommunikációért és fogyasztóvédelemért felelős államtitkára.

Idén 10%-kal növekedhet az online vásárlások volumen

2017. január 16.
Nagy Antal Shopzeus Kft.
Nagy Antal Shopzeus Kft.

Magyarországon az online költések volumene 10 százalékkal nő 2017-ben, a külföldi webshopokból pedig várhatóan 19 százalékkal emelkedik a rendelések értéke az Ipsos előrejelzése szerint.

Vállalkozz digitálisan Hevesen: Fókuszban a webmarketing és a digitális iroda

2016. november 28.

Van egy weboldalad, de kevesen látogatják? Szeretnél több vásárlót elérni webáruházaddal? Egyszerű irodai programot keresel? Vagy csak kíváncsi vagy a legújabb informatikai megoldásokra? Gyere el hevesi rendezvényünkre, és tájékozódj személyesen. Modern Vállalkozások Programja – Vállalkozz digitálisan címmel a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara információs napot rendez december 8-án Hevesen. A résztvevők megismerkedhetnek olyan egyszerű és olcsó informatika megoldásokkal, melyek alkalmazása gazdaságosabbá és egyszerűbbé teheti munkavégzésüket.

Felkészülés az EU új általános adatvédelmi rendeletére

2016. november 2.

Az Egyesült Királyság adatvédelmi hivatala (ICO) közzétett egy útmutatót, amely 12 lépésben segít felkészülni a 2018-ban hatályba lépő új adatvédelmi rendeletre. A listával könnyebb átlátni a jelenlegi törvény és az új rendelet közötti különbségeket. Az elkövetkezendő néhány hónapban az ICO további új útmutatókat és egyéb segédanyagokat állít majd elő, hogy segítse a felkészülést. A magyar Infotv. kapcsán más alapokból kell majd kiindulni, ezért mások lesznek a prioritások is, de listára így is érdemes figyelmet fordítani. 

Egy modern vállalkozás működésének az alapja az IT

2016. október 20.
Kuna Péter Microsoft Magyarország Kft..
Kuna Péter Microsoft Magyarország Kft..

A Grassalkovich-kastély díszterme adott otthont október 18-án a Modern Vállalkozások Programja - Vállalkozz digitálisan! projekt hatvani információs napjának. A résztvevők megismerhették azon informatikai megoldásokat, amelyek bevezetése a gazdaságosabb működést szolgálja: korszerű termelésirányítási rendszert, felhasználóbarát felhőalapú olcsó irodai szoftvereket, valamint a mobil alkalmazások előnyeit.  A rendezvényen a kiállítókkal is lehetőség volt személyes konzultációra.

Mire jó a dokumentummenezsment

2016. október 10.

Az Eszterházy Károly Egyetem Gazdaság-, és Társadalomtudományi Kara a dokumentum kezelés népszerűsítésére nyitott rendezvényét tart október 14-én, melyre várja az érdeklődőket. 

Az informatikai lemaradás versenyhátrányt okozhat

2016. június 20.

Modern Vállalkozások Programja – Vállalkozz digitálisan címmel került megrendezésre június 16-án Gyöngyösön egy tájékoztató, szemléletformáló rendezvény, melynek célja, hogy formálja a cégvezetők infokommunikációs szemléletét, motiválja a kkv-kat a modern üzleti digitális eszközök és megoldások használatára.

Gyöngyösön is Vállalkozz digitálisan!

2016. június 7.

Modern Vállalkozások Programja – Vállalkozz digitálisan címmel kerül megrendezésre június 16-án Gyöngyösön egy tájékoztató, szemléletformáló rendezvény, melynek célja, hogy motiválja a mikro- kis- és középvállalkozásokat a digitális eszközök mindennapos használatára. 

Szoftvert venni vagy bérelni? - Mire jó egy felhő?

2016. május 29.

