Kötelező kamarai regisztráció és hozzájárulás

 

NYILVÁNTARTÁSBA VÉTEL (REGISZTRÁCIÓ)
ADATMÓDOSÍTÁS
GAZDÁLKODÓ SZERVEZETEK LEKÉRDEZHETŐ NYILVÁNTARTÁSA
GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK
ÜGYFÉLSZOLGÁLATI IRODÁK
TÖRVÉNYI HÁTTÉR

 

 

A 2023. évi kamarai hozzájárulás befizetési határideje március 31.

 

 

Felhívjuk a gazdálkodó szervezetek figyelmét, hogy 2022. január 1-jétől a kamarai törvény módosítása alapján változott a kamarai hozzájárulás fizetésének rendje, mely ezt követően az alábbi módon teljesíthető:

 

  • A 2023. évi kamarai hozzájárulást a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarának kell megfizetni.
    • Utalással a 12100011-10639683 számú bankszámlára. (Közlemény rovatba, kérjük tüntesse fel vállalkozása 11 számjegyű adószámát.)
    • Ügyfélszolgálatainkon történő fizetéssel.

Önkéntes kamarai tagjaink esetében a befizetett tagdíjból kiegyenlítésre kerül a hozzájárulás összege, azt külön továbbra sem kell megfizetniük.

  •  A 2021. december 31-ét megelőző időszakra vonatkozó hátralékot pedig változatlanul a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara részére kell megfizetni.
    • Utalással a 10300002-46800905-49020023 számú bankszámlára (Közlemény rovatba, kérjük tüntesse fel vállalkozása 11 számjegyű adószámát.)
    • Ügyfélszolgálatainkon készpénz vagy bankkártyás fizetéssel.

 

Amennyiben véletlenül tévesen utalt a fenti két kamara között Önnek további teendője nincs, azt a kamarák egymás között rendezik! 

A regisztrációs adatlap és a kamarai hozzájárulás összegének beérkezését követően ügyfélkapujára/ cégkapujára ezek hiányában a regisztráció során korábban megadott e-mail címre igazolást kap. Az igazolás tartalmazza a vállalkozás kamarai regisztrációs számát, valamint azt, hogy az 5 000 Ft-os kamarai hozzájárulást befizette. A hozzájárulásról számla nem készül, az a banki bizonylat, illetve befizetési pénztárbizonylat alapján továbbra is elszámolható.

A nyilvántartásba való bejegyzés nem változik, az továbbra is a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamaránál (székhely szerint illetékes területi gazdasági kamaránál) történik!

 

Kérdés esetén kérjük vegyék fel ügyfélszolgálati irodáinkkal a kapcsolatot!

Bővebb információ IDE KATTINTVA.

Köszönjük az együttműködését!