A felhő alapú számítástechnika (angolul „cloud computing”) a számítástechnika egy ágazata. Többféle felhő alapú szolgáltatást különböztethetünk meg, a közös bennük az, hogy a szolgáltatásokat nem egy dedikált hardvereszközön üzemeltetik, hanem a szolgáltató eszközein elosztva, a szolgáltatás üzemeltetési részleteit a felhasználótól elrejtve. Ezeket a szolgáltatásokat a felhasználók hálózaton keresztül érhetik el, publikus felhő esetében az interneten keresztül, privát felhő esetében a helyi hálózaton vagy az interneten.

CRM - ügyfélkapcsolat-kezelés: Önnek már van?

2016. május 25.

Számos vállalat életét könnyítheti meg egy CRM rendszer bevezetése. Hogy miben? Megtudhatja a HKIK május 31-ei rendezvényén! Vállalkozz digitálisan! Az ügyfélkapcsolat-kezelés (Customer Relationship Management - CRM) fogalma egy cég saját partnerei felé irányuló folyamatainak leírására vonatkozik. Egy CRM szoftver célja, hogy ezeket a folyamatokat támogassa, illetve a jelenlegi és potenciális ügyfelekkel kapcsolatos információkat tárolja.

Töltse ki kérdőívünket a szélessávú internet hozzáférésről!

2017. szeptember 19.

A Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara felmérést készít a vállalkozások által használt Internet csatlakozások típusairól, a jellemző sávszélességekről és a szolgáltatások használata során tapasztalt színvonalakról. 

Vállalkozz digitálisan: Videó tartalmak a gyorsabb megértésért

2017. július 14.

A Modern Vállalkozások Programja egy újabb programelemmel bővült.  IKT témákat széles körben áttekintő, minden vállalati informatikai területet érintő, ismeretbővítő tartalmakat feldolgozó rövid videókkal segítik a vállalkozások digitális fejlődését. Ezek a tájékoztató videóanyagok röviden és közérthetően foglalják össze a legfontosabb tudnivalókat a vállalkozások számára.

Hogyan teheti hatékonnyá a Google a vállalkozásomat?

2017. június 14.

Az európai lakosság 47%-a digitálisan alulképzett. Ezzel a mondattal kezdődött június 13-án a HKIK székházában rendezett Google Digitális workshop. Az országos tréningsorozat célja, hogy minél több vállalkozás tanuljon digitális ismereteket, ezzel megteremtve a lehetőséget a felzárkóztatásra.

Adókedvezmények és szerzői jog az informatika világában

2017. május 9.
Kott Ferenc
Kott Ferenc

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Informatikai Kollégiuma „Adókedvezmények és szerzői jog az informatika világában" címmel szakmai napot tart, melyre elsősorban az  informatikai fejlesztő cégeket várják, de a honlappal rendelkező vállalkozások számára is hasznos lehet. 

Vállalkozz digitálisan Pétervásárán: Fókuszban a webmarketing és a felhőalkalmazások

2017. március 17.
Nagy Norbert - Mátracomp Kft.
Nagy Norbert - Mátracomp Kft.

Túl sok az adminisztrációja, ezért egy egyszerű irodai programot keres? Vagy szeretne több vásárlót elérni webáruházával, facebook oldalával?  Jöjjön el pétervásárai rendezvényünkre, ismerje meg a legújabb informatikai megoldásokat, tájékozódjon személyesen! Modern Vállalkozások Programja – Vállalkozz digitálisan! címmel a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara információs napot rendez március 28-án Pétervásárán. 

Egerben kiemelt hangsúlyt kap az Ipar 4.0

2017. február 27.

A Modern Vállalkozások Program célja a vállalkozások digitális felkészítése, ezáltal elősegítve, hogy a vállalatvezetők felismerjék a digitalizáció nyújtotta versenyelőnyöket. A programsorozat következő állomása 2017. március 9-én Eger lesz.

Digitális áttörés a magyar vállalkozásoknak 2017-ben

2016. december 12.

-A versenyképesség egyik legfontosabb kérdése, hogy sikeres lesz-e a magyar gazdaság digitális átalakítása, az Európában modellértékű Modern Vállalkozások Programja (MVP) ebben a folyamatban meghatározó szerepet tölt be - emelte ki Deutsch Tamás, a Digitális Jólét Programért felelős miniszterelnöki biztos a december 7-én tartott sajtótájékoztatón, Budapesten.

A cégvezetők elhivatottságán múlik az IT fejlődés

2016. november 11.
Bartók Attila- Eyenet Kft.
Bartók Attila- Eyenet Kft.

Az Agria TISZK konferenciaterme adott otthont 2016. november 8-án a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, Modern Vállalkozások Programja – Vállalkozz Digitálisan egri információs napjának. A rendezvény fókuszában az adatvédelem és a vállalatirányítási rendszerek álltak, ezért az előadók között szerepelt több ERP rendszer fejlesztéséért felelős szakember, egy adatvédelmi szakjogász és több olyan tanácsadó is, aki megoldást kínált a zsaroló vírusok ellen.

Vállalkozz digitálisan Egerben: Fókuszban az adatvédelem és vállalatirányítás

2016. október 28.

Szüksége lenne egy vállalatirányítási rendszerre, de nem tudja, hogyan válasszon? Vírusos a gép? Probléma az adatvédelem? Mi segítünk ezek megoldásában. Jöjjön el november 8-án Egerbe a Modern Vállalkozások Programja - Vállalkozz digitálisan! információs napra és tájékozódjon első kézből! 

Hatvanban is vállalkozz digitálisan!

2016. október 10.

Modern Vállalkozások Programja – Vállalkozz digitálisan! címmel kerül megrendezésre október 18-án Hatvanban egy tájékoztató, szemléletformáló rendezvény, melynek célja, hogy motiválja a mikro- kis- és középvállalkozásokat a digitális eszközök mindennapos használatára. 

A barkácsgép a legnépszerűbb webáruházas termék

2016. július 14.
webáruház üzemeltető fórum
webáruház üzemeltető fórum

A magyarországi webáruházak 77 százalékának nőtt a forgalma tavaly, és csak 4 százalékuk számolt be a forgalom csökkenéséről - derült ki a webáruházak fejlesztésével foglalkozó WebShop Experts legutóbbi, kilencedik alkalommal elvégzett felméréséből. A hatékony webáruház üzemeltetésről a HKIK tavasszal tájékoztató előadást rendezett.

Miért fontos a keresőmotor optimalizálás (SEO)?

2016. június 13.
Nagy Antal Shopzeus Kft.
Nagy Antal Shopzeus Kft.

Ha van egy weboldalunk, blog-unk, vagy webáruházunk, akkor annak az optimalizálása nagy mértékben segíthet, hogy jó helyezéseket érjünk el a keresési eredményeknél és látogatókat vonzzunk oldalunkhoz, ezáltal „mi adhatunk megoldást és választ” az emberek problémáira és kérdéseire.

A digitális gazdasághoz zárkóztak fel a vállalkozások

2016. június 3.

A Heves Megyei és Iparkamara május 31-én Vállalkozz digitálisan címmel információs napot tartott a megye kis- és középvállalkozásainak részre. A rendezvényen 6 előadó és 11 kiállító segített betekintést nyerni az infokommunikációs technológiák újdonságaiba.

Időpontfoglalás egyszerűen

2016. május 26.

Internetes naptár vállalkozásodnak, mellyel ügyfeleid időpontjait kezelheted. Nincs szükség többé telefonálásra, papírmunkára! Ügyfeleid éjjel-nappal, bárhonnan foglalhatnak hozzád időpontot, te pedig egy helyen, átláthatóan kezelheted minden foglalásukat. A booked4.us egy digitális naptár, ami időt és pénzt spórol neked és ügyfeleidnek egyaránt. Erről is szó lesz május 31-én Egerben, a HKIK Vállalkozz digitálisan! Információs napján!

Elindult a mikro-, kis- és középvállalkozások digitalizációját segítő program

2016. május 25.
Parragh László
Parragh László

Mintegy 3000 hazai mikro-, kis- és középvállalkozást (kkv) célzó infokommunikációs szemléletformáló és kompetenciafejlesztő program indult, amelynek nyitó eseményét Győrben tartották.  A program részeként 2016. május 31-én Egerben, és 2016. június 16-án Gyöngyösön a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Információs fórumot szervez, ahol a helyi vállalkozások ismerkedhetnek a digitális technológia újdonságaival.